Kai reikia tikrai gero paprasto ir patikimo recepto kopūstų salotoms, rekomenduoju būtent šį. Gaminau šias salotas pateikti kartu su burgeriais su plėšyta kiauliena. Skonio balansas – idealus. 

Ką reiktų žinoti gaminant salotas iš raudonųjų (o ir tradicinių baltųjų) kopūstų: jei jie ne švieži, tik ką parnešti iš daržo, paprastai žiemą ir pavasarį kopūstai būna kieti, tvirti ir nedaug sultingi. Kai kurie tokius kopūstus net apverda prieš pjaustydami. Mano mama tokius kopūstus supjausčiusi sudeda į indą, turintį sandarų dangtį, ir keletą minučių gerai pakrato, kad kopūstai suminkštėtų, „paleistų sultis”. Aš dažnai supjaustytus pagniaužau rankomis, nes išties salotos būna sunkiai sukramtomos. Tačiau pastaruoju metu viską darau daug greičiau ir paprasčiau: užuot kopūstus pjausčiusi, juos sutarkuoju, naudodama elektrinio kombaino peilį, skirtą daržoves pjaustyti plonyčiais šiaudeliais. Taip supjaustyti, net kiečiausi kopūstai būna minkšti ir sultingi. Pakanka tik užpilti padažo (dažniausiai tai būna citrinos sultys, cukrus, druska ir aliejus), ir išmaišius galima dėti ant stalo. 

Šis padažas salotoms- daug „sunkesnis”, nes į jo sudėtį įeina vienas nepopuliariausių mano blog’e ingredientų – majonezas:) Vietoje druskos aš naudoju sojos padažą, kuris suteikia salotoms egzotiško prieskonio natą.

Raudonuju kopustu coleslaw
Raudonųjų kopūstų salotos – kai reikia greitai ir skaniai

Raudonųjų kopūstų salotos

  • 1 mažas raudonasis kopūstas, padalintas ketvirčiais, išpjautas storas kotas
  • 1/2 mažo raudonojo svogūno
  • 1 obuolys, nuluptas

Padažui:

  • 2 šaukšteliai medaus
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • grūsti juodieji pipirai

Kopūstą sutarkuokite stambia tarka arba labai labai smulkiai supjaustykite. Svogūną ir obuolį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su kopūstais. 

Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy, tada užpilkite ant kopsūtų ir išmaišykite. Jei turite galimybę, palikite apie 10 minučių skoniams susimaišyti. 

Adaptuotas recepto šaltinis – Kwestia Smaku

Komentarų apie "Raudonųjų kopūstų salotos": 26

  1. Nida:

    Gita, ir man šios labai patinka, visada apie jas pagalvoju, kai raudoną kopūstą pamatau parduotuvėj:)

  2. Gita:

    Ačiū! Tobulos salotos, labai skaniai gavosi -Tikiuosi liks rytojui darbą 😀

  3. Giedrė:

    Kartais mėgstu viską daryti iš akies, o šį kartą visai neturėjau fantazijos. Kad tokios paprastos, gretos ir tokios skanios salotos gaunasi negalėjau įsivaizduoti. Tikrai pakartosime. Ačiū už receptą.

  4. Nida:

    Super, Juliana!! Raudonieji kopūstai turi daug naudingų sveikatai medžiagų, verta su jais draugauti 🙂

  5. Juliana:

    Na labai skanios! Nesu gaminusi raudongūžių kopūstų, tai buvo naujiena ant mūsų stalo. Užskaitau!!!

  6. Nida:

    Lina, labai džiugu. Aš irgi labai dažnai majonezą keičiu jogurtu!!

  7. Lina:

    Likau sužavėta! Nuostabus skonis, gaminsiu vėl. Vietoj majonezo naudojau jogurtą.

  8. Nida:

    Aišku. Širle, keiskite bet kokiu kitokiu actu, geriau būtų švelnesnio skonio (pvz obuolių actu), o jei naudosite tą piktą tradicinį, sumažinkite kiekį, bet ragaukit – pagal skonį pajusit kiek pakaks.

  9. Širlė:

    sveiki, o ryžių actą galima paprastu keisti? kiek tada? ačiū!

  10. livija:

    Liko pusė raudono kopūsto po velykinių kiaušinių dažymo… Dar kiek ir būtų į šiukšlių dėžę iškeliavęs. Puikios salotos, kurias iškart ir suvalgėm 🙂 Super!

  11. Nida:

    Va va, Dovile, ir mane kažkokia nuolatinio kramsnojimo manija apėmusi…. 🙂

  12. Dovilė:

    Nida, o dar paskaičiau tavo postus apie kūdinamasi. Tyliu-tyliu-tyliu…apie viską. Pradedant ką rodo svarstyklės ir baigiant „kąčiadarsuvalgiuskadsukūdus”.

  13. Nida:

    Kai geros salotos, ir dar geri šonkauliai, tai ir burgerių nereikia:) Skanaus, Dovile:)

  14. Dovilė:

    Aš irgi ką tik pasidariau panašias salotas, tik dar pridėjau tarkuotos morkos ir kaparėlių 😉 Tik mes ne prie burgerių, o prie keptų šonkauliukų ragausime.

  15. Mindozauras:

    Mano virtuvės guru ir mokytojas, buvęs chemikas, sakydavo kad druska ištraukia vandenį…iš baklažano,cukinijos – nebe tokios vandeningos. Kopūstai,morkos susmulkinti ir padruskuoti tampa minkštesni,o druskos perteklius pašalinamas su sultim,ar galima nuplaut. Kimchi gamyba,fermentavimo procesas…druska ištraukia vandenį-sultis,cukrus rūgimo fermentavimosi bakterijų maistas.

  16. Edita:

    labai aciu! o gal ir nuoroda ar recepta kiaulienos burgeriams galima? 🙂

  17. Lina:

    Kaip laiku! Vakar kaip tik pažiūrėjau, kad toks kopūstas šaldytuve guli, ir pagalvojau, ką čia su juo padarius…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *