Artėja pavasaris, saulėtos dienos, kuomet nesinori nei per daug laiko leisti prie puodų, nei maitintis sunkiais patiekalais. Tada „į trasą” išeina salotos. Įvairiais pavidalais, ivairiai pagardintos. Ir net jei Vilniaus saulės kaitra dar nepasiekė, šiltos dienos jau ne už kalnų. Tad pats laikas pasiruošti sezonui. „Pliažo” sezonui, kaip mane pataisytų mano trenerė Galina 🙂

Praeitą savaitgalį mano vyras pasisiūlė nueiti į turgų. Paprastai šią procedūrą atliekame kartu – aš dažnai neturiu išankstinio plano ką ketinu gaminti, o daržoves perku pagauta šios minutės įkvėpimu. Be to, dažnai perku gražuolius žalumynus vien todėl, kad jie prašyte prašosi į mano krepšį. Mano vyras – puikus pagalbininkas pargabenant mano pirkinius namo. Šiam tikslui turim mėlyną languotą vežimaitį ant ratukų (tokį kiek pablukusį nuo saulės, nes pernai laikėme jį balkone). Tačiau šį savaitgalį jis išsiruošė į turgų pats vienas, kišenėje saugodamas mano ilgą produktų sąrašą. Pirkimo rezultatas mane kiek nustebino, nes vietoj cukinijų, kurias buvau įtraukusi į sąrašą, puikavosi…. cikorijos 🙂 Nežinau, kas šovė jam į galvą, kad šios dvi nei kiek nepanašios daržovės ėmė ir susimaišė 🙂

Tad teko galvoti, ką galima pasigaminti iš šių daržovių, neplanuotai atsiradusių mano šaldytuve:) Kadaise esu vaišinusis skaniais užkandžiais su cikorijomis: kiekviename lapelyje, tarsi laivelyje, buvo įdėti keli gabalėliai pelėsinio sūrio, saldžios kriaušės ir graikiško riešuto. Puikus užkandis.

O šįkart lengviems pietums gimė gaivios salotos su kepta mocarela.

Produktų sąrašas (2 asmenims)

1-2 cikorijos, supjaustytos

3-4 iceberg salotų lapai, supjaustyti

2 žali svogūno laiškai

2 kamuoliukai mocarela sūrio, supjaustyto griežinėliais (apie 1 cm storio)

1 kiaušinis, išplaktas

2 šaukštai avinžirnių miltų (jei neturite, tiks ir paprasti kvietiniai)

5 šaukštai džiūvėsių, sumaišytų su druska ir grūstais juodaisiais pipirais

Aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų

Įkaitinam orkaitę iki 180C. Kepimo skardą išklojame pergamentiniu popieriumi. Mocarelos gabaliukus apvoliojame milttuose, tada kiaušinyje, ir paskiausia – džiūvėsiuose. Dedame į kepimo skardą. Visus mocarela gabalėlius dedame į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kol vidus poradės burbuliuoti.

Per tą laiką, kol kepa mocarela, supjaustytas salotas, svogūnus ir cikorijas sumaišome su citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Salotas pateikiame su karštos mocarelos gabaliukais ir skrudinta balta duona.

Komentarų apie "Cikorijų salotos su keptu mocarela sūriu": 2

  1. Nida:

    Miela Cipora, labai ačiū už išsamų paaiškinimą! Išties žydiškas Pesachas turi labai neįprastų, dažnam lietuviui nežinomų tradicijų. Man tai viena įdomiausių švenčių, jau nekalbant apie gardumynais nukrautus stalus… Labai laukiu šių metų šventės kovo 24, o po to jau teks skubėti ruoštis Velykoms:) Hag Pesach Sameah!

  2. cipora:

    aciu uz idomius receptus.Tikrai tinkami gurmanams.Turesiu ka paruosti seimynai.O kas del Pesacho arba kaip Jus vadinate katalikiskom velykom tai ne visai taip.Pesax tai yra Perejimas,kai mirties angelas praejo pro izraelitu duris,kurios buvo pateptos avinelio krauju.Zydai Maca kepa is kvietiniu miltu,bet be raugo.Kad negaisti laiko,tai liko kaip tradicija.Namuose neturi bti nieko rauginto,Seimininke isvalo viskas kas turi raugoDabar raugas simbolizuoja nuodeme..Kaip apastalas Paulius raso.kad sventes sutikite su nauju maisymu,be raugo..Jei kas bus idomu rasykite,kiek galesiu tiek paaiskinsiu..Siais metais Pesax bus kowo 24.Taigi yra laiko pasiruosti.Isejimas is Egipto dabar simbolizuoja,isejima is nuodemes per Jezaus auka..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *