O čia – dar vienas mano vyro “išmoktas” patiekalas. Kol manęs nebuvo, jis pasipraktikavo, o kai atvykau, suplakė ir man tokį skanų švelnų vitaminų pilną kokteilį:) Jis tiks vietoj pusryčių – tikrai sotus, tirštas. Arba kai popiet užklumpa alkio banga:)

Su smoothies reikalai tokie: improvizuokite į valias. Visai nereikia laikytis griežtai recepto nurodymų. Galite vienus vaisius keisti kitais arba papildyti. Žodžiu, plakite tai, ką mėgstate. Į sveikatą:)

zalias smoothie

 

Green smoothie-3_LR

Žalias smoothie su kriaušėmis, špinatais, salierais ir bananais
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 puodelio šviežių špnatų lapų
  2. 1 sunokusi kriaušė, su išvalytomis sėklomis ir išpjautu koteliu
  3. 1/4 puodelio saliero stiebų, smulkiai sukapotų
  4. 1 cm gabalėlis imbiero šaknies
  5. Sauja garžgarsčių (rucola)
  6. Saujelė šviežių mėtų lapų
  7. 1/2 šaukštelio chia sėklų
  8. 1/2 banano
  9. 1 šaukštelis šviežių citrinų sulčių
  10. 1 šaukštelis medaus
  11. 1 puodelis kefyro arba natūralaus skonio jogurto
  12. Ledo gabaliukų
Instrukcijos
  1. Viską sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir labai gerai suplakam.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Žalias smoothie – vitaminų ir energijos bomba": 2

  1. Nida:

    Kristina, dovanok, kad anksčiau neatrašiau – savaitę keliavom po Golfo regioną su ribota prieiga prie interneto. Už komplimentus vyrui – ačiū:) Jis pas mane propaguojantis sveiką gyvenimo būdą, tad mes ta prasme bendraminčiai:) Tuo tarpu dėl knišių – taip, mes jas valgėm ir kitą, ir dar kitą dieną. Žinoma, kad pačios skaniausios tokio tipo bandėlės būna kol dar šiltos:) Bet jos tikrai buvo gardžios ir po dienos. Ypač sultingas įdaras… Juk akivaizdu, kad nekepsi ryte, prieš pat vestuvių šventę…

  2. Kristina:

    Skamba gerai! Vienok Tavo vyras šaunuolis. Maniškis gyvenime nesugalvotų gaminti žalio kokteilio. Kokį naują troškinį ar padažą makaronams gal ir sugalvotų išmėginti, bet jau žalio kokteilio – niekada:)
    Nida, dar turiu vieną klausimą “ne į temą”, apie knišes, kurių receptą radau “Debesyse”. Ar šiuos pyragėlius reikia valgyti būtent karštus, ar juos galima kepti iš vakaro ir kitą dieną valgyti kaip šaltus užkandėlius? Nesužiedi? Mat draugės vestuvių proga turiu užduotį iškepti kažką, ką būtų galima pasiimti į gamtą, o iš ryto gaminti tikrai nebebus kada. Ji norėtų kepinėlių be mėsos, ir knišės man atrodo kaip geras variantas, tik niekur nerandu info, kiek laiko jos būna gardžios.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.