Vasara atlekia paknopstomis! Paplūdimy jau neišeina eiti per smėlį basomis, nes po akimirkos pajunti aštrų savo svylančių padų kvapą… Paskutinės savaitės, kai vanduo jūroje dar gaivina, o ne vargina savo karščiu. Visi tamsesnių spalvų drabužiai pamažu nukeliauja į spintos gilumą, užleisdami vietą baltiems, ploniems, trumpiems, permatomiems. Gatvėmis vedžiojami šunys pasipuošę naujomis šukuosenomis: visi iki vieno pakirpti „liūtais”, kad po gaurais nekaistų oda, bet visvien atrodytų stilingai. Vargšeliai dar po mėnesio taip drąsiai nevaikščios šaligatviais, nes letenėlės neatlaikys svilinančio karščio. Naktis savo aktyvumu greitai susikeis su diena: tik nusileidus saulei sušurmuliuos Tel Avivas…

Bet pusryčiai visuomet liks pusryčiais. Tiesa, lengvesni nei vėsesniu metų laiku. Jūsų teismui – kita gardaus arabiško patiekalo, į Izraelį atkeliavusio iš Libijos, versija. Apie tradicinę Šakšuką rašiau jau senokai, o ją įvertinti spėjo dauguma mūsų svečių. Todėl visus raginu išbandyti lengvesnę – vasarinę – šio patiekalo versiją!

2 asmenims:

2 porai, supjaustyti griežinėliais

2-3 česnako skiltelės, susmulkintos

2 saujos šviežių špinatų

100-150 g fetos sūrio

2 kiaušiniai (skaičiuoju kiekvienam valgančiam po vieną, bet jei maitinsite alkanus vyrukus, galite drąsiai jiems paruošti po du kiaušinius)

Druskos, pipirų, sviesto

Keptuvėje, kuri turi tinkamą dangtį, ištirpiname sviestą, ir jame kapiname porus, kol šie suminkštės, bet jokiu būdu neapskrus. Sudedame česnaką, supilame špinatus (jei lapai dideli, galima juos stambiai supjaustyti) ir viską troškiname kelias minutes. Špinatai sukris, paskleis savo sultis, suminkštės. Nepamirštam viską maišyti. Pabarstom šiek tiek druska (tik atsargiai, nes sūris, kurį vėliau dėsite, sūrus!), pipirais. Keptuvėje padarome duobutes (tiek, kiek kepsite kiaušinių) ir į kiekvieną įmušame po kiaušinį. Viską pabarstome feta sūriu ir uždengiame keptuvės dangtį. Sumažinam ugnį ir patroškinam kokias 4-6 minutes, kol kiaušiniai bus visiškai iškepę.

Skanaus 🙂

Vienas komentaras apie straipsnį "Šakšuka su porais, špinatais ir feta"

  1. Pingback: Mangoldų užkepėlė su kiaušiniais ir jogurtu – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *