Gyvenimas Lietuvoje tikrai nėra nuobodus. Ilgėtis Izraelio neleidžia užgriuvę buitiniai rūpesčiai – remontai, įsikūrimas. Jei kas nors mano, kad buto remontas – tai perdažytos sienos ar koks naujai sumontuotas baldas, tai žvilgtelkit kaip remontas atrodo pas mane:)

remontas

Beje, čia – būsima virtuvė. Noriu, kad ji būtų šviesi, erdvi, tinkama ne tik kulinariniams eksperimentams ir atradimams, bet ir geroms, kokybiškoms nuotraukoms:) Tad reikia daugiau gražios šviesos, patogių baldų ir geros virtuvinės technikos! Štai šitokiais darbais persunktos mano dienos:)

Laiko ilgiems pastovėjimams prie viryklės nelieka ne tik dėl to, kad jis atiduodamas santechnikų, dujininkų, elektrinkų ir mūrininkų priežiūrai, bet ir dėl to, kad vis dar gyvename tarsi studentiškoje virtuvėje: su pora puodų, keliomis lėkštėmis, viena keptuve ir puodeliais rytinei kavai. Čia ir yra ta tamsioji diplomatinės tarnybos pusė, apie kurią nieko nenutuokia tie, kurie mano, jog diplomatų žmonoms rūpi vien tik kuria suknele pasidabinti ir į kurį vakarėlį nueiti. Mėnesių mėnesiai be savų namų, nesibaigiantys pakavimaisi, persipakavimai ir kraiustymasis, integracija vis naujoje vietoje – tikrai ne iš maloniausių potyrių.

Bet užtai Lietuvoje turiu draugų, kurie atskuba į pagalbą su patarimais, išgirdę, kad nerandu to ar ano, ieškau šio ar kitko… Taip buvo ir vakar – pasiguodžiau savo bičiulei, kad mirštu nuo žuvies trūkumo, o ji iškart davė adresą naujos parduotuvės, kurioje, girdi, puikiausiais žuvies pasirinkimas. Ir visų svarbiausia, kad nereikia laukti trečiadienio ar ketvirtadienio, lėkti akis išdegus nustatytą valandą (rytinę, kaip taisyklė) į tūlą automobilių stotelę ar kokią kitą slaptą vietą, ir tikėtis nugriebti gabalėlį lašišos ar kokio kito jūros produkto. Netikėdama, kad tai, ką man papasakojo draugė, tiesa, nuskuodžiau pirmu numeriu šiandien į Šiaurės miestelį patikrinti jos išgirtos šviežios žuvies parduotuvės „Šiaurės jūra”. Ir ką jūs manote? Esu apstulbusi, kad TAIP, ČIA YRA NORMALIOS ŽUVIES!!! Su nuskustais žvynais!!! Išfiletuotos!!!!!! Gražiai supakuotos!!! Ir jos būna KASDIEN. Ne tik šviežios, bet ir KOKYBIŠKOS šaldytos. Puikiai sufasuotos ir supakuotos.

Vis dar netikėdama, kad tai ką matau, – tiesa, nusipirkau lašišos file pabandymui. Ir ką jūs sau galvojate??? Ji PUIKI!! Ne prastesnė, nei ta, kurią valgiau Tel Avive!!! Mano džiaugsmui nebuvo ribų, ir dar ilgai aš juo dalinsiuosi su visais:)

Tad šiam vakarui buvo į šoną padėta ūkininkės Zitos višta, nes pas mus netikėtai atkeliavo jos didenybė LAŠIŠA!! Grilio senamiestyje neturiu, tad teko kepti lašišą keptuvėje. Ir žinokite, kad ji gavosi kuo puikiausia!!! Gaila, kad parduotuvė nedirba sekmadieniais, antraip jau ryt lėkčiau naujiems apsispirkimams.

sviezia lasisa

O garnyrui su norvegiška lašiša paruošiau šparagines pupeles pagal prancūzišką receptą, kuriuo savo naujoje knygoje pasidalino legendinis šefas D. Lebovitz. Jis vadinasi „Sraigių šparaginės pupelės”, tačiau su sraigėmis patiekalas turi bendra tik tiek, kad jis gaminamas su sviestu ir daaaaaug česnako:)

Sparagines pupeles su sviestu ir cesnakais

Sparagines pupeles garnyrui

Šparaginės pupelės prancūziškai
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 kg šviežių šparaginių pupelių, nuljautais koteliais
  2. 1-2 šaukštai sviesto
  3. 2-3 šaukštai kapotų česnakų
  4. 2-3 šaukštai kapotų petražolių
  5. Druskos, pipirų, keli lašai šviežiai spaustų citrinos sulčių
Instrukcijos
  1. Šparagines pupeles apvirkite vandenyje arba garuose, kol pilnai suminkštės. Nupilkite vandenį, kuriame virė ir gerai nusausinkite.
  2. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sivestą ir jame apkepinkite kapotus česnakus. Suberkite apvirtas šparagines pupeles, viską gerai sumaišykite, kad jos pilnai pasidengtų sviestu ir česnakais, pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais ir kapotomis petražolėmis, pašlakstykite keliais lašais šviežiai spaiustų citrinų sulčių, dar kartą viską gerai sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  3. Patiekite kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalu, arba atskirą vegetarišką patiekalą.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

  1. Sigita:

    Puikus šparaginių pupelių garnyras. Gaminau jau keletą kartų – ačiū už receptą ir už idėją.

  2. Pingback: Šparaginės pupelės su sviestu ir česnakais – Pirmiausia pavalgyk

  3. Nida:

    Oi taip, Donata, rikiuosimės:) Aš jau turiu naujai pripirktų gardėsių, tik per lakstymus nėra kada pasigamint:) Pasimatysim 19d:)

  4. Donata:

    Aš ir šiandiena ten apsilankiau. Skani vakarienė buvo!:)
    Taip taip, aš ir išsiaiškinau kada bus naujas vežimas, 19d. Rikiuosimės eilėj visos:))

  5. Nida:

    Donata, kai verki visiems ant peties, kad nėra to ir ano, tai žmonės pagaili ir visokių patarimų pažeria:)) Taip ir su šia parduotuve atsitiko. Šiandien jau nurūkau apsipirkau vėl visko savaitei. Kol kas pas juos kas dvi savaites prekes veža (tad artimiausias šviežios žuvies pristatymas bus tik 19d.), bet šaldytos yra sočiai. Jau pradedu gailėtis, kad taip apsigyriau, nes dabar visą žuvį išpirks visi:))) Juokauju:)

  6. Donata:

    Nu va, Nida, pasirodo tu jau geriau žinai geras vieteles nei mes, Vilniuje sėdintys:)
    Šiandien pat važiuoju!
    Taip taip, aš ir lašišą perku „padpolnai”, per draugę…mašinų stovėjimo aikštelėje 🙂 kažkokia nesamonė.
    AČIŪ!

  7. Nida:

    Aidai, parduotuvės adresas Lakūnų 16. Reiktų lakūnų gatve važiuoti (link Sigmos) ir ties Nr 16 pasukti į kairę. Dar pavažiavus kokius 30-50m bus „Šiaurės jūra”, tik jos iškaba tarsi nusukta, reikia gerai sukioti galvą, kad pamatytum primąkart:) Sėkmės žuvų medžioklėje:)

  8. Siga:

    Aidai, iveskite i google pavadinima ir viska puikiausiai rasite pats.

  9. Skaitytoja:

    Aciu, Nida, kad pasidalinai, as irgi vaziuosiu artimiausiomis dienomis patikrinti tos parduotuves, rasti pas mus geros zuvies tikras issukis.

  10. Nida:

    Taip, Siga, buvau. Irgi labai švari ir gera parduotuvė, tik žuvis ten marių, o ne man įprasta jūros. Pirkau starkį, labai gražiai išpjauta file, šviežutis. Labai gerai, kad tokių parduotuvių vis daugiau atsiranda, kur ne į ledo luitus sušalę ir trejetą metų pagulėję aprūdiję pangasijai ar iš tolo dvokiantys hekai parduodami, bet kokybiška šviežia žuvis. Su „Šturmų švyturiu” šaltas dušas buvo, tiesa, rugpjūtį, kai ant durų kabėjo informacija, kad jie atostogauja. Du MĖNESIUS!!:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *