Kai po savaitę trukusios kelionės Lietuvoje grįžau į Tel Avivą, tai buvo patiekalas, kurį mano vyras man paruošė vakarienei:) Receptą suradęs The New York Times atsidėjo į šoną ir laukė momento, kada „atsilaisvins virtuvė” ir jis galės niekieno netrikdomas imtis kulinarinių ieškojimų:) Kadangi jis kur kas labiau nei aš kreipia dėmesį į sveiką mitybą, soba makaronai, kurie gaminami iš grikių miltų ir turi tokį malonų riešutinį skonį, buvo pats puikiausias pasirinkimas. Juk soba makaronuose kur kas daugiau naudingų maisto medžiagų nei paprastuose miltiniuose.

kinietiskas patiekalas

Tad šis įrašas labiau padrąsinimas visiems tiems, kurie nesiryžta imtis azijietiškų stir-fry projektų. Ypač vyrams. Jūs tikrai viską galite, patikėkite:)

stir fry su tofu ir darzovemis

Soba makaronų ir brokolių bei tofu stir fry (4 asm)

1/2 puodelio vištienos sultinio (arba vandens)

1 šaukštas ryžių vyno (aš naudojau sakę)

1 šaukštas sojos padažo (arba daugiau, pagal sonį)

1/2 šaukštelio cukraus

Druskos, pagal skonį

2 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos

1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies

1/2 čili pipiro, susmulkinto (arba pagal skonį)

1 pakelis soba makaronų

2 šaukšteliai sezamų aliejaus

1/4 gūžės brokolių, supjaustytų gabaliukais

2 šaukštai aliejaus

1 pakelis tofu, nusausintas ir supjaustytas norimo dydžio kubeliais

Saujelė žalių svogūno laiškų, smulkiai sukapotų

1/2 stiklinės kapotų šviežių kalendrų

Mažame dubenėlyje sumaišykite sultinį (vandenį) su sojos padažu, ryžių vynu, cukrumi ir trupučiu druskos. Palikite, kad cukrus ištirptų.

Kitame mažame dubenėlyje sumaišykite susmulkintus česnakus, sutarkuotą imbiero šaknį ir supjaustytus čili pipirus.

Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį ir jame apvirkite brokolius (apie 1 min.), tada juos išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų skaisčiai žali. Nusausinkite. Į tą patį verdantį vandenį sudėkite soba makaronus ir juos išvirkite al dente. Nusausinkite ir pašlakstykite 2 šaukšteliais sezamų aliejaus, išmaišykite, kad nesuliptų.

Visus reikalingus ingredientus turėkite labai arti ant stalo, kad juos greitai pasiektumėte. Įkaitinkite wok’ą, įpilkite šaukštą aliejaus ir kai jis gerai įkais, kepinkite tofu gabalėlius. Kai jie po 1-2  min. šiek tiek pagels, išgriebkite juos iš wok’o ir sudėkite į lėkštę. Įpilkite dar 1 šaukštą aliejaus ir suberkite česnakus su imbierais ir su čili. Po 10 sekundžių, kai pasklis kvapas, sudėkite brokolius, ir maišydami kepinkite 1-2 minutes. Tada sudėkite į wok’ą makaronus, apkepintus tofu gabaliukus, supilkite sojų padažo ir sultinio mišinį, ir viską maišydami dar pakepinkite ne ilgiau nei 1 minutę, tada pabarstykite kapotais žaliais svogūnų laiškais ir kapotomis kalendromis, išmaišykite ir patiekite ant stalo.

soba makaronu stir fry

Komentarų apie "Soba makaronų ir brokolių bei tofu stir-fry": 4

  1. Linas:

    Tik korektūra:
    …suberkite ęesnakus….klavišai 2ir 3 šalia.

  2. Nida:

    Odeta, tai yra BŪTINA IR PAGRINDINĖ sąlyga:) Kad vyras eitų ką nors gaminti, manęs fiziškai negali būti ne tik virtuvėje, bet pageidautina ir namuose apskritai. Antraip jis kompleksuoja, aš nervinuosi, kad jis ne taip kažką daro, ne taip greitai, aš jį imu mokyti ir „patarinėti”… Jo vietoj aš neištverčiau tokios „mokyklos”:) Todėl tu visiškai teisi – abiems pusėms geriau, kai virtuvėje jie veikia po vieną:)

  3. odeta:

    Azijos virtuvė, nereali. Mažiausiai kartą per savaitę ji karaliauja mūsų namuose:) Vyras virtuvėje yra labai gerai, bet geriausia, kai manęs nėra šalia…Tada niekas netrukdo, nepatarinėja ir t.t. (čia aš apie save, vis bandau įkišti trigrašį) ir patiekalai gimsta nerealūs:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *