Meksikietiškas viščiukas

14 Sep

Ši diena Izraelyje buvo kitokia. Visą parą – nuo saulės nusileidimo vakar iki šios dienos sutemų – šalis buvo visškai sustojusi: gatvėse nevažinėjo mašinos, televizorius nerodė jokios programos, neveikė parduotuvės, oro uostai sienos perėjimo punktai…

Jomkipur Tel Aviv

Šią dieną – Jom Kipūrą – žydai atverčia naują savo gyvenimo puslapį: su naujais metų planaus, su išvalyta siela, su naujom jėgom. Beje, daugelis visas 24 valandas nieko nevalgė ir net negėrė vandens, nepaisant, kad ši diena buvo viena karščiausių metuose, kai kuriuose miestuose prognzavo iki +44C karščius.

Jomkipur 2013

Didžiausias džiaugsmas šią dieną – vaikams. Jie iki soties gali važinėtis dviračiais ir riedučiais kiekvienos gatvės viduriu, net ir autostradose!

Jomkipuras

Saulei leidžiantis iš visų aplinkinių butų jau ėmė kvepėti ruošiamais patiekalais. Ir nors mes parą nebadavom, vakare nutarėm nuo vietinių neatsilikti  ir mes: šį vakarą mėgavomės aštriu meksikietišku viščiuku su keptomis bulvėmis ir saldžiomis batatomis.

Keptas visciukas meksikietiskai

Meksikietišas viščiukas

1 viščiukas (apie 1 kg)

Marinatui:

1/2 citrinos sultys

4 česnako skiltelės, sutrintos

1/2 šaukštelio aitriosios paprikos  (galite berti ir daugiau, jei mėgstate aštriai)

1 šaukštelis saldžiosios paprikos

1 šaukštelis džiovinto oregano

1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų

1 šaukštas alyvų aliejaus

1 šaukštelis druskos

Aštriu peiliu arba kulinarinėmis žirklėmis perpjauname centrinį kaulą, esantį paukščio nugaroje. Viščiukas tampa plokščias. Kad išlaikytų tokią formą, perveriame mediniu arba metaliniu iešmu išilgai per šlauneles. Pašlakstome viščiuką cintrinos sultimis. Iš likusių ingredientų sumaišome pastą ir ja aptepame abi viščiuko puses, dalį prieskonių pakišame po odele ties krūtinėlėmis. Paliekame marinuotis keletą valandų. Kepame 190C orkaitėje (dedame į neįkaitintą orkaitę, kad būtų traškesnė odelė) maždaug valandą, karts nuo karto palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Pateikiame su ryžiais arba keptomis bulvėmis ir saldžiomis batatomis.

Visciukas meksikietiskas

Kepta vista su meksikietiskais prieskoniais

Print Friendly

Komentarai

  1. Dovilė 14. Sep, 2013 at 22:15 #

    Gera pradėt viską iš naujo;-)
    Mes šiandien labai panašiai valgėm. Tik vienus vištienos gabalėlius su mėtom kepėm, o kitus su rabarbarais ir bruknėmis.

  2. Nida 14. Sep, 2013 at 22:42 #

    Su rabarbarais ir bruknėm?? Skamba gundančiai!!

  3. markas 16. Sep, 2013 at 09:20 #

    puiku! labai patiko ir noretu isbandyti

  4. odeta 16. Sep, 2013 at 10:05 #

    Vos išgirdusi, kad galiu komentuoti…puolu:)

  5. Nida 16. Sep, 2013 at 13:48 #

    Ačiū Markai!!! Už išspręstą komentavimo problemą! Viskas buvo ne taip jau ir sudėtinga: bereikėjo į Maką įsiinstaliuoti Chrome brouserį. Valio!!! Odeta, miela tave matyti:)

Komentuok!