Praeitais metais pavasarį smagiai išbandžiau didžiųjų fava pupų sriubą su keptomis bulvėmis, ir tikrai labai patiko šiek tiek kitoks nei įprasta skonis. O šįkart, toliau švęsdama šparagų sezoną, išviriau sriubą būtent su šiomis savo mėgstamiausiomis pavasario daržovėmis. Idėją pasiskolinau iš Kwestia Smaku, kur blogo autorė tokią sriubą gardino dar ir fetos sūrio gabalėliais! Manau, puiki mintis ir nuostabi skonių kombinacija. Tik kadangi šiuo metu vykdau priešatostoginį šaldytuvo valymą, naujo pakelio fetos sūrio nepradariau… 

Miško gėlių puokštė - net svaigina nuo pakalnučių kvapo!
Miško gėlių puokštė – net svaigina nuo pakalnučių kvapo!
Pavasarinė šparagų sriuba - greitai ir skaniai
Pavasarinė šparagų sriuba – greitai ir skaniai
Šparagų sriuba
Porcijos 4
Vegetariška pavasarinė šparagų ir pakepintų bulvių sriuba
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. Pundelis šparagų (10-15 stiebelių)
  2. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  3. 2 šaukštai sviesto
  4. 1/2 kg bulvių, supjaustytų nedideliais gabalėliais
  5. 3 skiltelės česnako, susmulkinto
  6. 1 litras karšto daržovių sultinio
Patiekimui
  1. Smulkintų krapų
  2. Grietinės arba grietinėlės
  3. Patrupinto fetos sūrio
Instrukcijos
  1. Šparagus nuplaukite, pašalinkite apatinę, sumedėjusią dalį. Likusius šparagus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite bulves ir kepinkite, laiks nuo laiko pamaišydami, kol jos truputį apskrus ir šiek tiek suminkštės. Suberkite česnakus ir dar minutę pakepinkite. Supilkite sultinį, užvirkite ir uždengę virkite kol bulvės bus minkštos.
  3. Suberkite šparagus, pavirkite 1 minutę ir nuimkite nuo ugnies.
  4. Patiekdami pagardinkite grietine arba grietinėle bei kapotais krapais ir fetos sūriu.
Adapted from Kwestia Smaku
Adapted from Kwestia Smaku
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.