“Kiek save prisimenu, gaminti maistą man buvo didžiausias malonumas”- toks buvo pirmas sakinys, parašytas lygiai prieš 10 metų, 2009 metų gruodžio 28 dieną pačiame pirmąjame šio blog’o įraše. Rašiau jį drebančiomis rankomis, dar labiau drebančiomis paspaudžiau mygtuką “Publish”, ir nuo to paspaudimo prasidėjo ir iki šiol tęsiasi mano ypatinga kulinarinė kelionė.

Tada tikrai dar nežinojau, jog internetinio dienoraščio rašymas išsivystys į širdžiai mielą veiklą. Dar daugiau – nė sapnuoti nebūčiau susapnavusi, į kokias pasaulio platumas mane ši veikla nuneš, kokių naujų patirčių, pažinčių ir įgūdžių padovaonos…. Dėkodama Dievui ir likimui už šią unikalią galimybę, už jūsų visų draugystę, už ištaisytas gramatines klaidas (:)), už išbandytus receptus, už kiekvieną komentarą, už pagyrimus ir pasigyrimus, už žinutes, už begalinį savo vyro Dariaus palaikymą, kantrybę ir supratimą, noriu pasidalinti dešimčia geriausių dalykų, kurie man nutiko tik dėl to, jog 2009-aisiais prasidėjo šio blog’o gyvenimas.

  • Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad gyvenimą gali iš esmės pakeisti…. dovana. Šis blog’as buvo pati geriausia dovana, kokią kada nors gyvenime esu gavusi, o ją man padovanojo mano draugė Delija. Tokią neįprastą (ir be proto kūrybingą) dovaną padovanojusi bičiulė ir pati tikriausiai nesitikėjo, kad “užsikabinsiu” ir rašysiu savo tinklaraštį taip ilgai. “Pabandyk, gal patiks?” – įteikdama šią virtualią dovaną sakė ji, ir padrąsinimui dar pridūrė, jog visada galėsiu mesti, jei nusibos:) Pirmasis dešimtmetis prabėgo tarsi akimirka, nė karto nesuabejojau ar tai, ką darau, turi prasmę. Ši erdvė tapo mano didžiausia komforto zona, kurioje darau tai, kas man patinka, “susitinku” su bendraminčiais, pasikraunu pačiomis geriausiomis emocijomis.
  • Argi galėjau įsivaizduoti, jog blog’as man padovanos naują profesiją? Pasirodo, stiprūs profesiniai įgūdžiai įgyjami nebūtinai universitetuose ar amato mokyklose. Su parašytais tūkstančiais puslapių tekstų, su valandų valandomis, praleistomis gilinantis į maisto stiliaus kūrimo ar fotografavimo detales, su dešimtimis tūkstančių fotografijos kadrų ieškant tobulų kampų ir atspindžių, manau, tikrai galiu užsiskaityti sau dar vieną kitą papildomą diplomą prie tų, kuriuos jau turiu:) Užuot sėdėjusi kokiame nuobodžiame ofise, šiandien turiu laisvę ir privilegiją dirbti savo ritmu, daryti tai, kas kelia man begalinį džiaugsmą ir visu tuo dalintis su jumis.
  • Nė sapnuoti nesapnavau, kad būsiu dviejų kulinarinių knygų autorė, kad mano receptus spausdins didžiausi šalies naujienų portalai ir žvilgantys žurnalai. Niekada neplanavau būti nei rašytoja, nei leidėja, bet tapau ir tuo ir tuo:) O ar galėjau susapnuoti, jog vieną dieną net sulauksiu pasiūlymo vesti kulinarinę laidą Žinių Radijo eteryje?..
  • Tarsi sapną prisimenu momentą, kai aidint ko ne tūkstančio žiūrovų plojimams, lipau ant scenos Kinijoje atsiimti geriausios pasaulyje knygos apdovanojimo. Būdama naujoke knygų rašymo srityje, ar galėjau drįsti apie tokį pasaulinį pripažinimą bent pasvajoti?
  • Tapau pirmąja autore Lietuvoje, kurios kulinarinę knygą išvertė į anglų kalbą ir išleido didžiausia ir prestižinė pasaulio leidykla Penguin Random House. Ar įmanoma nupasakoti jausmą, kuris buvo sulaukus skambučio iš Penguin?…
  • Kas mane pažįsta, puikiai žino, kokią milžinišką viešo kalbėjimo baimę turėjau ir kaip ji išgaravo būtent šio blog’o dėka. Niekada nebūčiau patikėjusi, kad stovėsiu prieš šimtų žmonių audotorijas, ir kalbėsiu jiems tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis apie savo aistrą kulinarijai be prakaituojančių delnų, džiūstančios gerklės ir drebulio balse. Niekada nesitikėjau, kad nė kiek nesijaudindama dalinsiu interviu televizijos bei radijo laidų žurnalistams Lietuvoje ir Pietų Afrikoje, apie mane rašys Johanesburgo, Čikagos ir Varšuvos spauda. Ir tikrai nieku gyvu nesvajojau būti kviečiama dalintis savo sėkmės paslaptimis su didžiausių įmonių vadovais ir darbuotojais.
  • Ar galėjau kada susapnuoti, jog fotografijos pradžiamokslį gausiu iš pasaulyje pripažinto fotografo Brian Joffe? Ne tik gausiu pradžiamokslį, bet ir paveldėsiu vieną jo asmeninių profesionalių foto kamerų?? Ir nors šiandien mano foto apapratūros aresnalas užima pusę kambario, šią bičiulio dovanotą kamerą naudoju dažniausiai, mieliausiai ir su didžiausia meile bei dėkingumu.
  • Ar įmanoma būtų susapnuoti, jog kulinarinius workšop’us, pristatymus ir susitikimus su savo skaitytojais organizuosiu visoje Lietuvoje ir toli už jos ribų – Lenkijoje, Pietų Afrikoje, Kinijoje, Amerikoje ir net Australijoje?
  • Ar galėjau kada pasvajoti, jog kulinarinės draugystės šio blogo dėka užsimegs Niujorke, Mozambike, Portugalijoje, o drauge su geriausiais pasaulio šefais maistą gaminsiu grandiozinėje Kempinksi viešbučio Pekine virtuvėje?… Ar būčiau kada susapnavusi į kokias egzotiškas šalis mane nuves mano pomėgis keliauti, domėtis ir mėgautis kulinariniais atradimais?
  • Būčiau pagalvojusi, jog kažkas susimaišė su protu, jei kas būtų pasakęs, jog po dešimties metų mano blog’ą seks 26 tūkstančiais FB vartotojų, mano postus skaitys tūkstančiai, o šimtatūkstantinė auditorija kasdien užsuks žvilgtelti kas vyksta mano virtuvėje, kartu su manim keps, virs ir keliaujaus.

O viso to nebūtų buvę, jei ne tam tikros gyvenimo aplinkybės, nutikę būtent 2009-aisiais. Juk jei mano vyras nebūtų paskirtas dirbti užsienyje, kažin ar kasdienėje rutinoje Vilniuje būčiau atradusi laiko ir progų kulinarinio blog’o rašymui. Mums pasisekė, kad tas užsienis buvo Izraelis, nes ar gali būti geresnė vieta visoje Žemėje atsidurti kulinarijos fanui? Jei ne “Lietuvos rytas” redakcija, leidusi dienraščio puslapiuose dalintis įspūdžiais iš Izraelio su visos Lietuvos skaitytojais, gal ir nebūtų atsiskleidęs mano pomėgis rašyti. Kiekvienas atsitiktinumas mūsų gyvenime yra lemtingas. Tereikia atvira širdimi daryti tai, kas teikia džiaugsmą. Dešimties metų etapas jau praeityje. Alpstu iš smalsumo, koks bus naujas šio projekto dešimtmetis!

O šia ypatinga proga dalinuosi su jumis ypatingo torto receptu. Torto, kurio receptą man patikėjo viena geriausių Lietuvoje konditerių Alina Vaitkienė. Torto, kuris buvo bene populiariausias desertas (kol Alina tuos desertus tiekė) ne vienoje prestižinėje Vilniaus kavinėje. Tortas, kuris tinka visoms progoms ir visiems sezonams, ir svarbiausia, jam iškepti nereikia nei ypatingų įgūdžių, nei kokių nesurandamų produktų. Na gal tik virtuvinė technika nepamaišytų (bet ji praverčia virtuvėje kiekviename žingsnyje:)).

Gimtadienio tortas: aromatingas morkų biskvitas ir švelnus grietinėlės kremas
Tortą galite papuošti sezonininėmis ir proginėmis dealėmis. Žiemą man gražiausia – rozmarinai ir spanguolės
Morkų biskvitą galit išsikepti likus kelioms dienoms iki torto sutepimo, tačiau sutepkite kremu iš vakaro
Šis tortas ilgai išlika šviežias ir sultingas

Morkų tortas

Biskvitui:

  • 200g morkų
  • 2 kiaušiniai
  • 200g rudojo cukraus
  • 150g (¾ stiklinės) aliejaus (naudoju rapsų)
  • 1 nepilnas šaukštelis valgomosios sodos (nugesintos actu)
  • 200g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • Žiupsnis druskos
  • 50g kokosų riešutų drožlių
  • 100g graikiškų riešutų, susmulkintų
  • 75g konservuotų ananasų (rinkitės jau supjaustytus gabalėliais)

Kremui:

  • 250g plakimui skirtos grietinėlės (36%)
  • 200g tepamojo sūrio (naudojau neutralaus skonio Philadelphia)
  • 50g cukraus pudros

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo formos apačią išklokite pergamentiniu popieriumi taip, kad kraštai išsikištų (naudokite apvalų konditerinį žiedą 20-22cm skersmens, arba torto formą su nusegamais kraštais), o kraštus ištepkite riebalais ir pabarstykite ruduoju cukrumi.

Morkas sutarkuokite stambia burokine tarka ir atidėkite į šalį.

Į virtuvinio kombaino indą supilkite kiaušinius ir cukrų. Plakite keletą minučių, kol masė taps balkšva ir labai puri. Padidinkite apsukas iki maksimalių, ir plona srovele pamažu plakdami supilkite aliejų. Suberkite ir keliais lašais acto nugesintą sodą. Kombaino apsisukimus sumažinkite.

Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska bei kokosų drožlėmis. Suberkite šį mišinį į plakamą masę ir lėtai toliau maišykite, kol masė taps vienalytė. Pabaigoje įmaišykite suutarkuotas morkas, smulkintus graikiškus riešutus ir ananasus.

Supilkite visą šią masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių, ir kepkite 30 minučių 180C orkaitėje, tada temperatūrą sumažinkite iki 160C ir kepkite dar 20 minučių, arba kol patikrinę kepinį mediniu pagaliuku ištrauksite jį sausą. Išėmę iš orkaitės iškart kepimo formą apverskite aukštyn kojom ant medinės lentelės – taip jūsų biskvitas bus lygesnis, bus lengviau formuoti tortą. Nulupkite nuo (dabar viršuje esančio) biskvito dugno pergamentinį popierių, kol biskvitas dar karštas,, ir palikite jį pilnai atvėsti. Taip iškeptą biskvitą galite laikyti šaldytuve, įvyniotą į maistinę plėvelę, 2-4 dienas.

Kremu tortą sutepkite iš vakaro, leiskite skoniams susijungti. Biskvito niekuo sulaistyti nereikia. Kremui skirtus ingredientus (grietinėlė ir tepamas sūris tur būti labai šalti, tiesiai iš šaldytuvo) sudėkite į virtuvinio kombaino indą, ir plakite baltymams plakti skirta šluotele. Žiūrėkite į plakamo kremo konsistenciją – jokiais būdais jos neperplakite, kad netaptų pernelyg kieta, sviestinė. Kremas turi būti tirštas ir purus, lengvai tepamas. Jei netyčia perplakėte kremą ir jis pernelyg tirštas, įpilkite kelis šaukštus grietinėlės, ir rankomis, šluotele įmaišykite ją į kremo masę.

Komentarų apie "10 metų blog’o gimtadieniui – ypatingas morkų tortas": 56

  1. Nida:

    Karolina, kepiau šį biskvitą praeitą savaitę, tai labai švieži prisiminimai:) Konsistencija tiršta, bet tikrai ne kieta, išpylus į skardą paviršius pats daugmaž išsilygina, nereikia kažkaip spausti ar lyginti (ko reiktų, jei tešla būtų kietesnė). Puikiai iškilo, puikiai iškepė, o ir iš kitų negirdėjau (bent jau niekas tikrai nesiskundė), kad nesigavo. Pamėginkit, manau tikrai pasiseks.

  2. Karolina:

    bet kokia teslos konsistencija turi buti, kepiau morku torta, ne jusu, bet labai panasi sudetis, tai konsistensija buwo tokia labai tirsta, gan sunkiai krenta nuo sauksto, tad man neisejo biskvitai visi zali, nors kepiau kiek imanoma ilggai. noriu dar pabandyti jusu recepta, bet bijau kad neiseis

  3. Rasa:

    Labai geras ! Nepersaldus. Puošiau ale cukatais iš morkų- buvo labai gerai.Ačiū 🙂

  4. Nida:

    Vaiva, labai smagu gidėti!! Išties, tai vienas tų kepinių, kuris kažkaip visiems įtinka:)

  5. Vaiva:

    Tobulas tortas! Kepiau jau du kartus,visi liko sužavėti 🙂 Ačiū už puikų receptą,Nida!

  6. Nida:

    Laima, nežinau kaip ten be ananasų gaunasi, nes kepiau tik su jais:) Man šiis būtent biskvitas ir žavus tuo, kad yra ypač drėgnas (tą drėgnumą gal labiau aliejus nei ananasai suteikia). Gal jūsų atveju išties sausumą reikėjo “gesinti” didesniu kiekiu kremo?… Pvz., įpylus daugiau grietinėlės į kremą ir plakant iki purių putų – galbūt tai būtų subalansavę viso torto skonį?

  7. Laima:

    Na va, pagaliau išbandytas. Tikrai skanus! Bet neturėjau ananasų.. Gal dėl to gavosi sausokas.. Labai norėjosi ar ledu ar kokios grietinėlės.. Bet karantinas.. Nesinori lėkt į parduotuvę.. Tad gal dėl ananasų trūkumo ir gavosi sausas.. Bet vertas dėmesio!

  8. Nida:

    Taip! Tik patikrinkit mediniu pagaliuku, kad iškeptumėt pilnai, nesivadovaukit aklai nurodyta kepimo trukme.

  9. Nida:

    Inga, tai žinoma – įlašinkit citrusinių sulčių!! Labai pagyvins skonį!!!!

  10. Inga:

    Sveiki, Nida, nežinau, ar galėsite atsakyti ☺️☺️☺️ Ketinu keti tortą šiandien, pastabėjau, kad pertepimui naudojama grietinėle, sūrelis ir cukraus pudra, tačiau aš asmeniškai labai mėgstu kremus, kurie turi truputi rūgštelės 🙄ar nepakenktu, jei plakdama pertepimą, įlašinčiau laimo, apelsinų ar greipfruto sulčių? Ką manot?☺️

  11. Inga:

    Sveiki, Nida, nežinau, ar galėsite atsakyti ☺️☺️☺️ Ketinu keti tortą šiandien, pastabėjau, kad pertepimui naudojama grietinėle, sūrelis ir cukraus pudra, tačiau aš asmeniškai labai mėgstu kremus, kurie turi truputi rūgštelės 🙄ar nepakenktu, jei plakdama pertepimą, įlašinčiau laimo, apelsinų ar greipfruto sulčių? Ką manot?☺️

  12. Laima:

    Ačiū!
    Ananasų neturiu… Bandysiu be jų! O gal kokios citrinos ar apelsinų žievelės įtarkuoti? Dėkui

  13. Nida:

    Laima, priklauso kokioje formoje kepsit. Jei standartinėje (20-22cm) tai vienas biskvitas, jei mažoje – reikės į du atskirus dalint tešlą per pusę. Nuotrakoje matot mano tortą, kurį aš kepiau 8cm diametro formoj, tai kepiau du biskvitus, abu perpjoviau pusiau, gavosi aukštas siauras tortas

  14. Laima:

    Sveiki, kiek lakštų turėtų gautis? Du? Iškepti vieną didelį biskvita, kurį paskui per pusę perpjauti? Ačiū

  15. Nida:

    Laura, cukrus vietoj purdos… Tik pudra dedama tam, kad geriau išsimaišytų ir ištirptų, cukraus granulės gali jaustis. Tai jei nenervins (manęs niekada nenervina girgždantis cukrus) – tai naudokit cukrų drąsiai!

  16. Laura:

    Nida, o ka vietoj cukraus pudros butu galima deti, jeigu jos neturi?? aciu!!

  17. Nida:

    Virginija, ne, reiktų kepti vienoje formoje (jei standartinio dydžio) ir perpjauti išilgai į atskirus lakštus. Aš kepiau dviejose mažose formose, nes norėjau siauro ir aukšto torto.

  18. Virginija:

    Nida, jūs kiekvieną lakštą kepėt atskirai kaip supratau?

  19. Liucija:

    Nerealiai skanus tortas!!! Visi pirstus laize! Ir kremas labai gerai gavosi! Aciu!
    Vienas pastebejimas, as kita karta biskvita apversciau ne tiesiai ant medines lenteles, o ant jos padejus kepimo popieriaus, nes siek tiek biskvitas prilipo, buvo sunku nuimti.

  20. Nida:

    Labai džiaugiuosi! Išties, paprastas ir visiems pavyksiantis kepinys, tad tie, kurie abejojat, įsidrąsinkit ir kepkit:)

  21. Aiste:

    Gaminau si torta sunaus gimtadieniui. Super pavyko, pirmasis tortas, kuri sveciai suvalge is karto, neliko nei gabaliuko..aciuuu uz puiku recepta🙂👌

  22. Aistė:

    Tortas gavosi labai skanus. Deja, papločiai ne oranžiniai, o šviesiai rudi… Labai lengvai pagaminamas!

  23. Nida:

    Aiste, tortas toks, kokį matote nuotraukoje. Mano profesionalus studijinis apšvietimas gal sudaro ryškesnį įspūdį, bet perteptas baltu kremu šis tortas tikrai įspūdingai atrodo. Ir biskvitai tikrai oranžiniai (naudojau kaimiškus kiaušinius – taip pat matyt prisidėjo prie spalvos). Nei dažų, nei kokio kitokio retušavimo triuko nenaudojau… Man biskvitai buvo labai gražūs.

  24. Aistė:

    Nida, šį tortą noriu kept tetos 70mečiui. Jūsų biskvitai oranžiniai. Ar pagal šį receptą ir man tokie oranžiniai gausis? Nes kiek žiūrėjau morkų pyrago foto, daugumoje jie tiesiog..nelabai apetitingai rudi. o man labai svarbi torto išvaizda..Dovana jis bus..

  25. Nida:

    Gintare, net šiurpuliukai per kūną lakstė, kai skaičiau jūsų komentarą. Labai ačiū. Žodžiais apsakyti sunku, kaip man gera tai girdėti. Tas ištikimų skaitytojų ratas yra brangiausia, ką turiu šio blogo dėka. Labai ačiū, kad esat kartu.
    P.S. o dėl Instagramo – jaukinuosi aš jį, vis dar ieškau ką galėčiau ten nuveikti…. Perspausdinti tuos pačius receptus nealabai yra prasmės, pereiti į IG suvisai nenoriu, mėginu kurti IG visiškai kitokį turinį nei čia – bet taip pat dvigubas darbas, o laiko resursai juk riboti…. Reiktų man gero mokytojo šioje srityje:)

  26. Gintarė:

    Pastaruoju metu retai čia lankausi, ypač atsiradus instagramui. Receptai instagrame galbūt galėtų būti Jūsų naujas projektas 🙂 Tik ieškodama receptų visada čia grįžtu. Kaip iš tos dainos: “grįžtu pas mamą”…Jei nerandu atsakymų angliškai, vokiškai ar kitomis kalbomis, visada panaršau Nidos receptuose. Visada žinau, kad neteks nusivilti ar raudonuoti prieš svečius. Receptai ne tik gaunasi, ne tik skanūs, bet ir estitiškai gražūs! Aš pradėjau sekti šitą blogą beveik prieš 10 metų. Tad užaugau kartu su Nida. Aš prieš 12 metų emigravau, gyvenau skirtingose šalyse ir puikiai “išjaučiau“ Ir įsijaučiau į kiekvieną Nidos aprašytą įrašą. Man šitas blogas buvo ne tik nesumeluoti receptai, ne tik nuoširdūs kulinariniai patarimai. Man šitas blogas tapo tokia mini saviterapija- kur aš susitapatindavau ir per maisto gamybą lengviau išgyvenau namų ilgesį ir atradau naujas šalis! Ačiū už tai! Net ašarą nubraukiau…

  27. Nida:

    Aiste, ne, pagal šį receptą negalima. Nes reikia ir sodos, ir kepimo miltelių. Žinoma, visa laisvė jums išbandyti kas gausis, jei keisit vienus produktus kitais. Tik išsikepkit bent vieną biskvitą taip, kaip priklauso pagal receptą, kad turėtumėt su kuo palyginti:)

  28. Nida:

    Aiste, ananasų greičiausiai nesijaus (ten jų juokingas kiekis), jie labiau dėl šlapumo ir rūgštelės. Tikrai nerekomenduoju praleisti šį ingredientą, jie čia ne šiaip įtraukti. Rudąjį cukrų turiu omeny paprastą rudąjį tradicinį cukrų (nei vieną iš tų, kuriuos išvardinot).

  29. Aistė:

    Miela Nida, planuoju kept šį tortą jau penktadienį! Kepsiu iš dvigubos produktų normos. Klausimėliai: 1. ar tikrai reik į tešlą dėt ananasus? Tikrai jie pagerina skonį? Nes lyg ir nelabai derinasi man.. 2. Rudąjį cukrų – turit mintyje šviesų rudąjį cukrų a la Demerara, ar tamsų karamelinį a la Muscovado? Labai dėkoju už atsakymus:)

  30. Nida:

    Jurga – pakalbėsim, kai išbandysit šitą:) Dar nesutikau to, kuriam nepatiktų:)) Rezultatas garantuotas, pamatysit:)

  31. Jurga:

    Pavėluoti sveikinimai! 🙂 Morkų tortas, keksas, pyragas – mano nepavejama svajonė ir košmaras. Vis nepavyksta/ nesurandu savo idealaus recepto. Reikės šį išbandyti prie progos 🙂

  32. Nida:

    Aiste, aš daryčiau tokioje formoje iš standartinio kiekio ingredientų, tiesiog bus plonesni lakštai. Visada galite išsikepti dvi porcijas (du biskvitus, kuriuos perpausite per pusę, tad gausite 4), ir kremo dvigubą porciją. Bus tada tikrai nemažas tortas. Bet kadangi jis puikiai stovi, suvalgysit tikrai likučius:)

  33. aiste:

    Miela Nida, kokio kiekio ingredientų reikėtų 24 cm kepimo formai?

  34. Rūta:

    Didžiausia padėka Nida!!! Ačiū už nepaprastus receptus, kurie jau ne mažiau kaip 5-ius metus džiugina mūsų šeimą! Jūs, Nida, esate geroji fėja tūkstančių šeimų namuose!! Dėkojam ne tik už receptus, už puikius pasidalinimas taip pat. Gediminas su paniru tiesiog Dievo dovana! Linkiu Jums kuo geriausios kloties visuose jūsų projektuose 💓🍰

  35. rita:

    Nuosirdus sveikinimai ir dziaugsmas uz pasiekimus!!! Esate nuostabi ir sava,dideles sekmes!

  36. Žana:

    Nuoširdžiausi sveikinimai ir padėka už visus receptus, knygas ir lengvą bei nuoširdų rašymą! Džiugu, kad visos aplinkybės klostėsi ir klostosi sėkmingai įdomiam gyvenimui ir veiklai plėtoti. Pagaminta daugybė patiekalų ir nemažai jų yra tapę mūsų mėgstamiausiais ir dažnai kartojamais (Dorada su daržovėmis bei Blincės iš Izraelio kn. , Perlinis kuskusas su lašiša iš tinklalapio, veganiškas keksas, morkų blyneliai su lašiša….). Kalėdoms kepiau net 2 tortus, bet šį morkų kažin ar susilaikysiu ryt vėl neiškepusi :).
    Didelės sėkmės ir neblėstančių idėjų, įdomių bei lemtingų pažinčių ir sprendimų ateityje !

  37. Edita:

    Su pirmu rimtu jubiliejum, nuoširdžiai sveikinu! Ačiū už įdomius receptus, knygas, patarimus apie buitinę techniką ir nukreipimus dalinantis gero maisto ir mėsos krautuvėmis. Kūrybiškumo įkvėpiant tinklaraštį skaitančius ir įspūdžius sekančius!!!

  38. Aistė:

    Nida! Patys didžiausi sveikinimai tokios gražios sukakties proga! Per kitus ateinančius dešimt linkiu atrasti, patirti ir pajausti dešimkart tiek 🙂

  39. Asta:

    Ačiū! Išbandžiau labai daug receptų! Ir jie tapo mūsų šeimos pasididžiavimu!

  40. Rasa:

    Sveikinu! Ir dėkoju, nes būtent jūsų tinklaraštis išmokė pirmųjų patiekalų savarankiško gyvenimo pradžioje ir padėjo pamilti virtuvę, nes vakarienės rezultatai niekada nenuvildavo. 🙂 Siunčiu daug meilės ir geriausių linkėjimų 🙂 <3

  41. Nida:

    Ačiū jums visoms (visiems) begalinis, už tris glėbius sveikinimų, už tiek šiltų žodžių! Nem4gstu švęsti savo pačios gimtadienio, bet šis, blogo jubiliejus gavosi man tikra natūrali šventė. Labai ačiū, kad esat kartu. Draugaukim ir toliau!!!

  42. Kita Ramunė:

    Tai reiškia aš jūsų fanė jau 10 metų👏 Nesustokit!!! Džiaugiuosi, galėjusi pažinti!!! Niekada nepamiršiu, kaip abejojant dėl kelionės į Izraelį su vaikais, nusprendžiau parašyti Jums🙈 ir gavau ne tik padrąsinimų, bet ir knygą Izraelio trauka🙈 neįtikėtinas nuoširdumas, šiltumas ir pagarba skaitytojui Jums pritrauks dar ne tokius pasiekimus!!!

  43. Ramunė:

    Ačiū Jums. Visada žaviuosi Jūsų įrašais, receptais, estetika. Mėgaukitės savo atradimais ir dalinkitės. Su dėkingumu – Ramunė

  44. Daiva:

    Džiaugiuosi kartu su tavim, Nidut ir sveikinu sveikinu sveiiikinuuuu!!!
    Net neabejoju ir tolimesne tavo blogo sėkme.
    Nuostabiausioji, protingiausioji, myliu tave! Go! Go! Tik į priekį!

  45. Rima:

    Miela Nida, ačiū tau už visus 10 metų. Laimė pažinti tave ! Aš tiek daug išmokau iš tavęs. Tavo receptai visus mano artimuosius džiugino! Žaviuosi tavim ir visu tuo ką darai! Linkiu stiprios sveikatos, meilės begalinės ir šypsenos kiekvieną rytą, ir kad atrastų tave ir tavo blogą dar milijonai žmonių iš viso pasaulio ir tegul gimsta dar daug receptų ir jie teatsiranda tavo naujose knygose! Stipriai apkabinu…Linkėjimai iš Ispanijos! AČIŪ ❤

  46. Ina:

    Sveikinu!!! Gaminant pagal Jusu receptus, nebuvo nei vienos nesėkmes. Labai tiksliai aprašyti receptai, nuostabios nuotraukos. Ačiū kad dalinatės. Didžiausios sėkmės, nauju iššūkiu,daug kulinariniu kelionių!

  47. Simona:

    Miela Nida, esu retai komentuojanti, bet nuoširdžiai skaitanti su malonumu jūsų kelionių, maisto atradimų istorijas, nagrinėjanti nuostabių spalvų ir formų pilnas nuotraukas . Sėkmės jūsų kelionėje ir lauksiu su nekantrumu naujų įspūdžių 😁 P.S. Ačiū už mano svajonių torto receptą !!

  48. Stase Hansen:

    Nuostabioji Nida, nuoširdžiausi sveikinimai ir linkėjimai šio gimtadienio proga. Didžiausias ačiū už tai, ką darote ir kuo dalinatės. Esu absoliuti Jūsų talentų gerbėja. Sėkmės Jums dar ir dar 10 metų.

  49. Dovile:

    O jetus, kokia proga!!!! Nuoširdžiausi sveikinimai. Linkiu blogui gyvuot dar daug daug metų ir kad neatsibostų šita veikla ir atneštų dar daugiau malonių siurprizų ir padovanotų nuotykių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.