Šiltos salotos gali būti atskiras vegetariškas patiekalas, o gali būti ir šventiškas garnyras. Šios buvo tikras atradimas: kažkiek skoniu net priminė plovą! Nors nei ryžių, nei kokio kito gramo glitimo jose nėra!:) Tad jei turite mėsos nevalgančių, sveikai gyvenančių, glitimo netoleruojančių valgytojų – labai rekomenduoju pasigaminti būtent šį karštą užkandį!

Gaminant šias salotas jums prireiks spiralinės daržovių pjaustyklės (jei jos neturite, teks pjaustyti plonytėmis juostelėmis daržoves rankomis:) Bet juk svarbiausia, kad yra išeitis, tiesa?:)). Paprastai visos daržovių pjaustyklės turi skirtingų formų (ir plonumo) peiliukus: nuo plačių tagliatelle tipo „makaronų” iki plonyčių spagetti. Tai štai šiam patiekalui panaudosite visus peiliukus, nes skirtingoms daržovėms naudosite vis kitokios formos peiliuką, o tai tik priduos patiekalui papildomų balų dėl išvaizdos! 🙂 Beje, aš net šia pjaustykle mėginau supjaustyti papriką ir svogūną, bet nieko man nesigavo:) Tad teko su šiomis daržovėmis rankomis padirbėti:)

Atrodytų pačios paprasčiausios daržovės: pastarnokas, morka, saldi bulvė… Tačiau rezultatas jus nustebins, prižadu!!:)

Ne tik skirtingos spalvos, bet ir skirtingos formos!
Būtinas ingredientas -saldi bulvė
Viską beliks sumaišyti ir pašauti į orkaitę
Dar pabarstyti paskrudintais migdolais ir mėtomis…
…ir jau galima dėti ant stalo!

Skrudintos šakninių daržovių ir bolivinių balandų salotos

4 asm.

  • 1 stiklinė bolivinių balandų (quinoa, kynva)
  • 1.5 stiklinės vandens
  • 2 dideli pastarnokai, nulupti ir supjaustyti pačiu ploniausiu spagetti tipo peiliuku
  • 1 didelė morka, nulupta ir supjaustyta pačiu ploniausiu spagetti tipo peiliuku
  • 1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė, supjaustyta vidutinio storumo „makaronais”
  • 2 nedideli raudonieji svogūnai, supjaustyti rankomis:)
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta rankomis:)
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų
  • 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • saujelė pakepintų migdolų plokštelių
  • mėtų lapelių papuošimui ir patiekimui

Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimu, arba 200C be apipūtimo fukcijos). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. 

Į nedidelį puodą suberkite bolivinių balandų kruopas, užpilkite vandeniu, įberkite truputį druskos, užkaiskite, o kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite uždengtame puode apie 15 minučių, kol visas vanduo susigers į kruopas. Švelniai pakedenkite šakute ir palikite šiltai, uždengtame puode. 

Visas spiralėmis supjaustytas daržoves, kartu su paprika, svogūnais, česnakais sudėkite į didelį dubenį, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite raudonėliu, druska, pipirais, ir viską švelniai rankomis išmaišykite kad daržovės pasidengtų aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kepant porą kartų pamaišant, kol daržovės taps minkštos ir apskrudę. 

Sumaišykite iškepusias daržoves kartu su bolivinėmis balandomis, sudėkite į serviravimo lėkštę (arba atskiras lėkšteles), pabarstykite migdolų plokštelėmis, mėtos lapeliais, jei norite dar galite pašlakstyti aliejumi. Patiekite šiltas, kaip užkandį arba garnyrą su kepta mėsa arba žuvimi. 

Komentarų apie "Šiltos skrudintų šakninių daržovių ir bolivinių balandų salotos": 2

  1. Pingback: Greitai marinuotos daržovės – grilio patiekalams gardinti – Nidos receptai

  2. Pingback: Grilyje keptos rūkytos dorados – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *