Šparagų sezonas įsibangavo!! Skaitau ir mėgaujuosi, kaip šparagų sezoną švenčia gurmanai visame pasaulyje. Pas mus, deja, šioms grakščioms daržovėms nesuteikiamas koks nors didesnis dėmesys:( Greičiausiai todėl, kad jų yra kiaurus metus…
Užsikrėtusi šparagomanija, trykštančia iš žinučių spaudoje ir maisto blog’uose, prie jos prisijungiu ir aš. Pradžioje – su fotosesija, vėliau – ir su nesudėtingu patiekalu kasdienybei praskaidrinti:)
Ravioliai su ožkos sūriu ir šparagais (4-5 asm)
12-15 šparagų
2 skiltelės česnako
80g sviesto
šviežiai tarkuoto Parmezano (Džiugo) pateikimui
Raviolių tešlai:
300g miltų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis druskos
Raviolių įdarui:
300g šviežio ožkos sūrio
5 šaukštai tarkuoto Parmezano (arba Džiugo) sūrio
1 kiaušinio trynys
6 šaukštai smulkiai kapotų žalių svogūnų laiškų
3 šaukštai smulkiai kapotų šviežių petražolių
Druska, pipirai (pagal skonį)
Raviolių tešlą pasigaminam kaip aprašyta čia.
Įdarui skirtus produktus sumaišome į vientisą masę. Formuojame norimos formos raviolius, į vidų dėdami po šaukštelį įdaro. Formą padaryti (apipjauti kraštą) patogu apversta brendžio taure. Raviolius rikiuojame į gausiai miltais pabarstytą skardą, viršų taip pat pabarstome miltais ir uždengiame švariu virtuviniu rankšluosčiu.
Šparagų kietus galiukus nulaužiame, likusius šparagus supjaustome maždaug 6-8cm gabaliukais.
Užverdame didelį puodą vandens su druska. Į verdantį vandenį suberiame storiausias šparagų dalis – apatines ir vidurines. Paverdame minutę, tada į puodą sumetame ir šparagų viršūnėles (joms virti reikia trumpiau). Dar po minutės-kitos, kai šparagai jau tampa minkšti, kiaurasamčiu juos išgaudome ir perliejame šaltu vandeniu, kad neprarastų skaisčiai žalios spalvos.
Į tą patį vandenį, kuriame virė šparagai, sumetame po vieną raviolius (atsargiai, kad nesuliptų).
Kol ravioliai verda, įkaitiname keptuvėje sviestą. Kai jis pradeda ruduoti, suberiame smulkiai kapotus česnakus, ir trumpai pamaišius ir pakepinus, kai tik česnakai paskleidžia savo aromatą, suberiame nusausintus šparagus. Per tą laiką jau turėtų būti išvirę ravioliai (jiems reikia vos kelių minučių po to, kai iškyla iš vandens), tad ir juos, nupylę vandenį, suplilame į keptuvę su sviestu ir šparagais. Viską atsargiai išmaišome, kad viskas pasidengtų sviesto padažu. Galime pagardinti šviežiai grūstais juodais pipirais.
Pateikiame pašildytose lėkštėse.
Odeta, jei aš tokios varškės turėčiau, tai daryčiau VISKĄ:) Ir apkepą, ir raviolius, ir dar varškėtukus visai savaitei:) OI kaip aš mėgstu varškę. Lietuvišką:) Aušra, iš tiesų pavasarį smidrai (labai sunku priprasti prie šio pavadinimo..) žalesni, minkštesni, skanesni. Svarbiausia, kad jie visur tinka, ir taip lengvai ir greitai paruošiami… Dievinu juos. Kaip ir varškę:)
fantastika! receptas kapitalinis; pas mus smidru irgi yra visus metus, bet pavasari ju yra daug daugiau, ir jie daug grazesni, ir pigesni; ir turgeliuose ju atsiranda; vienu zodziu, pavasari smidrams tenka isskirtinis demesys, todel pavasari as daug daugiau ju perku ir dazniau juos gaminu;
Man prašome šparagus atskirai:))) Super, šiandien iš kaimietiško maisto „tiekėjos” parsivežėme varškės….dabar galvoju: ar Tavo apkepą kepti ar virtinius „raviolius” gaminti?;)
Kokia sparagu elegancija…
Rūčike, parašysi, ar skanu, kai paragausi:)))
kaip skanuuuuuuu! Butinai butinai butinai isbandysiu!