Nespėsime nei mirktelt, kai atbildės didžiosios metų šventės… Nors dabar dar nesukam sau galvos, ką gaminsime Kalėdoms, visai smagu būti iš anksto joms pasiruošus! Turbūt ne pas vieną jūsų ant Kalėdų vaišių stalo puikuosis nupenėta žąsis arba antis. Tačiau jei norite, kad šis šventiškas paukštis suspindėtų ypatingais skoniais, jau dabar pasigaminkite pikantiško slyvų padažo. Ypač jei turite vis dar nesuvalgytų ar į stiklainius neuždarytų slyvų… 

Dabar, kai antiena yra gana lengvai prieinama bet kuriuo metų laiku, anties krūtinėlės dažniausiai tampa mano „firminiu” patiekalu, kuomet gaminu vakarienę svečiams. Minkšta ir sultinga krūtinėlių mėsa si traškia sūria gražiai apskrudusia odele ir būtinai su pikantišku saldžiu uogų padažu. Padažams labai dažnai naudoju Buga’s čili padažus su avietėmis, granatų sultimis arba bruknėmis, bet dar labiau juos mėgstu gaminti pati. O kaip tobulai iškepti antienos krūtinėles esu rašiusi, nes ne vieną dešimtį jų tokiu būdu jau esu iškepusi:) 

Šio slyvų padažo receptą radau rudeniniame australės Donna Hay žurnalo numeryje. Iškart tą puslapį pasižymėjau, ir laukiau slyvų sezono, kad egzotiškąjį padažą pasigaminčiau. Slyvos, pagardintos imbierais, sojos padažu ir žvaigždiniais anyžiais – tai maloni Azijos aromato nata, pakelianti lietuvišką antienos krūtinėlę iki pat debesų…. 

Slyvų padažą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti sterilizuotuose indeliuose šaldytuve net kelis mėnesius
Slyvų padažą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti sterilizuotuose indeliuose šaldytuve net kelis mėnesius

 

Egzotiškas slyvų padažas prie antienos
Yields 600
Pikantiškas saldžiarūgštis slyvų padažas, tobulai derantis prie antienos
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 šaukštas augalinio aliejaus
  2. 3 džiovinti čili pipirai
  3. 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
  4. 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
  5. 500g slyvų (išimkite kauliukus ir supjaustykite stambiais gabaliukais)
  6. 2 šaukštai sojos padažo
  7. 1/2 stiklinės (125g) ryžių acto
  8. 2 žvaigždiniai anyžiai
  9. 1/2 stiklinės (85g) rudojo cukraus
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba didelėje gilioje keptuvėje. Įmeskite čili pipirus ir kepkite 1-2 minutes. Sudėkite česnakus, imbierus, slyvas, supilkite sojos padažą, ryžių actą, įmeskite žvaigždinius anyžius ir suberkite cuktų. Užvirinkite. Virinkite apie 10-15 minučių, karts nuo karto pamaišydami. Skystis turėtų nugaruoti, likti tiršta masė.
  2. Išgriebkite ir išmeskite žvaigždinius anyžius. Sutrinkite masę blenderiu iki vientisos konsistencijos. Supilstykite į iškaitintus stiklainius ir laikykite šaldytuve kol prireiks.
Adapted from Donna Hay magazine, APR/MAY 2015
Adapted from Donna Hay magazine, APR/MAY 2015
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Pikantiškas slyvų padažas prie antienos": 4

  1. Nida:

    Super, Rovena!! Gaila, kad nepasakei, būčiau davusi žvaigždinio anyžiaus, jis man tooooooooks nerealus Azijos prieskonis, labai čia tinka….

  2. Rovena:

    Labai puikus padažas, Nida! Vakar kaip tik dariau, labai patiko! Gaila, kad tik svarbaus ingrediento – žvaigždinio anyžiaus – neturėjau, bet ir be jo gavosi puikus (bet anyžius labai mėgstu, tai tikrai būtų tik pakėlęs dar aukščiau šį receptą:-)

  3. Nida:

    Į sveikatą:) Aš dar nieko neradau tinkamesnio prie antienos nei šis padažas:) Smagu, kad patiko net nemėgstantiems anyžių:)

  4. Jurate:

    Šiaip aš nekenčiu anyžių, bet su slyvom šitam reikale kažkaip labai viskas gerai susiderino. Labai labai skanus!!! Ačiū už receptą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *