Gal jums jau pabodo mano indiškų patiekalų receptų serija, bet aš tik mėginu jus įtikinti, jog privalote savo prieskonių spintelėse turėti keletą tipiškų prieskonių, kurie gali padaryti stebuklus jūsų kasdieniame kulinariniame repertuare!! Ciberžolė, kuminas, čili pipirai, cinamonas, saldžioji paprika ir keletas paruoštų mišinių, tokių kaip garam masala ir curry. Jei dar pridėti česnakus, imbierus ir natūralų jogurtą – jūs praktiškai esate pasiruošę bet kokiems indiškiems iššūkiams!

Šįkart dalinuosi su jumis dar vienu tradiciškai kvapniu indišku kariu – vištienos tikka masala. Jogurte ir prieskoniuose marinuojama mėsa per kelias valandas tampa minkšta ir sultinga, jai paruoši prireiks ne ilgiau nei 15 minučių. Patiekite vištienos tikka masala su ryžiais, gausiai pabarstę šviežiomis kalendromis.

Vistienos tikka masala-1_Vertical

Vištienos tikka masala
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 šaukštai kari arba  tandoori pastos, arba sauso curry prieskonių mišinio
  2. 2 šaukštai natūralaus jogurto (aš paprastai naudoju graikišką jogurtą)
  3. 2 vištienos krūtinėlės, arba pakuotė blauzdelių mėsos (apie 600 g), supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
  4. 3 šaukštai grietinėlės (10%)
  5. 1 indelis konservuotų pomidorų savo sultyse (200g)
  6. 2 šaukšteliai susmulkintos imbiero šaknies
  7. 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  8. 3 šaukštai aliejaus
  9. 2 lauro lapai
  10. 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
  11. 1 čili pipiras (arba pagal skonį)
  12. 1/4 šaukštelio ciberžolės (turmeric)
  13. 1/4 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  14. 1/4 šaukštelio druskos
  15. 1/2 šaukštelio malto kumino
  16. 1/2 šaukštelio maltų kalendrų
  17. 1/4 šauktelio garam masala mišinio
  18. šviežių kalendrų patiekimui
Instrukcijos
  1. Dubenyje sumaišykite tandoori pastą arba curry miltelius su jogurtu ir šia mase padenkite vištienos gabaliukus. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite vištieną pasimarinuoti šaldytuve mažiausiai 1-2 valandas, arba per naktį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  3. Sudėkite vištienos gabalėlius su visu marinatu į didelį karščiui atsparų kepimo indą, geriausia vienu sluoksniu, ir pašaukite į orkaitę kepti 10 minučių.
  4. Kol vištiena kepa, blenderiu suplakite grietinėlę, pomidorus su jų sultimis, imbierą ir česnakus.
  5. Įkaitinkite didelėje keptuvėje aliejų ir jame apkepinkite lauro lapus. Tada suberkite svogūnus ir juos kepinkite, kol šie taps skaidrūs, o paskui pradės ruduoti. Suberkite prieskonius: čili pipirus, ciberžoles, papriką, druską, kuminą ir garam masala, pakepinkite maišydami apie minutę. Tada sudėkite iš orkaitės ištrauktą vištieną kartu su skysčiu, kuriame paukštiena kepė ir apkepkite ant vidutinės ugnies maišydami 5 minutes.
  6. Galiausiai supilkite pomidorų ir grietinėlės mišinį, užvirkite, ir troškinkite dar 5 minutes. Kario konsistencija turi būti kreminė, vientisa, jei matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandnes. Jei per skysta - pakepinkite ilgiau, kad padažas sutirštėtų. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
  7. Patiekite su virtais ryžiais arba su indiška duona roti.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

 

 

Komentarų apie "Vištienos tikka masala. Dar vienas indiškas karis!": 24

  1. Nida:

    Lina, iš bėdos gali, kai kurie priskoniai įeina ir į vieno, ir į kito mišinio sudėtį, tačiau korma ir masala mišiniai skiriasi. Autentiškumo bus mažiau, bet skanumo – tikrai pakaks 🙂

  2. Nida:

    Simona, pagal skonį… Indai vienaip pakantūs prieskoniams, mes- kitaip:) Tai jau čia pagal save pataikykit. Tai, kas indams 2 šaukštai ok, mums gali ir 2 šaukštelių pakakti 🙂

  3. Simona:

    Kiek sauso curry prieskoniu misinio dėti i jogurtą? Gaminu si receptą pirmą kartą, tai dabar taip idėjau is sirdies, kad paragavus (marinatą) jau burna dega 😀 jau zinau vaikai nevalgys sį kartą. Mums su vyru daugiau liks 😉

  4. Nida:

    Evelina, senokai rašiau receptą, tai pakomentuosiu nebent teoriškai. Matyt orkaitėje kepiau 10 minkad mėsa tiesiog apskrustų (nors 180C tas apskrudimas tik dalinis…), nes jei keptuvėje keptumėt – padažas neleistų kepti, bet jo troškintųsi. Kita vertus, nieko čia blogo – galima ir ištroškinti, be kepimo… Manau čia reiktų improvizuoti.
    Kas dėl konsistencijos – čia jau savo nuožiūra darykit… Patys indai daro labai skirtingai – vieniems skystesnė patinka konsistencija, kiti visai sutirština iki pastos… Man patinka kažkur per vidurį…

  5. Evelina:

    Išmėginta! Labai skanu! Tiesa,norėjau pasidomėti..
    1. Kokiu tikslu 10min pakepti orkaitėje? Nes aš ištraukiau po 10min,bet mėsa buvo žalia dar,tai pabaigė kepti keptuvėje.. 😀 ar taip turėjo būti? O gal tas pats gautųsi tiesiog iškart kepant keptuvėje?
    2. Kokios konsistencijos turėtų gautis karis,ar toks kaip Jūsų nuotraukoje? Man gavosi skystesnis.. gal jei dar būčiau išgarinus daugiau skysčio,kad praktiškai vištiena būtų aplipusi kario padažu, būtų turbo skonis? 😀

  6. Nida:

    Sandra – galima:) Čia galima viskas:) Jei keptumėt biskvitą, būčiau griežtesnė, bet su indiškais patiekalais laisvės daugiau:)

  7. Sandra:

    O galima tiesiog vištiena sumaišyti su ” Garam masala „prieskoniais ir jogurtu ar su kario prieskoniais?

  8. Nida:

    Asta, kaip miela visa tai skaityti!! Indiški patiekalai mums kažkodėl atrodo tarsi baubas… Bet jei turi tipinių indiškų prieskonių spintelėje, tai niekuo jie ne sudėtingi!! O skoniai ir aromatai tikrai tie, dėl kurių sakomi komplimentai:) Labai labai džiaugiuosi.

  9. Asta:

    Ačiū, Nida. Išbandyta. Vyro įvertinimas: – pakliūna į patiekalų penketuką! Tobula! Pranokai save! (Tiesa, buvo labai alkanas, bet vistiek smagu:). Taigi, – dalinuosi komplimentais su Autore!
    Gaminau su šlaunelių mėsa, marinuoti jogurte laiko neturėjau, tik kol susirankiojau visus likusius ingredientus ir įkaito orkaitė, bet mėsytė gavosi minkštutė. Grietinėlę pakeičiau grietine, bet, panašu, reikalo nesugadinau:)
    Nesuprantu, kodėl tik dabar pirmą kartą išbandžiau tikka masalą… Po tokio palankaus įvertinimo reikės išbandyti ir kitus receptus iš indiškos serijos.
    Ačiū vėl ir sėkmės!

  10. Siesta:

    Pagaminau ir aš. Susižiūrėjau šiandien, kad visko turiu, išskyrus grietinėlę. Tai labai tiko ir grietinė 😀 Kiek esu skaičiusi indiškų receptų, tai grietinė irgi labai gerai sueina. Puiku. Nemaniau, kad taip paprasta pagaminti. Atrodydavo visada, kad bele kiek ten visokių skirtingų prieskonių reikia. O pasirodo, tiesiog tokie, kurių visada turiu savo spintelėj.

  11. Loreta:

    Tiesa, šis patiekalas atsirado Didžiojoje Britanijoje, tik vis nesutariama indų ar pakistaniečių maisto restorane.Taip,kad sakyt jog tai indiskas patiekalas,nera teisinga

  12. Edita K.:

    Tobulas karis! Absoliutus malonumas kiekviename šaukšte 🙂

  13. Nida:

    Line!! Kaip džiaugiuosi!!! Indiška virtuvė – viena mano mėgstamiausių, tad labai smagu, kad turiu bendraminčių:) Gerų ir sočių jums metų!!!

  14. Linė:

    Tai pats mylimiausias mano receptas. Gaminu bent kartą per dvi savaites. Tik aš pilu daugiau grietinėlės ir mažiau pomidorų – esam pripratę prie riebesnio varianto. Ačiū be galo už indiškus receptus. Linksmų švenčių!

  15. Nida:

    Skaitytoja, mieloji, aš irgi užsikabliavusi ant idiškų karių, tad gaminu ir džiaugiuosi:) Ir tu džiaugsiesi, pamatysi:)

  16. Skaitytoja:

    Oij koks geras receptas! Ir niekada indisku patiekalu nebus per daug 😉 Mes juos irgi laaaabai megstam, gaminsiu artimiausiu metu jau si kari 🙂

  17. Nida:

    Irena – pirmyn!!! Toks ir buvo tikslas:) Pamatysit, kad tai visiškai paprasta, o tikrai nustebinsit aplinkinius savo „sugebėjimais”:)

  18. Irena:

    Miela Nida, jau po šio įrašo ir aš nesusilaikysiu ir išbandysiu ką nors indiško. Vis žiūriu žiūriu, skaitau jūsų tinklaraštį, ir nedrąsu buvo imtis. Bet šiandien jau patikėjau, kad galiu pabandyti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *