Varškės apkepas – tai vienas tų iš vaikystės atėjusių nostalgiškų patiekalų, kuriuos valgydama niekada nejaučiu sotumo jausmo:) Galėčiau kepti apkepą nors ir kas savaitgalį, tik vis kantrybės neturiu laukti, kol geltona masė, nuo kurios kvepia visi namai, pagaliau iškeps:) Varškėtukai (virti arba kepti) – kur kas greitesnis rezultatas:)

Varskes apkepas

Bet šiandien nutariau pasilepinti būtent varškės apkepu. Mano mama apkepus kepdavo į varškės masę įmaišydama virtų ryžių, makaronų. O aš pagalvojau, kad čia turėtų labai tikti ir avižiniai dribsniai, kuriais labai mėgstu gardinti kitus kepinius, tokius kaip cukinijų ir morkų blyneliai ar varškėčiai. Apkepą dar pagardinau vanile ir džiovintomis spanguolėmis, o patiekiau su grietine, klevų sirupu ir mėgstamais džemais.

Varskes apkepas su aviziniais dribsniais-6_LR

Varškės apkepas su manais ir avižiniais dribsniais
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 3 kiaušiniai
  2. 1/2kg varškės (naudojau liesą 0.5%)
  3. 3 šaukštai manų kruopų
  4. 4-5 šaukštai smulkintų avižinių dribsnių
  5. Žiupsnis druskos
  6. 4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
  7. 1 šaukštelis vanilės pastos
  8. Saujelė džiovintų spanguolių
  9. Sviesto kepimo indo patepimui
  10. Džiūvėsių kepimo indo pabarstymui
  11. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
Instrukcijos
  1. Dubenyje išplakite kiaušinius, sudėkite varškę, manų kruopas, avižinius dribsnius, įberkite žiupsnelį druskos ir cukrų, įdėkite vanilės pastą ir visą masę gerai išsukite. Pabaigoje įmaišykite nuplautas džiovintas spanguoles.
  2. Kepimo indą ištepkite sviestu ir visą dugną bei kraštus pabarstykite džiūvėsiais. Sukrėskite varškės masę, sulyginkit paviršių. (aš iki šios stadijos dažnai viską padarau iš anksto - pvz., iš vakaro, arba prieš einant į sporto klubą, ir orkaitę nustatau automatiniam įjungimui ir išjungimui). Ant viršaus užberkite kelis gabalėlius sviesto (apie 1/2 šaukšto, ne daugiau). Kepkite 40 minučių, arba tol, kol viršus paruduos, o masė visiškai iškeps. Išėmę iš orkaitės palaukite apie 10 minučių, tik tada pjaukite.
  3. Patiekite apkepą karštą su grietine, uogiene, klevų sirupu ar kitu mėgstamu pagardu.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Varškės apkepas su manais ir avižiniais dribsniais": 8

  1. NidaVil:

    Pavyko. Nuostabiai. Varškėtį net pavyko išimti iš indo, jis nesubliuško, nesuiro. Ačiū:)

  2. Nida:

    NidaVil, tikiuosi, apkepas gavosi gardus?? Iš aprašymo atrodo, kad esi būtent gera kepėja! Šaunu, kad eksperimentuoji su tais produktais, kurie po ranka. Visada galima rasti išeitį iš padėties, vienus ingredientus keičiant kitais, pridedant tų, kurie labiau mėgiami. Bravo!

  3. Edita:

    Nuostabus receptas! Kepiau su saulėje džiovintais pomidorais aliejuje. Vakarienė buvo tikrai ypatinga!

  4. NidaVil:

    Apkepas pašautas, o aš nerimauju. Vietoj manų – smulkios kukurūzų kruopos, varškė – beveik kremas („Prezident”), kiaušiniai tik du buvo (avižinių dribsnių šaukštu daugiau įbėriau). Spanguoles pakeitė šilauogės. O kepimo skardą/puodą – čenakinės:)
    Kepėja aš visai ne kokia. Sūnus klausia kas pusryčiams ir kada, o aš sakau, kad visiškai nesu tikra:)

  5. Nida:

    Joana, labas. Oi, kad aš Švedijoj jau taaaip seniai gyvenau, kad nedrįsiu burti dėl tos varškės. Užtai paklausiu kolegių blogerių, kurios Švedijoj arba gyvena, arba pusiau gyvena, arba labai dažnai lankosi:)

  6. Joana:

    Sveiki, Nida,
    žinau, kad kurį laiką gyvenote Švedijoje. Gal žinote, ar yra produktas panašeslis į lietuvišką varškę? Yra grūdėta varškės, „kesella”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *