Mano blog’as darosi vis populiaresnis ir populiaresnis – nedaug trūksta, kad mėnesinis lankytojų skaičius pasiektų 2000! Skaičiuojant nuo blog’o startavimo pradžios, čia lankėsi daugiau nei 7000 kulinarijos mėgėjų. Dabar siekiam 10 000!  Su jūsų visų pagalba 🙂

Ką gi, tokius gražius siekius reikia atšvęsti. Vakar kartu su svečiais buvom stilingam Tel Avivo restorane ant jūros kranto “Herbert Samuel”. Kol laukėm savo svečių, susigundėm paragauti labai intriguojantį kokteilį su wasabi. Graži žalsva spalva ir liežuvį kandantis gėrimas – tai, ko reikėjo karštą vasaros vakarą. Taip likom sužavėti šiuo martinio taurėje pateiktu gėrimu, kad išklausinėjom barmeną recepto.

Šiandien internete visai nesunkiai suradome gėrimo receptą, o Darius vakarop ėmėsi kokteilio maišymo proceso. Man taaaaaaaip patinka, kai mano vyras užima mano asmeninę erdvę virtuvėje 🙂 Jis viską daro labai kruopščiai ir nuosekliai. Skirtingai nuo manęs, Darius viską išsirikiuoja ant darbastalio, tad jam neteka šokinėti nuo spintelės prie spintelės traukiant kiekvieną produktą.

Savaitgalį Lietuvą vėl kankins dideli karščiai. Mes Tel Avive prie to jau pripratom. Ir žinom patikimus gelbėjimosi būdus: vanduo ir viskas, kas šalta 🙂 Todėl jei norite savo gyvenimą nuspalvinti ryškesnėmis spalvomis ir patirti šį bei tą pikantiško, susiplakite šį nesudėtingą kokteilį. O jei dar suplanavote vakarėlį savo namuose, toks welcome drink nustebins kiekvieną atvykusį svečią.

Jums reikės:

12 dalių degtinės (geriausia – Absolut)

3 dalys citrinos arba laimo sulčių

2 dalys cukraus sirupo (sirupas gaminamas verdančiame vandenyje ištirpinant cukrų santykiu 1:1)

1 dalis wasabi pastos

Ledo gabaliukų

Šviežio baziliko papuošimui

Visus produktus supilti į plakiklį, sukrauti ledo gabaliukus, ir plakti tol, kol plakiklis bus labai šaltas. Išpilstyti į atšaldytas martinio taures per sietelį. Papuošti keliais lapeliais šviežio baziliko. Jei neturite šviežio baziliko, galima įdėti lašelį wasabi pastos.

Kokteilis gana stiprus:) Kaip Darius sako, juo reikia girdyti merginas 🙂

Vienas komentaras apie straipsnį "Wasabi Martini"

  1. Rasa:

    Sveikinu, kad atsirado nauja rubrika! Dabar tavo bloga skaitys ir mano vyras:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.