Su šparagais – kaip su braškėmis: sezonas trumpas, tad reikia iki valiai atsivalgyt kol jų yra:) Mūsų namuose tokiu metų laiku bent kartą per dieną patiekiami šparagai, ir jie nė neketina pabosti:)

Tuo tarpu neseniai svečiuose viešėjusių draugų būrelį pasitikau su šiais pirštais valgomais vieno kąsnio užkandžiais – tešloje suvyniotus šparagus. Turėjo didžiulį pasisekimą:)

Šparagai sluoksniuotoje tešloje
Šparagai sluoksniuotoje tešloje
Į tešlą susukti šparagai - puikus užkandis vakarėliams
Į tešlą susukti šparagai – puikus užkandis vakarėliams
Šparagai tešloje
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. Šparagų
  2. Šaldytos sluoksniuotos tešlos
  3. 1 kiaušinio trynio sumaišyto su 1 šaukštu pieno
Pabarstymui
  1. juodsėklių, sezamų, aguonų, tarkuoto sūrio (pagal tai ką mėgstat arba ką turit:))
Instrukcijos
  1. Šparagus paruoškite virimui: nulaužkite kietus galiukus (juos išmeskite arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Likusius šparagus perpjaukite pusiau (turėtų gautis patogaus dydžio užkandžiui tinkami gabalėliai).
  2. Užkaiskite puodą su pasūdytu vandeniu. Šalia pasiruoškite dubenį ledinio vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite pradžioje šparagų apatines dalis (nes viršūnėlės išverda daug greičiau). Po pusės minutės įmeskite ir viršūnėles. Priklausomai nuo šparagų dydžio - virkite nuo 1 iki 2 minučių. Nupilkite vandenį ir iškart sudėkite šparagus į ledinio vandens dubenį, kad išsaugotų skaisčiai žalią spalvą. Po minutės išimkite iš vandens ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Šaldytą sluoksniuotą tešlą atitirpinkite ir truputį paploninkite (pakočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio). Supjaustykite maždaug centimetro pločio juostelėmis. Tomis juostelėmis vyniokite šparagus taip, kad pasidengtų visas ilgis, liktų tik truputis iš abiejų kraštų arba tik iš vieno. Patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite pasirinktais pabarstais ir kepkite apie 15 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje, arba kol gražiai paruduos. Patiekite šiltus arba atvėsintus, tačiau skainiausi - kepti tą pačią dieną.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

 

 

 

Komentarų apie "Šparagai tešloje – tobulas užkandis prie taurės vyno arba proseco": 4

  1. Nida:

    Tikrai taip…:) Prie gero produkto viskas tinka (čia aš apie šparagus:))

  2. Nida:

    Patiekiau be padažo – taip labiau tiko prie vakarienės formato. Bet kokiam laisvesnės formos vakarėliui galima ir kokį padažą pritaikyti:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *