Po penkerių metų pertraukos mėgaujuosi mėlynėmis… Izraelyje šių uogų nebūdavo, o ir į Lietuvą atvažiavusi dažnai pataikydavau kai sezonas jau būdavo pasibaigęs… Tad dabar valgau mėlynes saujomis, šaldau žiemai ir negaliu atsidžiaugti šiomis gausiomis vasaros gamtos dovanomis. Ruošiuosi ir žiemai, kad vitaminų nepritruktų: šaldau, verdu uogienes. Visai nebaisi ta žiema, kai jai tinkamai pasiruoši:)
Na o šis sūrio pyragas su mėlynėmis buvo tikras atradimas! Ne vien akį džiugino, bet ir pirštus apsilaižyti galima buvo:) Jau turiu planą, kada vėl jį kepsiu – šią savaitę dar dukart:) Labai rekomenduoju ir jums:)
 
 
Surio pyragas su melynemis-4_HorizontalCheese cake su melynemis-11_Vertical 
Sūrio pyragas su mėlynėmis
Komentuoti
Spausdinti
Pagrindui
  1. 100 g miltų
  2. 2 šaukštai cukraus
  3. žiupsnelis druskos
  4. 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  5. 60 g labai šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
  6. 1/2 kiaušinio
Sūrio masei
  1. 500 g sumaltos varškės (naudojau kibirėliuose supakuotą maltą varškę "President", kuri skirta būtent sūrio pyragams)
  2. 250 g mascarpone sūrio
  3. 2/3 stiklinės cukraus
  4. 1 pakelis grietinėlės skonio pudingo miltelių (naudojau Dr. Oetker firmos)
  5. 1 pakelis vanilinio cukraus
  6. 1 kiaušinis
Dekoracijai
  1. apie 350 g šviežių mėlynių
Instrukcijos
  1. Standartinę torto kepimo formą su nusegamais kraštais išklokite pergamentinio popieriaus lakštu taip, kad jis užklotų dugną ir išsikištų pro formos kraštus. Tada užsekite formos šonus.
  2. Sumaišykite visus birius produktus: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Suberkite šalto sviesto gabaliukus ir pirštų galais arba elektriniu kombainu kapokite sviestą su miltais, kol gausis riebūs trupiniai. Pabaigoje įmaišykite suplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Jei tešla nesulimpa į kamuolį, įpilkite šaukštą ledinio vandens.
  3. Gauta tešla išklokite (pirštais) kepimo formos dugną ir kraštus ir taip paruoštą formą įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pašaukite formą su pyrago pagrindu ir kepkite apie 15-20min., kol gražiai paruduos.
  5. Į virtuvinio kombaino indą suverskite maltą varškę kartu su mascarpone, suberkite cukrų, pudingo miltelius ir vanilinį cukrų, ir vidutiniais apsisukimais maišykite, kad visi ingredientai susijungtų. Pabaigoje įmuškite kiaušinį ir dar kartą viską išmaišykite.
  6. Sūrio masę suverskite ant apkepinto pagrindo, išlyginkite viršų ir ant viršaus užberkite apie 250g mėlynių. Kepkite orkaitėje 30 minučių. Išėmę iš orkaitės visiškai atvėsinkite, tada laikykite šaldytuve mažiausiai valandą. Prieš patiekiant pabarstykite pyrago viršų šviežiomis mėlynėmis, apipjaukite pyrago kraštus ir uždėkite ant serviravimo lėkštės.
Adapted from Kwestia smaku
Adapted from Kwestia smaku
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/
 
 
 

 

 

Komentarų apie "Sūrio pyragas su mėlynėmis": 24

  1. Nida:

    Asta, galima ir nedėti, bet reiktų keisti panašiu kiekiu kukurūzų krakmolo… Tikslaus kiekio nepasakysiu, reikia testuot ir tikrint….

  2. Asta:

    Aciu uz recepta, kepiau 40min 24cm formoje, kita karta daugiau pagrindo daryciau, labai plonas ir norejosi didesniu krastu teslos uzlenktu 🙂 tiesa naudojau silauoges,o vietoj pudingo gavau tik panakotai milteliu, tad balta masegana skysta net po kepimo gavosi, drebejo vidurys, bettikiuosi pastoves ir sutvirtes, o siaip labai skanu 😉

  3. Pingback: Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais – Nidos receptai

  4. Nida:

    Rugile, ne, ji natūralaus skonio, be jokių prieskonių (vanilės pvz), be cukraus, tik labai vientisos konsistencijos. Labai tinka apkepams ir pyragams.

  5. Nida:

    Labas, Edita! Labai džiaugiuosi, kad visiems patiko:) Ant pyrago pagrindo balasto dėti nereikia – kadangi į jį dedam truputį kepimo miltelių, norim, kad jis būtų šiek tiek purus (jis juk neiškilo smarkiai ir netapo labai banguotas?). O dėl kepimo laiko – kiekviena orkaitė šiek tiek skirtingai temperatūrą laiko. Be to, per mėlynių sluoksnį nelengva įžūrėt ar tikrai pagrindas visas sutvirtėjo. Aš paprastai šiek tiek pajudinu visą pyragą ir įsitikinu, kad „neteliuskuoja” prieš išimant. Jis neturi būti visiškai sukepęs, bet ir skystas likti neturėtų. Reikia to viduriuko, kad būtų minkštutis ir sultingas (šaldytuve pastovėjęs jis tinkamai sukietėja – tiek kiek reikia). Jei bandysit dar kartą, išeis dar geriau:)

  6. Edita:

    Sveika Nida,
    Vakar kepiau pyragą pagal jūsų receptą.Labai skanus,puikus pyragas.Pasikvietėm kaimynus arbatai,tai jau labai ir jiems patiko.Keturiese svalgėm beveik visą pyragą,pusryčiams liko mažas gabaliukas.
    Turiu keletą klausymų;
    Ar kepant pagrindą reikią ant tešlos dėti kokio nors balasto?
    Mano pyrago viduriukas buvo truputį skystokas,gal reikėjo ilgiau pakepti?
    Ačiū už receptą.

  7. Nida:

    Rasa, visos uogos čia tinka!! Ir juodieji, ir raudonieji serbentai!

  8. rasa:

    O kažin kaip būtų jei su kitom uogom? Vyšniom, juodaisiais serbentais….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *