Izraelis – nuostabi šalis……. tol, kol neiškyla kokios nors buitinės problemos. Bet jei jau kas nors atsitinka, patikėkit – „Artimųjų Rytų” sindromai nužudo bet kokį tikėjimą, kad civilizacija bei gi sveikas protas šioje šalyje vis dar egzistuoja.

Prieš savaitę sugedo mano orkaitė. Blyktelėjo kelis kartus ir išsijungė visiems laikams. Ir nors kiek daugiau nei metus veikusiai orkaitei gamintojas suteikęs net penkerių metų garantiją, „nagingi” Izraelio meistrai kaip mat suras 300 priežasčių kodėl lyg tyčia šiam būtent atvejui garantija, deja, jau pasibaigusi. O gal jos net nebuvo 🙂 Bet man desperatiškai reikia orkaitės! Po kelių dienų į svečius turi atvykti mūsų draugai iš Kanados, o dar po savaitės esu pasikvietusi krūvą svečių terasos sezono atidarymui… Nevarginsiu jūsų detaliais komiškais pasakojimais kaip Izraelyje atrodo meistrų atvažiavimai, „problemos diagnostika”  vien tik pažiūrėjus į įmontuotą balduose įrenginį ir nurašius jo pavadinimą (kas man kainuoja 150Lt – argi negalėčiau to padaryti pati, tiesiog telefonu??), orkaitės ištraukimą ir įdėjimą, negailestingai nubrozdinant visus virtuvės baldus, prognozuojamo remonto sumos, gerokai viršijančios naujos orkaitės kainą… Dar pridėjus tai, kad orkaitė – ne mano nuosavybė, o nuomojamo buto šeimininkų rūpestis, ir dar tai, kad tie šeimininkai gyvena Prancūzijoje, o ne Izraelyje, neskaito emailų, nekalba angliškai ir nekelia telefono ragelio, turėtumėte įsivaizduoti mano iš nervų įelektrintą kūną, kuomet esu palikta spręsti reikalus štai tokiomis sąlygomis. Tad štai gi antra savaitė, kai po nesibaigiančio kabojimo ant telefono, valandų valandas trunkančių meistrų laukimų, derinimų ir pagaliau priimto sprendimo pirkti naują orkaitę (nes senosios remontas kainuoja brangiau), aš vis dar neturiu gyvybiškai svarbaus įrenginio savo virtuvėje! Patikėsite ar ne, kai buvo atvežta naujutėlė supakuota orkaitė ir įstatyta senosios vietoje, paaiškėjo, kad ji……. taip pat neveikia!!! Prisikviesti buitinės technikos pardavėją, pristačiusį neveikiantį naują įrenginį, beveik neįmanoma: bijau, kad tai užtruks dar ne vieną savaitę…

Ir tokią atrodo beviltišką minutę ateina emailas iš mano dukros su pirmaisiais jos kulinariniais pabandymais Anglijoje, Durham universiteto studentų bendrabutyje!! Tai neturi nieko bendro su mano sugedusia orkaite, bet tai juk tikras eliksyras mano blog’ui!:)) Todėl šįkart pristatau jos gardžiuosius vanilinius Biscotti su ruduoju cukrumi ir migdolais, o kituose įrašuose sužinosite šiek tiek daugiau apie tai, kaip šis jaunas ir gabus žmogus pamažu atranda gaminimo džiaugsmą, ir dideliais šuoliais vejasi mane (kuo aš labai didžiuojuosi) 🙂

Vaniliniai Biscotti su ruduoju cukrumi ir migdolais

Jums reikės:

3 ¼ puodelio miltų

1 ¼ rudojo cukraus (demera)

1 puodelis ir 2 š. cukraus

1 ½ a.š. kepimo miltelių

1 a.š. druskos

3 kiaušiniai

½ puodelio nesūdyto lydyto sviesto

2 a.š. migdolų ekstrakto (aš nedėjau)

1 a.š. vanilės ekstrakto

1 ½ puodelio migdolų be odelių

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su ruduoju cukrumi, paprastu cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Kitame dubenyje

išplakite kiaušinius, įmaišykite sviestą ir ekstraktus, gerai išmaišykite ir supilkite migdolus. Palaipsniui supilkite į birių produktų dubenį ir gerai išmaišykite.

Ant lygaus paviršiaus pradėkite minkyti kol gausis nelipni tešla. Man ši dalis buvo gan sudėtinga, nes migdolai vis krito iš tešlos… Perskirkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite dvi duoneles – gan plokščias, kad jas supjausčius gautųsi gražūs biscotti. Padenkite kepimo skardą kepimo popieriumi ir padėkite kepaliukus. Kepkite apie 45 minutes, arba kol gražiai paruduos. Tada sumažinkite temperatūrą iki 120 laipsnių. Leiskite kepaliukams atvėsti apie 10 minučių. Ant pjaustymo lentelės supjaustykite kepaliukus mažomis riekelėmis – vos storesnėmis nei jūsų pirštas. Sudėliokite atgal ant skardos ir kepkite po 15 minučių apverčiant puses, arba kol biscotti bus sausi ir gražios rudos spalvos.

Komentarų apie "Vaniliniai Biscotti su ruduoju cukrumi ir migdolais": 6

  1. Pingback: Itališka forma. Trapūs sausainiai (biscotti) su spanguolėmis - Tasted Stories

  2. Nida:

    Deja, niekas taves neatleidzia nuo terasos vakarelio, tad teks gripa issigydyti ir sudalyvauti sezono atidarymo sventeje 🙂 Pazadu nauju gardesiu serija 🙂

  3. Kristina:

    Shaunuole Ruta! Kaip graziai atrodo!
    Vaje, man trb del sito trenkto gripo reikes praleisti terasos atidaryma. Be to, skonio receptoriai kazkur prapuole, dar taip nebuvo:)

  4. Ramune:

    Cia tavo Ruta pati iskepe? Oho, net nesitiki, kad ji jau tokia suaugus! Saunuole!!

  5. Diana:

    Smagi istorija apie iranga..
    Saunuole tavo dukra! O as neatsidziaugiu filo teslos atradimu, kiekvienas rytas prasideda su siais karstais pyrageliais, dekui uz geras idejas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *