Už įkvėpimą pakvepinti namus Azijos aromatais turiu padėkoti Aušrai iš Vaikai ir Vanilė, nes vos pamačiusi jos patalpintą nuotrauką su vištienos curry, supratau, kad labiausiai pasiilgau kokių nors indiškų-tailandietiškų skonių… Tad kas bus vakarienei jau buvo nuspręsta. Papunkčiui Aušros recepto nesekiau, perskaičiau, bet improvizavau savo eiga. Be to, Aušra šį curry gamino elektriniame lėto virimo puode, kurio jau negyvai užsimaniau ir ketiniu rašyti laišką Kalėdų Seneliui, pasufleruodama ką jąm įsidėti į maišą:)
Gavosi visiškas fusion variantas – nei iki galo indiškas, nei tailandietiškas, bet kuo puikiausiai tinkamas rudeniškam vakarui. Užtai svarbiausia, patiekalui panaudojau slaptą ingredientą, apie kurį šiek tiek vėliau…
Vištienos Curry fusion stiliumi su moliūgais ir špinatais
2015-08-07 15:48:03
Porcijos 2
Ingredientai
- 300g vištienos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
- Šlakelis aliejaus
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas gabaliukais
- 2-3 cm dydžio imbiero šaknies gabalėlis, susmulkintas arba sutarkuotas
- 4-5 česnako skiltelės, sukapotos
- Po žiupsnį prieskonių: curry miltelių, saldžių čili, ciberžolės
- 1/2 indo konservuotų pomidorų savo sultyse
- 100g kokosų pieno
- 2 šaukšteliai tailandietiškos curry pastos (naudojau žalią)
- Cukraus, druskos pagal skonį
- Gabalėlis moliūgo (apie 200g), supjaustyto kąsnelio dydžio kubeliais
- 2 saujos šviežių špinatų lapepių
- 2-3 šaukšteliai Slapto Ingrediento*
Instrukcijos
- Gilioje keptuvėje, turinčioje dangtį, įkaitinkite aliejų ir jame iš visų pusių trumpai apkepinkite vištienos gabaliukus. Išimkite juos į lėkštę, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepinkite, kol jie suminkštės, tada suberkite imbierą, česnakus ir trumpai pakepinkite. Suberkite visus prieskonius ir viską gerai sumaišykite, tada sudėkite atgal vištienos gabalėlius, supilkite pomidorus savo sultyse ir dar kartą viską išmaišykite, toliau kaitindami.
- Puodelyje sumaišykite kokosų pieną ir curry pastą. Įberkite šaukštelį cukraus bei pusę šaukštelio druskos. Visą šį mišinį supilkite į keptuvę, palaukite kol skystis užvirs ir uždengę keptuvę sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite apie 25 min.
- Suberkite į troškinį moliūgą ir dar patroškinkite apie 10min uždengtoje keptuvėje, kol moliūgas suminkštės. Pačioje pabaigoje įpilkite slapto ingrediento* ir po minutės kitos sumeskite špinatus. Iškart išjunkite ugnį ir palaukite, kol špinatai sukris.
- Patiekite su virtais ryžiais.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/
Pingback: Indiškas vištienos troškinys ‘butter masala’ – Pirmiausia pavalgyk
Lina, žinoma, kad kokosų pieno riebumai skiriasi!! Ir net labai… Kaip paprastas pienas, kokosų gali būti ir pienas, ir grietinėlė. Grietinėlė išvis tiršta, ją naudoju „užbalinimui”, pabaigimui. Pienas, man rodos, irgi skirtingų riebumų būna – kiekvienam pateikalui skirtingo reikia. Tokiems troškiniams aš naudoju riebesnį pieną, o štai sriuboms gali būti ir liesesnis, pabaigiant šaukštu kitu riebios grietinėlės
Sveiki, gaminau šį patiekalą kelis kartus. Viskas gerai, tik antruoju atveju man trūko padažo baltumo ir sodrumo, ir galvoju dėl to, ko gero, buvo „kaltas” kokosų pienas. Pažiūrėjau ant pakelio – „Lite coconut milk” (tokia žalia skardinė populiariausia prekybos centruose, dažnai kitokių ir nematau, tai tenka imti šį). Pagalvojau, kad tai turbūt lengvas kokosų pienas, ne toks riebus. Ir išvaizda toks skystas atrodo. Nida, norėjau paklausti, kokį kokosų pieną Jūs dažniausiai naudojate – ar gali būti, kad net šio daikto riebumai skiriasi…
Sigita, Iš tiesų, teoriškai užtektų troškinti ir trumpiau. Bet ir ilgai troškinant vištiena tikrai nesutęžta, ji tampa minkštute. Tiesa, kad kariai, kaip taisyklė, tikrai ne taip greitai pagaminami kaip stirr fry patiekalai. Be to, ilgiau troškinant geriau susimaišo ir susigeria skoniai ir aromatai, sutirštėja padažas… Kitokio paaiškinimo neturiu:)
Paaiškinkite man prašau nesusipratėlei, kodėl vištieną reikia tiek ilgai troškinti ? Dėl jautienos burgundiškai man viskas aišku – gaminu ir gaminsiu. Bet paukštiena iš principo yra minkštesnė mėsa – ar po tiek trunkančio troškinimo ji nesutyžta ? Aš taip pat noriu gaminti pagal šį receptą – bet patiekalo gaminimo trukmė prieštarauja mano galbūt neteisingam mąstymui ?..
Egle, taip, šitas dėl grožio:) Tokiu šaukštu vietnamiečiai, tailandiečiai iš sultinio išgriebia daržoves, ir paskui jas ima pagaliukais valgymui:) Bet jis man toks gražus,kad ėmiau ir papuošiau lėkštę:)
O man dar smalsu – tas gražus šaukštelis (ar kaip jį pavadint?) tik dėl grožio? 🙂
Merginos, prižadu daug informacijos ir atsakymų į visus klausimus jau labai greitai:)
Negirdetas tas gerimas! O jis tik gaminimui skirtas? Kuo jis skiriasi nuo paprasto gerimo?
Nida, pasidalink apie tuos gėrimus, nes labai įdomu. Sužadinai apetitą ir smalsumą!
Odeta, aš tą puodą visgi įsigysiu (naujoj virtuvėj jam atsiras vietos:)), tad išbandysiu ir slow cooked version. O čia paprastuoju būdu, bet labai gerai:) O apie savo naują atradimą ir eksperimentus su gastronominiais gėrimais išsamiau aprašysiu jau greitai. Čia rimta tema papasakojimui:)
Šį Aušros receptą irgi nusižiūrėjau, bet kai neturiu puodo, tai kažkaip ir atsidėjo į lentyną. Labai mėgstu patiekalus su kariu ir jie labai dažni mūsų virtuvėje. Na,o apie slaptus ingredientus prašome plačiau, įdomu labai, nes dedu į savo gaminamus patiekalus tik ką turiu buteliuose bare:)