Šukutės (scallops, arba Sant Jack) yra neatsiejamas mūsų Valentino dienos patiekalas. Man būtų sunku sugalvoti kitą, labiau tinkamą maistą Meilės dienai  nei šį spalvingą ir be galo greitai paruošiamą karštą užkandį. Ingredientų sąrašas – bene pats trumpiausias, bet rezultatas – tobulas. Žinoma, su sąlyga, kad pasisekė gauti šukučių (aš naudojau šaldytas).

juru sukutes

Jūrų šukutės gletonųjų paprikų padaže

6-8 jūrų šukutės

1 geltonoji paprika

Gabalėlis sviesto

Druska, pipirai

Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir baltas perskyras viduje. Tada daržovių skutikliu nuskuskite odelę. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Mažame puode išlydykite 1 šaukštą sviesto, sudėkite paprikas, įpilkite 1.5 šaukšto vandens ir ant vidutinės ugnies virinkite uždengę, kol paprika taps labai minkšta (apie 25min). Jei vanduo išgaruoja, įpilkite dar šaukštą vandens.

Šiek tiek paprikas atvėsinkite ir mikseriu suplakite jas kartu su skysčiu, kuriame jos virė, iki vientisos masės. Įberkite druskos, pipirų. Prieš pateikiant, padažą pašildykite ir įmaišykite gabalėlį sviesto.

Jūrų šukutes pagaminsite per 2 minutes, todėl laiką planuokite atininkamai! Prieš pat kepant šulutes iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir labai trumpai iš abiejų pusių apkepinkite šukutes. Pateikite didelėje lėkštėje su paprikų padažu.

juru sukutes geltonuju papriku padaze

Vienas komentaras apie straipsnį "Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže"

  1. Nida:

    Laura, teisingai, greitinėlė (ir sviestas) dar nei vieno padažo nesugadino 🙂

  2. Laura:

    Ziauriai skaniai gavosi, as dar i paprikas grietineles ipyliau siek tiek, nes reikejo likuti sunaudoti👍Padaziukas super!!!!

  3. Nida:

    Petrai, gali būti, kad šukutės, kurias kepėte, buvo užšaldytos ir atšildytos, todėl tiek skysčio. Taip pat galėjo nutikti dėl to, kad arba nebuvo pakankamai įkaitinta keptuvė, arba pernelyg duag šukučių pridėjote kepant ir numušėt temperatūrą (nors ir mažai tikėtinas šis scenarijus). Taip, ir man yra tekę „lieti vandenį” kepant šukutes… Bet tikrai nbe visąlaik jos taip vandeniuoja. O nusausinti tikrai būtina ir labai gerai prieš kepant. Pamėginkite kitąkart dar geriau įkaitinti keptuvę, kad tiesiog „užsiklijuotų” paviršius kai įdėsite šukutę, galbūt neleis tada skysčiui taip bėgti….. Gaila, kad taip nevisai pasisekė jums su tom šukutėm…..

  4. Petras:

    labas, šviežių šukučių pirkau Cash & Carry, Vilniuje. deja viskas vyko ne taip kaip aprašyta – šukutes sudėjus i keptuvę jos paleido vandenį, vandens buvo labai daug. šukutės nekepė o virė, per porą minučių ne tik kad neiškepė, bet net neapvirė. po 10 min. jau buvo kaip ir iškepusios. sekantį kartą prieš kepdamas bandžiau nusausinti popieriumi, bet tai nieko nepadėjo – išsisiriantis skysčio kiekis nerealus, nupylinėjau gal 3 kartus, gražiai paskrudinti, kaip paprastai būna nuotraukose vistiek nepavyko. bet vistiek buvo skanu 🙂
    sekanti kartą bandysiu šaldytas.

  5. Nida:

    Rugile, nemanau, kad pasiseks rasti šviežių šukučių Lietuvoje ( o gal?…). Verčiau ieškokite šaldytų. Aš taip pat retai gaunu šviežių, o šaldytomis (pirktomis Tel Avive, žinoma) tikrai nenusivyliau.
    Skaitytoja – ačiū, labai smagu, kad išmėginai ir kad patiko!

  6. Rugilė:

    Aš tik norėjau paklausti, kur perkate šukutes, nes aš jų LT niekur šviežių nesu mačiusi. Ačiū.

  7. Skaitytoja:

    As tik galiu paantrinti Nidai, kad padazas neuzgozia sukuciu 🙂 Esu gaminusi jau si patiekala, niam, net lekstes norejosi islaizyti 😀 Na be galo skanu 🙂

  8. Nida:

    Odeta, žinok padažas kaip ne keista – be galo švelnus. Paprastai paprikos kiekvienam patiekalui priduoda tokio aštraus savotiško prieskonio, bet čia, galbūt todė, kad nulupama odelė dar prieš verdant, to išraiškingo skonio nelieka. Kaip tik man jis papildo šukutes savo švelnumu. Išmėgink, tą padažą galima gaminti ir prie kitų patiekalų. Aš jį tiesiog įsimylėjusi (galima ir su raudona paprika daryti).

  9. odeta:

    Nida, o padažiukas nepermuša šukučių skonio, vis tik paprika? Ji pati labai išraiškingą skonį turi, o šukutės švelnios labai?

  10. Nida:

    Aguonėle, su šukutėmis, panašiai kaip su omarais ar krevetėmis – svarbiausia turėti kokybišką žaliavą, o jau sugadinti jas galima nebent pernelyg įmantriai mėginant pagaminti. Šiuo atveju mažiau yra daugiau (ir geriau):) Išmėgink, turėtų ir tau patikti. Ypač padažiukas, kuris ir gražus, ir neriebus, ir labai skanus.

  11. Aguonele:

    Ok, sugundei! Vis noriu jas isbnadyti, bet ko tai nerandu TO gaminimo budo. Manau sis kaip tik man 🙂 sukuciu pas mus ne problema gauti, tad kibsiu kita savaite ju bandyme 🙂

  12. Lina:

    Nida, pamaciusi tavo pagamintas juros sukutes, supratau,kad tai yra tai,ko as senai noriu 🙂 Aciu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *