Ar nepastebėjote, jog kuris laikas mano blog’as tapo oranžiniu?:) Peržvelkite pastaruosius įrašus ir nuotraukas – moliūgas, persimonai… Šiandien dar vieno oranžinio įrašo diena:) Esu įsitikinusi, kad šviesios ir ryškios spalvos padeda palaikyti gerą nuotaiką. Ir ne tik spalvos, kurias dėvime, bet net spalvos, kurias valgome! 🙂

Vakar iki vidurnakčių su savo studijų grupe ruošėme marketingo namų darbą. Universitete galioja tokia sistema, kad kiekvienam semestrui yra sugrupuojamos 4 studentų grupės, ir kai kurie namų darbai turi būti atliekami ne kiekvieno atskirai, o visos grupės. Tai gera proga pažinti vieniems kitus, bet drauge ir išdiskutuoti medžiagą ir iškovoti savo argumentus galutiniame namų darbo variante. Ypač, kai tema tokia sudėtinga, kaip antidepresantų rinka ir marketinginiai sprendimai įvedant į rinką naują produktą:) Tai štai vakar susirinkę niekaip negalėjom įsivažiuoti į darbą: nors laikrodis jau rodė 23:30, mes dar nebuvome pradėję rašyti savo darbo. Ir tada kažkuriam gimė išganinga mintis: įvedėme taisyklę, kad tas, kuris pasakys sakinį, nesusijusį su nagrinėjama medžiaga, arba ims kitus juokinti, sumokės  5 šekelius (3,5 lito). Nepatikėsit, bet darbas buvo sėkmingai pabaigtas per 1,5 valandos, o į bendrą kasą surinkom 95 šekelius (beveik 70 litų)!  🙂 Dar pora tokių namų darbų ir galėsim šauniai pasismaginti:)

O šios dienos pietums siūlau pasigaminti maistingą ir aromatingą Artimųjų Rytų regiono sriubą. Šios sriubos šaknys – Irane, tačiau izraeliečių tarpe tai vienas populiariausių žiemos patiekalų, dažniausiai ruošiamas Šabui.

4-5 asmenims reikės:

2-3 šaukštai aliejaus

4-5 česnako skiltelės, susmulkintos

1 vidutinis svogūnas, supjaustytas

2 saliero stiebai arba gabalėlis saliero šaknies, supjaustyta

2 morkos, supjaustytos

1 vidutinė bulvė, supjaustyta

1 puodelis raudonųjų lęšių

1 litras sultinio (daržovių, vištienos) arba vandens

2 lauro lapai

1/2 citrinos

1/2 šaukštelio malto cumino

1 šaukštelis saldžiosios paprikos

1 kaupinas šaukštelis turmeriko (kurkuma arba ciberžolė – tokius radau žodyne vertimus)

Druska, pipirai

Kapotos petgražolės, tabasco padažas arba čili pipirai pateikimui

keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinam aliejų, jame ant silpnos ugnies apkepinam svogūną, vėliau ir česnaką. Suberiame smulkintas morkas ir salierą, kepiname viską maišydami. Užpilame sultiniu, užverdame.

Lęšius gerai nuplauname, kelis kartus pakeisdami vandenį. Kai sultinys užverda, supilame lęšius, sudedame bulves. Sudedame lauro lapus, druską, pipirus. Verdame ant silpnos ugnies, kol daržovės ir lęšiai visiškai sukrenta – apie 30 minučių.Pabaigoje supilame pusės citrinos sultis, sudedame prieskonius – turmeriką, papriką, cuminą.

Sriubą pertriname elektriniu mikseriu arba blenderiu. Jei norit, prieš trinant galit įdėti dar kelias susmulkintas česnalo skilteles – skonis bus puikus. Jei sriuba per tiršta, praskiedžiame ją sultiniu arba virintu vandeniu. Pareguliuojam skonį. Prieš pateikiant pašildom, supilam į lėkštes, pabarstom kapotomis petražolėmis ir, jei pageidaujate, tabasco padažu arba čili pipirais. Galite pašlakstyti alyvų aliejumi.

Komentarų apie "Trinta lęšių sriuba. Artimųjų Rytų Aromatai": 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *