Kai „atradau” vaikiškai paprastą šokoladinį pyragą, kuriam pagaminti užtenka vos kelių minučių, neskaitant kepimo proceso (https://www.nidosreceptai.lt/labai-sokoladinis-pyragas-vaikiskas/), maniau, kad lengvesnių pagaminimui desertų nebūna. Tačiau buvau labai labai neteisi. Būna ir dar kaip 🙂
Praeitą pirmadienį mano draugė – rašytoja Anne Kleinberg – pakvietė į smagią merginų puotą Amerikos nepriklausomybės dienos proga. Tiesą pasakius, taip jau sutapo, jog kaip tik tą dieną buvo Amerikos šventė:) Mes buvom nusiteikę pliuškentis baseine, gurkšnoti Lambrusco, ir mėgautis pačių atsineštais patiekalais. Kadangi svečių tarpe buvo šveicarė, marokietė, arabės, amerikietės, suomė, izraelietė ir aš, lietuvė, tai stalas taip pat buvo be galo spalvingas ir pilnas pačių įvairiausių gardėsių:)
Man be galo patiko lengvučiai sezamų sausainiai – juos iškepė marokietė. Užsirašiau receptą ir tą patį vakarą iškepiau sausainius. Stebėtinas paprastumas ir greitumas:) Be to, – nei gramo miltų!! Rekomenduoju išbandyti.
Sezaminiai sausainiai su migdolais
500g sezamų
250g migdolų (lengvai skaldytų)
6 šaukštai baltojo cukraus
6 šaukštai rudojo cukraus
6 šaukštai aliejaus (aš naudojau alyvuogių, bet tinka ir canola)
2 kiaušiniai
Kiaušinius lengvai suplakame, sumaišome su cukrumi, aliejumi, sezamais ir migdolais. Imame arbatiniu šaukšteliu gabalėlį tešlos, dedame ant pergamentu išklotos skardos, nubraukdami kitu šaukšteliu. Tešlą suplojame, padarydami mažą blynelį. Kepame 170C karštumo orkaitėje apie 12 minučių.
Živile, kaip ir dera marokietiškiems gardėsiams, sausainiai gan saldūs:) Ir nors esu pakankamai „jautri” cukraus pertekliui, manęs tas saldumas neerzina. Jei ir mažinčiau kitąkart cukraus kiekį, tai ne daugiau nei šaukštu (dėl sąžinės ramybės labiau :)). Kaip bebūtų, sezamų pusė kilogramo atsveria tuos 12 šaukštų cukraus 🙂 O šiaip sausainiai be galo lengvos tekstūros, neriebūs, ir gali ilgokai pastovėti.
Ar ne persaldu, nes cukraus tai atrodo, nemazai?