Jei jums patiko neketpas kokosinis tortas Rafaello, tai turėtų patikti ir šis. Taip pat labai greitai ir paprastai pagaminamas, tik kremas praturtintas chalva ir vienas sluoksnis perteptas rūgščia juodųjų serbentų uogiene. Aš pertepimui naudojau šviežius trintus (šaldytus) serbentus su labai nedaug cukraus, tad rūgštumas tikrai labai smagiai suderėjo su saldumu. Taip pat šiame recepte naudojau kakavinius (šokoladinius) sausainius. 

Per šias šventes, jei jums reikia pavaišinti minią žmonių (pavyzdžiui, esate atsakingi už desertų stalą darbovietėje :)), griebkite šiuos du receptus. Tikrai pataikysite į kiekvieno ragautojo skonį:)

Kalėdos jau greitai:)
Kalėdos jau greitai:)
Nekeptą tortą su chalva galite dekoruoti kakava, šokoladu arba morengais
Nekeptą tortą su chalva galite dekoruoti kakava, šokoladu arba morengais
Sluoksniuoti labai tinka šokoladiniai sausainiai
Sluoksniuoti labai tinka šokoladiniai sausainiai
Nekeptas tortas su chalva
Porcijos 30
Nekeptas torčiukas, tinkamas pavaišinti minią
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 600 g sausainių (aš naudojau šokoladinius)*
  2. 1 indelis juodųjų serbentų džemo
Chalvos kremui
  1. 1 litras pieno
  2. 3 šaukštai miltų
  3. 3 šaukštai krakmolo
  4. 1/2 stiklinės cukraus
  5. 2 tryniai
  6. 200 g minkšto sviesto
  7. 300 g chalvos (aš naudojau arachisų)
Papildomai (nebūtina, bet labai tinka)
  1. 3 šaukštai kokosinio (Malibu) likerio arba Amaretto
Dekoracijai
  1. 100 g susmulkintos chalvos
  2. arba kakavos
  3. arba tarkuoto šokolado
Chalvos kremas
  1. Nupilkite 1 stiklinę pieno ir jame labai gerai išmaišykite miltus ir krakmolą, cukrų ir vanlinį cukrų, trynius ir likerius (jei naudojate).
  2. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Kai tik pienas užvirs, nuolat energingai maišant plona srovele pilkite trynių ir miltų mišinį. Pamažu masę užvirinkite visąlaik maišydami. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite pudingą į švarų indą, pudingo viršų uždenkite maistine plėvele (kad liestų pudingo paviršių - taip nesusidarys kietas sluoksnis (plėvė)), ir palikite visiškai atvėsti.
  3. Minkštą sviestą mikseriu plakite apie 3 minutes, kol taps purus. Tada pamažu dalimis dėkite po truputį pudingo ir visąlaik plakite, kad sviestas ir pudingas labai gerai susimaišytų iki vientisos purios masės. Pačioje pabaigoje sudėkite sutrupintą chalvą ir viską gerai suplakite.
Torto surinkimas
  1. Stačiakampę pyrago formą (20 x 30 cm) ištepkite trupučiu sviesto ir išklokite kepimo popieriumi. Visą dugną padenkite sausainiais. Ant viršaus ištepkite ketvirtadalį kremo. Taip sudėkite 4 sluoksnius sausainių, o ant viršaus - likusį kremą. Ant antro sluoksnio sausainių pirmiausia ištepkite džemą, o tik tada ant džemo sluoksnio dėkite kremo sluoksnį. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite neuždengtą (1-2 dienas). Prieš pat patiekiant torto viršų pabarstykite sutrupinta chalva, ir (arba) kakava, tarkuotu šokoladu arba morengais.
Pastabos
  1. *Dėl viso pikto nusipirkite papildomą pakelį sausainių, nes priklausomai nuo formos, kurioje gaminsite tortą, gali prireikti šiek tiek daugiau sausainių.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Nekeptas tortas su chalva": 23

  1. Monika:

    Ačiū už atsakymus, popierių sulamdau, tada jis lengviau įsideda į formą. Terliotis su sviestu vis dėlto manau, kad nėra reikalo ir laiko. O dėl šaldytuvo ir jo kvapų: šaldytuvas švarus (ačiū, kad rūpinatės ir priminate apie valymo priemones, na, tikrai, juk aš apie jas nesu girdėjusi), bet jame gausybė visokių produktų, tad kažkokie kvapai vis vien yra, neįsivaizduoju, kaip gali būti tiesiog be kvapo naudojamas šaldytuvas (čia aš ne apie kažkokį blogą ar nemalonų kvapą). Sveikinu, jei Jūsų šaldytuve jokių kvapų išvis nėra ir jis steriliai švarus bei bekvapis 🙂

  2. Nida:

    Monika, atsakymai į jūsų klausimus:
    Mikserį tikrai gali pakeisti rankos!
    Sviestas prieš įklojant kepimo popierių tepamas tam, kad popierius priliptų
    Dėl šaldytuvo kvapo net nežinau ką atsakyti… Šiaip šaldytuve neturėtų būti jokių kvapų, tam yra valymo priemonės ir sandariai užsidarantys indeliai maistui, kuris skleidžia kvapą, laikyti… Jei šaldytuvas švarus ir jame nelaikote pvz. į popierių suvyniotos (ar išvis nesuvyniotos) rūkytos žuvies, tai tikrai jokių kvapų į stingstantį tortą neprisigers.

  3. Monika:

    Ačiū už receptą.
    * o be mikserio niekaip neišeis?
    * o kam tepti sviestą, jei dedate kepimo popierių?
    * laikyti 1-2 dienas šaldytuve neuždengtą? taigi prisigers visų šaldytuvo kvapų…

  4. Ineta:

    Ar tiktų kitokios uogos: mėlynės, avietės ar šilauogės? 🙂

  5. Nida:

    Andrej, man taip pat tokie nekepti ir mega-paprasti pyragai ne pirmas pasirinkimas:) Bet kartais būtent jie ir yra pati geriausia išeitis. Puikus pastebėjimas dėl vyresnės kartos. Jiems, manau, tokie paprasti nesofistikuoti desertai – pats tas. O dėl cukraus – aš visada dedu jo daug mažiau nei parašyta recepte, ir visuomet dvejoju, ar realiai mano naudojamą kiekį rašyti recepte, ar visgi palikti kiekvienam spręsti, kiek cukraus norėsis suvartoti. Nes tas saldumas – kiekvienam skirtingai saldus:)

  6. Andrej:

    Nusimatė pavasario Grill sezono atidarymas, tai prie kavos reikėjo kažko daug ir greitai 🙂
    Šis pyragas nepavedė, kaip ir Rafaello, paprastas ir sotus. Aišku, išskirtiniam vakarui kepčiau kažko įmantresnio, bet šis tradicinio skonio, daug kam priimtinų ingredientų tikrai tinkamas didelei kompanijai, ypač vyresnės kartos, kurie skeptiškai žiūri į bet kokią naujovę .
    Beje, cukraus dėjau 1/3 mažiau, ir naudojau vanilės ekstraktą, saldumo tikrai netrūko.

  7. Nida:

    Gitana, dėkui, kad pasidalinot įspūdžiais:) Būtent šis tortas turi pastovėti parą ar net dvi, kad skonis būtų geriausias… Labai džiaugiuosi, jei tokį įvertinimą gavot iš vaikų – jie yra patys tiesiausi ir nuoširdžiausi vertintojai:)

  8. Gitana:

    Nerealus tortas :-),nors vaikai nemėgsta chalvos, tačiau šį tortą gyrė ir valgė. Man gavosi tirštas,pastovėjęs dar skanesnis,nei valgant po kelių valandų.Tik aš formos sviestu netepiau užtenka sviestinio popieriaus labai gražiai atšoka nuo jo, aš net glaisto nenuaudojau užteko pudingo ant viršau ir buvo labai gražus ir skanus. Ačiū už receptą.

  9. Nida:

    Ne, nesudžius, nebijokite, Tik chalvą barstykite prieš pat patiekiant. Aš pabarsčiau per anksti ir mano chalva labai susigėrė, sudrėko… Negerai buvo.

  10. Gineta:

    Klausimukas – ar tikrai laikom neuždengtà? Padariau šiandien, tai kaip ir paviršius sukietėjo… nesudžius??

  11. Nida:

    Vasarėle, galiu nebent spėti: gal pernelyg trumpai pavirėte kremą ir jis nebuvo pakankamai tirštas? Atšąlęs jis turi būti kaip drebučiai, ne skystesnis. Kai dar įsimaišo sviestas, jis tikrai laiko formą. Bet jei pernelyg minkštą palikote – galėjo nesustingti. Šiuo atveju geriau per daug pervirti (kietesnis kremas) nei nepakankamai…

  12. Vasarėlė:

    O gal pasakysite, kodėl kremas visas ištekėjo surenkant tortą?

  13. Nida:

    Labai geras pastebėjimas dėl cukraus. Aš visuomet į kepinius dedu cukraus mažiau nei parašyta recepte. Publikuojant blog’e rašau cukraus kiekį tokį, koks jis originaliame recepte. Nes juk nežinia kas kaip mėgsta. Tačiau tikrai Selga (ir visi kiti komerciniai sausainiai) labai saldūs, tad cukraus naudoti tikrai užtektų ir mažiau.

  14. Mėgstu saldumynus:

    Labai mėgstu chalvą ir niekad nebuvau bandžiusi iš jo kažką gaminti. Turiu tokį pastebėjimą, jei gaminsit su „Selga” tai cukraus mažiau truputį reiktų dėti, nes patys sausainiai gan saldūs. O šiaip super skanėstas, ačiū! 🙂

  15. chalva:

    kazkoks marmalas is vaizdo, bet gal ir skanu kosaliena saldzia valgyti…

  16. Nida:

    Migle, šiam konkrečiam naudojau Rimi (private lable) šokoladinius sausainius. Esu tikra, kad tai tas pats gaidelis ar Selga… Tiesiog man gražesni buvo krašteliai suraityti… Bet skonis visų vienodas.

  17. Miglė:

    Nida, o sausainiai šiuo atveju – kokie? Panašu, kad ne koks „Gaidelis”- gal čia kokių trapesnių dėjot? Žodžiu, gal galit pasakyt kur tuos sausainius pirkot ir kas gamintojas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *