Nidos receptai

Pietų Afrika

Turiu minutę, tad nutariau su jumis pasidalinti savo kelionės po Pietų Afriką pirmos savaitės įspūdžiais. Mano knyga “A Taste of Israel”, kuri ir buvo pagrindine priežastimi čia atkeliauti, sukėlė be galo

Eklerai su kremu ir uogomis bei televizinis anonsas

Jei keletą savaičių iš manęs šiame blog’e nieko negirdėsite, nenustebkite: iki pat rugsėjo vidurio keliausiu po Pietų Afriką. Laukia 8 mano knygos “A taste of Israel” pristatymo renginiai Johanesburge, Keiptaune

Kulinarinė kelionė į Izraelį

Taip! Jūs supratote teisingai! Nuo šio rudens visiems gurmanams bus pagaliau atvertos plačiausios durys į kulinarinį Izraelį! Tie, kurie jau bent kartą lankėsi Izraelyje, su manim sutiks, kad ši šalis turi

Mielinės pusryčių bandelės su juodaisiais sezamais, kokosų pienu ir tachini

Dievinu šviežias bandeles… Na nieko su savimi negaliu padaryti – mėginau jų neprikti, mėginau atprasti, mėginau kalti sau į galvą, kad reikia valgyti pilno grūdo miltų kepinius… Bet negaliu. Mėgstu

Keptų cukinijų ir perlinio kuskuso salotos su sūriu

Pasidalinsiu su jumis štai tokia istorija: šį blog’ą pradėjau rašyti prieš šešerius metus. Rašydavau tekstus, dalindavausi receptus, paleisdavau juos kažkur į internetines erdves, ir žinodavau, kad mano puslapį atsiverčia galbūt tik

Pusrytinė burnočių košė ir kelionių planai rudeniui

Nepatikėsite, tačiau rytais išbėgusi pabėgioti po savo miškelį deduosi…. pirštines… 10 laipsnių temperatūra tikrai nėra draugiška rankoms:) Negi tai jau ženklas, kad ruduo ne ateina, bet atbėga tekinas??… Rytais jau

Virtiniai su mėlynėmis

Kai buvau vaikas, galėjau nieko daugiau nevalgyti – vien miltinius patiekalus! Blyneliai buvo mano kasdieniniai pusryčiai, o visokių formų virtiniai ir varškėtukai – geidžiamiausias patiekalas bet kuriuo paros metu:) Gerai,

Gaspačio. Vasaros karščiams malšinti

Mano blog’o įrašas, kuriame dar 2012 metais skelbiau Gaspačio sriubos receptą, vasaros mėnesisia visuomet būna vienas skaitomiausių. Kur gi ne – kažin ar yra geresnis būdas malšinti vienu metu ir

Banoffee = bananai + toffee: nekeptas tortas, kurį pasigaminti mokėtų pirmokas

Pirmąkart šio deserto paragavau Izraelyje, Airijos ambasadoriaus rezidencijoje. Ambasadoriaus žmona, puiki šeimininkė, šį torčiuką buvo pagaminusi vienam merginų susiėjimui. Vos paėmusi gabalėlį į burną negalėjau suprasti kas čia per tobulai

Saldžios bandelės su mėlynėmis

Šokinėju iš džiaugsmo ir nežinau kaip atsidėkoti Linai, kuri su savo vyru Tomu prikėlė mano blog’ą iš numirusiųjų!! Negana to, kad Lina sutvarkė visą naująjį dizainą, jie dar ir sugebėjo