Jei jums patiko neketpas kokosinis tortas Rafaello, tai turėtų patikti ir šis. Taip pat labai greitai ir paprastai pagaminamas, tik kremas praturtintas chalva ir vienas sluoksnis perteptas rūgščia juodųjų serbentų uogiene. Aš pertepimui naudojau šviežius trintus (šaldytus) serbentus su labai nedaug cukraus, tad rūgštumas tikrai labai smagiai suderėjo su saldumu. Taip pat šiame recepte naudojau kakavinius (šokoladinius) sausainius. 

Per šias šventes, jei jums reikia pavaišinti minią žmonių (pavyzdžiui, esate atsakingi už desertų stalą darbovietėje :)), griebkite šiuos du receptus. Tikrai pataikysite į kiekvieno ragautojo skonį:)

Kalėdos jau greitai:)
Kalėdos jau greitai:)
Nekeptą tortą su chalva galite dekoruoti kakava, šokoladu arba morengais
Nekeptą tortą su chalva galite dekoruoti kakava, šokoladu arba morengais
Sluoksniuoti labai tinka šokoladiniai sausainiai
Sluoksniuoti labai tinka šokoladiniai sausainiai
Nekeptas tortas su chalva
Porcijos 30
Nekeptas torčiukas, tinkamas pavaišinti minią
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 600 g sausainių (aš naudojau šokoladinius)*
  2. 1 indelis juodųjų serbentų džemo
Chalvos kremui
  1. 1 litras pieno
  2. 3 šaukštai miltų
  3. 3 šaukštai krakmolo
  4. 1/2 stiklinės cukraus
  5. 2 tryniai
  6. 200 g minkšto sviesto
  7. 300 g chalvos (aš naudojau arachisų)
Papildomai (nebūtina, bet labai tinka)
  1. 3 šaukštai kokosinio (Malibu) likerio arba Amaretto
Dekoracijai
  1. 100 g susmulkintos chalvos
  2. arba kakavos
  3. arba tarkuoto šokolado
Chalvos kremas
  1. Nupilkite 1 stiklinę pieno ir jame labai gerai išmaišykite miltus ir krakmolą, cukrų ir vanlinį cukrų, trynius ir likerius (jei naudojate).
  2. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Kai tik pienas užvirs, nuolat energingai maišant plona srovele pilkite trynių ir miltų mišinį. Pamažu masę užvirinkite visąlaik maišydami. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite pudingą į švarų indą, pudingo viršų uždenkite maistine plėvele (kad liestų pudingo paviršių - taip nesusidarys kietas sluoksnis (plėvė)), ir palikite visiškai atvėsti.
  3. Minkštą sviestą mikseriu plakite apie 3 minutes, kol taps purus. Tada pamažu dalimis dėkite po truputį pudingo ir visąlaik plakite, kad sviestas ir pudingas labai gerai susimaišytų iki vientisos purios masės. Pačioje pabaigoje sudėkite sutrupintą chalvą ir viską gerai suplakite.
Torto surinkimas
  1. Stačiakampę pyrago formą (20 x 30 cm) ištepkite trupučiu sviesto ir išklokite kepimo popieriumi. Visą dugną padenkite sausainiais. Ant viršaus ištepkite ketvirtadalį kremo. Taip sudėkite 4 sluoksnius sausainių, o ant viršaus - likusį kremą. Ant antro sluoksnio sausainių pirmiausia ištepkite džemą, o tik tada ant džemo sluoksnio dėkite kremo sluoksnį. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite neuždengtą (1-2 dienas). Prieš pat patiekiant torto viršų pabarstykite sutrupinta chalva, ir (arba) kakava, tarkuotu šokoladu arba morengais.
Pastabos
  1. *Dėl viso pikto nusipirkite papildomą pakelį sausainių, nes priklausomai nuo formos, kurioje gaminsite tortą, gali prireikti šiek tiek daugiau sausainių.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

16 thoughts on “Nekeptas tortas su chalva

  1. Nida:

    Gitana, dėkui, kad pasidalinot įspūdžiais:) Būtent šis tortas turi pastovėti parą ar net dvi, kad skonis būtų geriausias… Labai džiaugiuosi, jei tokį įvertinimą gavot iš vaikų – jie yra patys tiesiausi ir nuoširdžiausi vertintojai:)

  2. Gitana:

    Nerealus tortas :-),nors vaikai nemėgsta chalvos, tačiau šį tortą gyrė ir valgė. Man gavosi tirštas,pastovėjęs dar skanesnis,nei valgant po kelių valandų.Tik aš formos sviestu netepiau užtenka sviestinio popieriaus labai gražiai atšoka nuo jo, aš net glaisto nenuaudojau užteko pudingo ant viršau ir buvo labai gražus ir skanus. Ačiū už receptą.

  3. Nida:

    Ne, nesudžius, nebijokite, Tik chalvą barstykite prieš pat patiekiant. Aš pabarsčiau per anksti ir mano chalva labai susigėrė, sudrėko… Negerai buvo.

  4. Gineta:

    Klausimukas – ar tikrai laikom neuždengtà? Padariau šiandien, tai kaip ir paviršius sukietėjo… nesudžius??

  5. Nida:

    Vasarėle, galiu nebent spėti: gal pernelyg trumpai pavirėte kremą ir jis nebuvo pakankamai tirštas? Atšąlęs jis turi būti kaip drebučiai, ne skystesnis. Kai dar įsimaišo sviestas, jis tikrai laiko formą. Bet jei pernelyg minkštą palikote – galėjo nesustingti. Šiuo atveju geriau per daug pervirti (kietesnis kremas) nei nepakankamai…

  6. Nida:

    Labai geras pastebėjimas dėl cukraus. Aš visuomet į kepinius dedu cukraus mažiau nei parašyta recepte. Publikuojant blog’e rašau cukraus kiekį tokį, koks jis originaliame recepte. Nes juk nežinia kas kaip mėgsta. Tačiau tikrai Selga (ir visi kiti komerciniai sausainiai) labai saldūs, tad cukraus naudoti tikrai užtektų ir mažiau.

  7. Mėgstu saldumynus:

    Labai mėgstu chalvą ir niekad nebuvau bandžiusi iš jo kažką gaminti. Turiu tokį pastebėjimą, jei gaminsit su “Selga” tai cukraus mažiau truputį reiktų dėti, nes patys sausainiai gan saldūs. O šiaip super skanėstas, ačiū! 🙂

  8. Nida:

    Migle, šiam konkrečiam naudojau Rimi (private lable) šokoladinius sausainius. Esu tikra, kad tai tas pats gaidelis ar Selga… Tiesiog man gražesni buvo krašteliai suraityti… Bet skonis visų vienodas.

  9. Miglė:

    Nida, o sausainiai šiuo atveju – kokie? Panašu, kad ne koks “Gaidelis”- gal čia kokių trapesnių dėjot? Žodžiu, gal galit pasakyt kur tuos sausainius pirkot ir kas gamintojas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.