Pagaliau ir mūsų namai pakvipo obuolių pyragu su cinamonu! Ir nors oras už lango nei kiek neprimena rudens, o atvirkščiai – šis savaitgalis turėtų būti rekordiškai karštas (kai kuriuose Izraelio miestuose temperatūra gali pakilti net iki +44C!), obuolių ir cinamono kvapo namuose noris vien pažiūrėjus į kalendorių.

pyragas su obuoliais

Ir visai ne todėl, kad šiandien 13d, ir dar 13 metai, ir dar penktadienis:) Bet gal kaip tik saldaus pyrago gabalėlis su popiečio arbata atbeš ramybę tiems, kuriems tie tryliktukai laimės daug neatnešė?:)

obuoliu pyragas

KASDIENIS OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIŲ TRUPINIŲ PLUTELE

5-6 dideli obuoliai, be odelės ir sėklų, supjaustyti mažais plonais gabaliukais

200ml pieno

2 kiaušiniai

1/2 stiklinės cukraus (dėkite daugiau, jei jūsų obuoliai labai rūgštūs arba tiesiog jūsų gyvenimas nesaldus:))

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

50ml (1/4 puodelio) aliejaus

1.5 puodelio miltų

1.5 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio druskos

1/2 šaukštelio cinamono

Pyrago viršui:

2 šaukštai šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais

4 šaukštai rudojo cukraus

4 šaukštai miltų

1 šaukštelis cinamono

Orkaitę – 180C. Kepimo indo dugną ir šonus ištepame trupučiu riebalų.

Dubenyje lengvai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmaišome aliejų, pieną. Dalimis suberiame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius, viską gerai sumaišome.

į dubenį su tešla suverčiame pjaustytus obuolius ir viską gerai sumaišome. Masę supilame į kepimo indą.

Pirštų galiukais nedideliame dyžubenyje sumaišome visus pyrago viršui skirtus produktus, kol gaunasi trupiniai. Šiuos trupinius pabarstome ant pyrago viršaus. Pašauname pyragą į orkaitę, kepame apie valandą, kol pyragas iškeps o viršus karamelizuosis.

obuolinis pyragas

  1. Siesta:

    Šitas pyragas yra pats geriausias, kokį tik esu kepusi. Antroj vietoj tas su obuoliais serbentais kone kaip tortas 🙂 Labai džiaugiuosi jūsų receptais. Sėkmės!

  2. Nida:

    Ilma, ir jokio sviesto neįmaišai? Ar tuos džiūvėsius kepant iškart užbarstai, ar įpusėjus kepti? Labai gera mintis, mielai išmėginsiu. Ačiū, kad pasidalinai:)

  3. Ilma:

    Tikra tiesa, kad skonis visada geras 🙂 as dar virsu kartais darau kitoki – sumaisau rudo cukraus, dziuveseliu po kelis saukstus ir gera sauksteli cinamono ir uzbarstau.

  4. Nida:

    Vika, aš naudojuosi matuokliu, kuriame sugraduoti „amerikietiški” puodeliai:) Tad šis amerikietiškas yra 250ml. Sėkmės kepant, skanaus smaguriaujant:)

  5. Vika:

    Sveiki,

    Labai gardziai atrodo jusu pyragas ir noretusi pradziuginti seimyna kuri vakara suo groziu tik turiu klausima o koks puodelis pas jus kiek mazdaug ml? 🙂

  6. Nida:

    Labas Grita! Pats receptas tikrai labai paprastas, o viršus – kažkas įdomesnio, netikėto:) Be to, labai gražu, kai atpjauni ir matosi obuolių gabaliukai ir tas trapi plutelė:) O tavo anūkėliams ateina tikras obuolių pyragų sezonas! Lietuviški obuoliai, beje, kurkas labiau tinkami obuolių pyragams nei čionykščiai. Šitie per saldūs:)

  7. Grita:

    Labai idomus receptas,turetu buti labai skanus del to karamelizuoto virsaus,butinai isbandysiu,nes anukai labai megsta obuolinius pyragus.

  8. Nida:

    Ilma, man tie obuolių pyragai todėl ir patinka, kad ką į juos beįdėtum, kokią tešlą beužmaišytum, pakyla jis ar nepakyla – visuomet skanumėlis garantuotas:) O tai, kad pyragas nepakyla, manau (nesu profesionalė, tad tik spėju:)), kad „kalti” obuoliai – juk jie sunkūs, o dar kepdami tampa šlapiais, tad jei obuolių daug, tai natūralu, kad pyragas nebūna purus. Bet gi obuolių pyrago skanumas ir yra kuo didesniame obuolių kiekyje:) O dėl miltų – labai sunku pasakyti, nes skirtingų rūšių miltai skirtingą poveikį tešlai daro. Ir net jei aš tuos miltus su tiksliom svarstyklėm pasveriu, tai kiaušiniai nebūna idealiai vienodo dydžio, tad ir vėl tešlos tirštumas njuo to priklauso. Čia, tikriausiai, kaip blynus kepant – atmuši ranką ir akį, ir laikaisi tokio tirštumo:) Svarbiausia, kad skanu būtų.

  9. Ilma:

    Labai panasu pyraga kepu, tik vietoj pieno pilu kefyra ir vietoj aliejaus sviestas. Tikrai skanus, tik karts nuo karto jis neiskyla taip kaip noretusi/turetu. Ka darau ne taip? Gali buti per daug obuoliu? Ar per skysta, ar tirsta tesla? Daznai kepant miltu kiekio nuosirdziai nematuoju, prisipazistu 🙂 busiu dekinga uz komentarus.
    Tuo paciu, aciu uz receptus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *