Žuvį mes valgom 3-4 kartus per savaitę. Kaskart tenka pasukti galvą, kaip įdomiau ją pateikti. Greitiems pietums dažniausiai grilinėje keptuvėje trumpai pakepinu lašišos file ir pateikiu jas su žaliomis salotomis ir skrudinta duona. Vakarienei kepu arba visą doradą, arba file. Labai skanu žuvį pateikti troškintą – įsukti ją į pergamentinio popieriaus gabalėlį, arba tiesiog įdėti į maistinį celofano maišelį. Toks pateikimas atrodo šventiškai – kiekvienam svečiui skirtą paketėlį išėmus iš orkaitės galima papuošti gražiu raišteliu.

lasisa kepta pakete

Į paketėlio vidų galima dėti įvairias daržoves, ir būtinai šliūkštelti šlakelį balto vyno. Jis gerai subalanduoja skonį – dažniausiai citrinos sultimis žuvies aš jau nelaistau. Šįkart lašišą en papillote gaminau su apkepintais porais, o pateikiau ją su kalnu žalių salotų.

lasisa su porais

Lašiša en papillote su porais (3 asm)

2 porai (tik baltos dalys), supjaustytos

1-2 šaukštai aliejaus (arba sviesto)

6 vyšniniai pomidorai, perpjauti perpus

Šlakas balto vyno

Druska, pipirai

Saujelė žalių petražolių, sukapotų

Keptuvėje įkaitintame aliejuje (arba svieste) kepinam supjaustytus porus, kol šie suminkštėja. Pasūdome truputį.

Pasiruošiame tris maišelius (maistinio celofano, vadinamą „rankovę”) arba tris didelius lakštus pergamento. Ant pagrindo dedame po lygiai pakepintų porų. And jų dedame po du perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Tada tiesiame lašišos file, pabarstome druska ir pipirais, pabarstome kapotais žalumynais ir pašlakstome baltu vynu. Užrišame maišelį arba gerai užlankstome pergamentą, ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Kepame apie 25 minutes.

lasisa en papillote

lasisa kepta su porais

Komentarų apie "Lašiša su porais en papillote": 4

  1. Nida:

    Man irgi labai patinka en papillote – folijoj arba pergamente. Maišelyje gaunasi tas pats rezultatas, tik galima puošniau pateikt:)

  2. Ruta:

    as irgi taip kepu, bet is folijos padarau toki paketeli dviguvom sienom, ir Hugo megstamiausias patiekalas, jis kitaip zuvies nemegsta :]

  3. Nida:

    Labas Juste:) Ne, skysčio tikrai nebūna per daug – kai supilu visą paketo turinį ant bulvių arba ant ryžių, man net norisi, kad to skysčio būtų daugiau:) Juk ten visas skanumas susikaupia:) Išmėgink!

  4. Justė:

    Labas Nida. O ar skysčio nebūna per daug tam pakelyje kai pripili ir vyno, ir nuo daržovių skystis susidaro? Man visada baisu, kad viskas ten plauks kaip sriuba.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *