Karštą vasarą man vis rečiau norisi jungti orkaitę. Vėsini vėsini kondicionieriumi patalpas, o čia tik bac – ir vėl karšta… Todėl maistą gaminame arba kepsinėje, kuri stovi terasoje, arba ieškau kitokių technikų, nereikalaujančių per didelio kaitimo virtuvje.

Beje, skirstyti maistą ne į tradicinius „užkandžius”, „pagrnidinius patiekalus” ir „desertus”, bet pagal maisto gaminimo techniką Tel Avive praktikuoja ne vienas restoranas. Čia meniu suskirstytas į tokias kategorijas: „marinuoti”, „troškinti garuose”, „kepti”, „skrudinti” ir „slow-cooked” patiekalai. Tai nauja mada, neseniai atsiradusi šiame gurmanų rojumi dažnai vadinamame mieste. Visai logiška, tiesa?:)

Mūsų šios karštos saulėtos popietės užkandis – lašišos tartaras su nektarinais. Skubam džiaugtis nektarinų derliumi, nes juos jau pamažu keičia nokstantys mangai…

lasisos tartaras

Lašišos tartaras su nektarinais (4asm. užkandžiui)

300g šviežios lašišos file, sukapota mažais kubeliais

1 prinokęs nektarinas, supjaustytas kubeliais

1 mažas šalotinis svogūnas, supjaustytas mažais kubeliais

1 šaukštas plonų svogūnų laiškų, susmulintų

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai citrinos sulčių

Druskos, pipirų

Nedideliame dubenėlyje sumaišome žuvį, nektarino kubelius, sukapotus svogūnus ir laiškus. Supilame alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pagardiname druska ir pipirais, viską gerai išmaišome. Pamarinuojame 5-10 minučių, paragaujame ar netrūksta druskos.

Nektarinus, mano manymu, šiame patiekale galima pakeisti kitais saldžiais vaisiais: abrikosais, saldžiomis slyvomis, mangais.

lasisos uzkandele su nektarinais

 

Komentarų apie "Lašišos tartaras su nektarinais": 3

  1. Kestas:

    Aha, zuvinkas ispjove, ir taip toliau, tik , kad lasisos spalva neadekvati. Juolab skonine prasme niekinis receptas…

  2. Nida:

    Odeta, suprantu jus pilnai:) Mes vakar irgi ištiesę kojas drybsojom (ne ant saulės, namuose) po audringo vakaro:) O kadangi mano žuvininkas atpjovė per didelius lašišos kepsnelius, tai dalį lašišienos panaudojau tartarui. Be to, ta pačia proga išmėginau naują fotografijos setingą tamsiame fone:) Gero poilsio:)

  3. odeta:

    NIDA, DIEVIŠKAS RECEPTAS! Ir nuostraukos:) Esu pamišusi dėl sea food tartarų, carpaccio, ceviche, sašimi! Kaip Tu į dešimtuką moki pataikyti, net žiauru;) Kai dabar po audringo savaitgalio tesugebame kojas ištiesę prieš saulutę tysoti:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *