Nu bet kaip pasisekęs šis ruduo?? Nemačiau lietuviško rudens penkerius metus. Bet man prieš išvažiuojant jis toks gražus tikrai nebūdavo!! Kad spalio vidury trumpomis rankovėmis galima būtų vaikščiot??? Neprisimenu tokių laikų. Mąstau, gal man dar penkmečiui dingti iš Lietuvos, gal tada toks šiltas oras ir iki lapkričio laikytųsi?:)

Šis šiltas savaitgalis buvo tinkamai išnaudotas buvimui lauke. Mūsų graži kaimynų bendruomenė turi tradiciją – du kartus per metus renkasi draugiškai talkai netoliese esančiame miškelyje. Per ankstesnius metus miškelį už mūsų tvoros taip sutvarkėme, kad retas Vilniaus parkas spindi taip, kaip mūsų laukinis miškas. Dabar sausuolius, vėtros išlaužytus rąstus ir nepraeinamus brūzgynus valome ten, kur pro mūsų langus nė nesimato… Pamažu turbūt tą mišką iki pat Užupio iššukuosim, jei taip entuziastingai dirbsim:))

Po dabrų, kol kūrenasi laužas su sutemptais sausais medžiais, visi imasi užtarnautų vaišių. Šiemet, deja, prie talkos prisijungti negalėjau, o ir sunkias šakas tampė tik vyrai. Užtai įdėjau saviškiui lauknešėlį su Kale Fritata, arba paprastu itališku omletu su lapiniais kopūstais. Jei jūs vis dar nedrąsiai žiūrite į lapinį kopūstą ir nežinote ką su juo veikti, pradėkite nuo šio nesudėtingo pusrytinio patiekalo. Jei šeimoje turite vyrukų, įmaišykite ir papjaustyto kumpio, kad būtų sočiau. Net neabejoju, kad tapsite priklausomi nuo sodrių žalių lapinių kopūstų lapų:)

Kale Fritata-8_LR

 

Omletas su lapiniais kopustais

Kale fritata
Porcijos 6
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 8 kiaušiniai
  2. 3 šaukštai tarkuoto geltonojo sūrio
  3. ¼ šakštelio druskos
  4. ¼ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  5. 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  6. 1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
  7. 250g lapinio kopūsto (nuplėškite lapus nuo stiebo taip, kad neliktų jokių stambių kotų ir gyslų), stambiai pasmulkinto
  8. 1 česnako skiltelė, susmulkinta.
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220ºC, įjunkite viršutinį kaitinimo elementą.
  2. Suplakite kiaušinius su druska, pipirais ir puse kiekio tarkuoto sūrio (1.5 šaukšto).
  3. Įkaitinkite aliejų nepridegančioje keptuvėje. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepinkite ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės, bet neparuduos (apie 5 minutes).
  4. Dalimis dėkite lapinius kopūstus. Sekančią porciją dėkite tik tada, kai pirmoji pilnai suminkštės, sukris. Kepinkite tol, kol visiškai neliks skysčio. Pačioje pabaigoje sudėkite česnaką. Tada supilkite kiaušinių plakinį, pamaišykite, kad masė pasiskirstytų tolygiai, uždenkite keptuvę ir kepinkite, kol apačia iškeps, o viršus dar bus drėgnas ir minkštas. Pabarstykite visą viršų likusiu sūriu ir pašaukite į orkaitę, į viršutinę dalį. Kepkite keletą minučių, kol sūris išsilydys ir viršus paruduos.
  5. Išėmę iš orkaitės mentele atlipdykite fritatos kraštus ir atsargiai perkelkite ją įdidelę lėkštę.
  6. Talkos šventėje fritata vaišinomės su Bugas Chili  padažais.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Kale Fritata, arba omletas su lapiniais kopūstais": 4

  1. Nida:

    Inga, bet užtai jūsų saloje tieeeeeeeek gėrybių ir be lapinių kopūstų kiaurus metus, kad nors sprok iš pavydo:) O jau kai aš tavo puslapį atsiverčiu pasiskaitymams, tai turiu skubiai užverst, kol nenulaižiau kompiuterio ekrano nuo tų visų saldumynų graikiškųjų……

  2. Inga:

    Kokia šauni kaimynų idėja, kad visi taip elgtųsi, visi miškai būtų švarutėliai!
    Ech, kaip noriu paragauti Kale kopūstų, tik saloje niekur jų nė su žiburiu nėra, man jie atrodo tokie skanūs!
    Toks omletas savaitgalio pusryčiams būtų idealus!

  3. Nida:

    Nu va turi tas grynas oras kažkokį magišką poveikį apetitui:) Šį savaitgalį visur buvo gerai, galima buvo pagalvoti, kad kokios visuotinės vasaros atostogos prasidėjo:)

  4. Dovilė:

    Taaaip, nerealus šiemet oras. Mes šį savaitgalį nesitvarkėm, užtat po Vilniaus Kalvarijas visi pavaikštinėjom. Tik nesimeldėm, o šiaip vėplinėjom, mišku gėrėjomės, pušyno oru kvėpavom. Ir viskas grįžus taip skanu buvo ;-)))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *