Cukinijų sezonas dar tik prasidėjo, o mano spiralizer’is (spiralinė daržovių pjaustyklė) dirba net suprakaitavusi!:) Šeima jau priprato, kad prie žuvies patiekalų garnyrui dažniausiai būna cukinijų “pasta”:) Dažniausiai ją pagardinu apkepinto rūkyto kumpio gabalėliais, tad dūmo kvapas garnyrą paverčia dar gardesniu:) Iš komentarų ir privačių žinučių sprendžiant, nemažai kas šiemet atrado spiralines pjaustykles, tad atrodo, jog laukia “makaronais” paverstų daržovių derlius rudeniop:) O tiems, kas nežino apie ką mes čia – trumpas video iš LRT laidos “Labas rytas, Lietuva”

WMF spiraline pjaustykle

Vasarą dažniausiai yra noro ir nuotaikos ką nors įdomesnio ir skanesnio pasigaminti pusryčiams. Ypač jei tie pusryčiai – atostogų ar išeiginės dieną, ir jie dažniausiai būna vėlyvesni nei paprastai. O jei jau vėlyvesni, vadinasi gali būti ir sotesni:) 

Nors šis kepinys atrodo tarsi būtų ypatingai reiklus laikui ir pastangoms, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltona polentos fritata! Ilgi cukinijų “makaronai” fritatai suteiks lengvumo ir spalvų, o rūkytos šoninės gabalėliai neliks nepastebėjti vyriškosios valgytojų stalo pusės:) Tad kol gamta lepina mus orais, gausiu šviežių daržovių derliumi ir lėtesniais nei rudenį rytais (vien ką reiškia tuštutėlės miestų gatvės rytais!!:)), pasilepinkime patys save ypatingais vasaros pusryčiais! Receptas pateiktas 4 alkaniems asmenims, tačiau jei pusryčiaujate dviese, drąsiai dalinkite ingredientus perpus (tik jei jau lepintis, tai lepintis – sūrio galite dėti ir visą porciją:))

Polentos fritata su cukinijomis: kitokiems vasaros pusryčiams
Viskas kas geriausia – vienoje keptuvėje:)

Polentos ir cukinijų fritata

4 asm.

3.5  stiklinės pieno (875ml)

1 stiklinė greitai paruošiamos polentos

4 kiaušiniai

1 stiklinė (90g) tarkuoto kietojo sūrio 

Druskos, juodųjų pipirų

1 didelė arba 3 mažos cukinijos, supjaustytos spiraline pjaustykle (arba labai plonomis juostelėmis daržovių skutikliu)

6 juostelės rūkytos šoninės (apie 100g)

2  saujos vyšninių pomidorų (apie 200g)

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 220C. 

Pieną užkaiskite, polentą suerkite į karščiui atsparų dubenį. Kai pienas užvirs, užpilkite pamažu juo polentą: pilkite dalimis, kiekvieną kartą gerai išsukant, kad polenta nesušoktų į kietus gumulus. Įmaišykite kiaušinius ir pusę kiekio tarkuoto sūrio, pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai viską išsukite. Pabaigoje sudėkite cukinijas ir išmaišykite. 

Išverskite masę į gilią didelę keptuvę (tinkančią dėti į orkaitę), arba kepimo skardą (arba į individualias mažas keptuves ar formeles). Ant viršaus išklokite šoninės gabalėlius, sudėkite pomidorus, viską pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir pašlakstykite aliejumi. 

Kepkite 15 minučių, arba kol viršus gražiai apskrus ir fritata bus iškepusi. Patiekite iškart, su žaliomis salotomis. 

Recepto šaltinis: Donna Hay žurnalas Nr. 94

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.