Žinot, kokius paskutinius darbus atlikau Tel Avive, prieš pat susikraudama lagaminus? Prisigaminau įvairiausių pesto padažų: tradicinio bazilikų, egzotiškojo kalendrų it, žinoma, gražgarsčių (rucola). Prisidariau keletą žalių indelių, o kad padažas ilgiau išstovėtų, prikrovusi pesto į stiklainį visą viršų padengiau apie 0.5-1cm alyvuogių aliejaus sluoksniu. Tokiu būdu pesto nepelija, nesikeičia jo spalva, tarsi užsikonservuoja. Kai nėra laiko ilgiems žaidimams virtuvėje, reikia tik po ranka turėti pastos, ir ją išvirus susimaišyti su mėgiamu pesto padažu. Jei dar šaldytuve yra šviežios rucolos arba bazilikų, o jei dar saldžių vyšninių pomidorų – išvis pasaka! Karališka vakarienė per 10 minučių garantuota!:)

Tie, kurie vis dar turi rucolos (gražgarsčių) savo darželiuose arba kokiuose ūkininkų turgeliuose, galite paskubėti pasigaminti tokio pesto ir pasidėti ateičiai. Pamatysit, kai užgrius rudeninės ir žieminės darganos, su malonumu išsitrauksite skaisčiai žalios spalvos indelį:)

Pasta su rucola pesto-6_LR

 

Pasta su gargzgarstemis ir pesto
Rucola pesto
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 stiklinės rucola (gražgarsčių)
  2. 1 stiklinė extra-virgin alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek "užkonservavimui", jei visko nesuvalgysit iškart)
  3. 1 stiklinė tarkuoto kietojo sūrio (pecorino, permesano, arba abiejų mišinio)
  4. 1/3 stiklinės pinijų (kedro) riešutų, truputį paskrudintų
  5. 1 šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės
  6. 1 česnako skiltelė, susmulkinta
  7. Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Instrukcijos
  1. Nuplautas ir nusausintas rucolas kartu su likusiais ingredientais sumeskite į elektrinio smulkintuvo (blenderio) indą ir pulsuojančiais judesiais su smulkinkite iki vientisos truputį grūdėtos masės. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į indelį, viršų pilnai padenkite aliejumi, užsukite indelį ir laikykite šaldytuve (arba kameroje).
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/
 
Pasta su rucola pesto-7_LR
Pasta su rucola pesto ir vyšniniais pomidorais
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 pakelio (250g) mėgiamos pastos
  2. 2-3 šaukštai rucola pesto
  3. Didelė sauja šviežių rucolų (gražgarsčių)
  4. Sauja vyšninių pomidorų, perpjautų perpus
  5. Tarkuotas kietasis sūris ir šviežiai grūsti juodieji pipirai patiekimui
Instrukcijos
  1. Pastą išvirkite kaip nurodyta ant pakelio, al dente.
  2. Nupilkite skystį, tačiau pasilikite apie stiklinę. Apie pusę stiklinės skysčio, kuriame virė pasta, supilkite į puodą ir sudėkite rucola pesto. Išmaišykite, kad pesto astsiskiestų tame skystyje. Jei masė per tiršta, įpilkite dar makaronų vandens.
  3. Tada sudėkite virtą pastą ir viską gerai išmaišykite, kad pasta pasidengtų padažu.
  4. Pabaigoje sumeskite šviežias gražgarstes, perpus perpjautus pomidorus ir dar kartą viską sumaišykite, kad rucola šiek tiek suglebtų.
  5. Patiekite pabarstę pipirais ir tarkuotu sūriu.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Pasta su rucola pesto ir vyšniniais pomidorais": 3

  1. Pingback: Burokų spagetti su pesto ir ožkos sūriu – Nidos receptai

  2. Nida:

    Velniai griebtų, aš šito žodžio turbūt niekada neišmoksiu… Ačiū:) Puolu taisyt:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *