Ši savaitė, kaip jau turbūt supratote, skirta žuviai:) Žinoma, vienu būdu juk tos žuvies negaminsi, todėl kai jau pradedi vartyti knygas ir ieškoti įkvėpimo, kaip KITAIP žuvį pateikti, tai jau ženklas, kad rytoj reikės važiuoti pas arabus mėsininkus kokios vištienos arba minkštos ėrienos:)

Šiandienos patiekalą gaminau iš knygos, kurią man padovanojo gimtadienio proga dukra Rūta G. Watson and J. Baxter, Everyday and Sunday recipes from Riverford Farm. Nors knygoje nėra iliustracijų (tad įkvėpimo tenka ieškoti skaitant receptus, bet ne verčiant puslapius su nuotraukomis:)), ji puikiai gelbsti, kai norisi „kažko”, o nežinai, žmogus, ko:)

Knyga suskirstyta į skyrius panašiai, kaip Renatos „Sezoninė virtuvė”, tik vietoje 4 sezonų čia yra visi 12 mėnesių ir kiekvienam mėnesiui rekomenduojami kasdieniški, paprasti, ir kartu šventiniai, savaitgalio patiekalai. Žinoma, racionas pritaikytas Anglijos klimatui, bet naudojantis patogia rodykle galima greitai rasti tai, ko ieškai:)

O ieškojau aš šiandien ką įdomesnio pasigaminti iš lašišos. Išsirinkau Azijos skoniais persmelktą lašišos kepsnį, patiektą ant soba makaronų patalo. Labai greitas ir nesudėtingas patiekalas, jei tik po ranka turite visus reikiamus padažus (jie tradiciniai, parduodami kiekviename supermarkete).

Lasisa su soba makaronais

 

Lasisa azijietiskai

Lašiša ant makaronų patalo
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 4 lašišos kepsniai (po 100-120g kiekvienas)
  2. 200g soba makaronų
  3. 1 šaukštelis sezamų aliejaus
  4. 1 agurkas, supjaustytas ilgais plonais šiaudeliais
  5. Ryšulėlis svogūnų laiškų, susmulkintų
  6. Ryšulėlis šviežių kalendrų, susmulkintų
Žuvies marinatui
  1. 1 šaukštas sojos padažo
  2. 2 šaukšteliai oyster sauce
  3. 2 šaukšteliai rudojo cukraus
  4. 1 šaukštas balzamiko acto
  5. 2 šaukšteliai sezamų aliejaus
Padažui
  1. 2cm gabalėlis imbiero šaknies, sutarkuotos
  2. 1 česnako skiltelė, sutrinta
  3. 1 laimo sultys (tiks ir cintrina)
  4. 2 šaukšteliai skysto medaus
  5. 2 šaukštai augalinio aliejaus
  6. Druskos ir šviežiai grūstų pipirų
Instrukcijos
  1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir tame skystyje marinuokite žuvį (iki pusvalandžio).
  2. Suplakite mikseriu arba gerai sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (pagal pakelio instrukcijas). Nusausinkite, perliekite šaltu vandeniu ir palaistykite sezamų aliejumi, kad nesuliptų. Sumaišykite su pjaustytais agurkais ir kapotais svogūnais bei kalendromis (šiek tiek pasilikite dekoracijai). Galiausiai supilkite paruoštą padažą ir viską išmaišykite (patogiausia - rankomis).
  4. Lašišą kepkite ant gerai įkaitinto griliaus, kiekvieną pusę po 4-5 minutes, nuolat patepdami likusiu marinatu. Patiekite ant makaronų patalo, pabarstykite kapotais svogūnais ir kalendromis.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Lašiša ant makaronų patalo": 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *