Sveiki ir vėl atvykę į Bombėjų 🙂 Šiandien pratęsiu variacijas Bolivudo tema ir pagundysiu jus pajausti namuose egzotiškus kvapus.  Kaip buvau užsiminusi praeitame įraše, sudalyvavusi indiškų patiekalų ruošimo pamokoje tiesiog negalėjau viso šio gėrio nepasiūlyti namiškiams:)

Labai nustebau sužinojusi, kad yra žmonių, kuriems nepatinka kokosas. Kas kas, bet šis aromatingas riešutas su tobulai subalansuota skonių ir kvapų harmonija, atrodo, turėtų būti geidžiamas kiekvieno. Anaiptol taip nėra. Tačiau paslaptis tame, kad net jei kas nors nemėgsta patiekalų su kokoso pienu, pabandykite įsiūlyti jiems štai šitaip pagamintos vištienos: savo akimis mačiau, kaip patiekalą su malonumu kramtė tas, kas visuomet purtėsi pamatęs, jog rengiuosi ruošti curry 🙂

Nors darbo gaminant kokosinę vištieną ir gražius geltonus ryžius nedaug, ir pažadu, kad užtruksite mažiau, nei pusvalandį, nesigąsdinkite ilgo sąrašo ingredientų: paprastai azijietiškuose patiekaluose ištisas stulpelis išvardintų prieskonių, ir visi jie lengvai įsigyjami mūsų parduotuvėse arba specializuotose prieskonių pardavimo vietose (Vilniuje – Basanavičiaus g. esanti berods „Skonio magija” – tinkamiausia vieta rasti įmantresnių dalykų)

Taigi, kokosinei vištienai reikės:

700g vištos krūtinėlės, supjaustytos kąsnio dydžio kubeliais

2 dideli svogūnai, supjaustyti

Aliejus kepimui

1 šaukštas tarkuoto imbiero

1 šaukštas su kaupu smulkinto arba tarkuoto česnako

3 šaukšteliai curry miltelių

1/2 šaukštelio čili

1-2 šaukšteliai druskos

1/2 tarkuoto kokoso

Aliejuje apkepiname svogūnus (apie 5-8 min), kol lengvai paruduos, tada sudedam imbierą ir česnaką ir dar kelias minutes pakepinam.

Sudedam vištieną ir kepame, kol mėsa pasidaro balta iš visų pusių. Pabarstome viską curry milteliais, čili, druska ir kokoso drožlėmis. Viską sumaišome, kad višteinos gabaliukai pasidengtų prieskoniais ir kokosu.

Į keptuvę įpilam 3 šaukštus vandens, uždengiame dangčiu ir pakepinam dar apie 3-5 minutes. Tada išjungiam ugnį ir paliekam uždengtą keptuvę dar kelioms minutėms.

Prieš pateikiant pašildome, pabarstome kapota kalendra. Skaniausia su geltonais cintrininiais basmati ryžiais.

Citrininis ryžių Pilaff

2 puodeliai basmati ryžių

1/4 puodelio sukapotų riešutų (kešju (cashew) arba skaldytų migdolų)

1/2 šaukštelio turmeriko

2 šaukšteliai druskos

1 šaukštas aliejaus

1 čili, supjaustyta gabaliukais arba žiupsnelis džiovintos čili

2 šaukšteliai geltonųjų arba juodųjų garstyčių sėklų

1 citrinos sultys

Šį patiekalą galima sėkmingai pasigaminti mikrobangų krosnelėje: sumaišom ryžius, turmeriką ir druską dubenyje, skirtame virti mikrobanginėje, užpilame 4 puodelius verdančio vandens, uždengiame indą ir dedame į krosnelę 17 minučių dideliu galingumu.

Jei verdate puode, ryžius nuplauname, suberiame turmeriką ir druską, užpilame vandeniu tiek, kad vandens būtų maždaug 1-1,5 cm virš ryžių, ir verdame ant silpnos ugnies uždengtame puode.

Keptuvėje įkaitinam aliejų su čili, įberiame garstyčių sėklas bei riešutus ir pakepiname pusę minutės. Nuimame nuo ugnies, įspaudžiame citrinos sultis, ir visa tai supilame į išvirusius ryžius. Išmaišome ir galime nešti ant stalo.

Aromatingi ryžiai

Tai dar vienas ryžių paruošimo būdas. Aliejuje apkepiname vieną supjaustytą svogūną su 3 suskaldyto kardamono galvutėmis, cinamono pagaliuku, 2 lauro lapais ir 3 gvazdikėliais. Visa tai sumaišome su 2 puodeliais nuplautų ryžių, užpilam 4 puodeliais vištienos sultinio ir verdame miklobangų korosnelėje arba tradiciškai, ant ugnies.

Komentarų apie "Aromatinga vištiena su kokosais ir 2 būdai kaip paruošti indiškus ryžius": 2

  1. Nida:

    Turmerikas – tai ciberžolė, arba kurkuma. Tai ryškiai geltonos spalvos prieskonis, neturintis kažkokio išraiškingai stipraus kvapo ar skonio. Nesu įsitikinusi ar jį parduoda supermarketuose, bet specializuotose prieskonių parduotuvėse – tikrai. Vilniuje tokia parduotuvė yra (ar bent jau buvo, kol aš gyvenau :)) Basanavičiaus g., tarp Mindaugo ir Algirdo g., priešais itališkų plytelių parduotuvę. Pavadinimas berods „Skonio magija”. Ten galima rasti visokių retesnių prieskonių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *