Mėgstate lengvučius apvalius baltu šokoladu ir kokosais aplietus saldainius su migdolo riešutu viduje? Tuomet šis tortas – tikrai jums! Išbandžiau receptą gamindama desertą šventėje, kurioje dalyvavo nemažai svečių, tad šis torčiukas tiks tiems, kurie nenori pyragų kepti orkaitėje (arba jos išvis neturi!), be to, jei reikės vaišinti ne tik mažą pačių artimiausių žmonių ratelį. Tortą siūlau pasigaminti likus 1-3 dienoms iki patiekimo, kad skoniai geriau susimaišytų, ir sausainiai suminkštėtų, sugertų kremą ir aromatus. Pažadu, kad šis desertas labai patiks kokosinių skanumynų mėgėjams, o ir jo papuošimas labai žiemiškas, tad tinkamas ateinančiam švenčių maratonui!

Mano namuose pamažu apsigyvena Kalėdų nuotaika:)
Mano namuose pamažu apsigyvena Kalėdų nuotaika:)
Šį tortą labai patogu transportuoti
Šį tortą labai patogu transportuoti
Nustebsite kaip lengvai pagaminamas...
Nustebsite kaip lengvai pagaminamas…
Skonis labai primena Rafaello - lengvučius kokosinius saldainius...
Skonis labai primena Rafaello – lengvučius kokosinius saldainius…
Kokosinis tortas Raffaello
Porcijos 12
Greitai ir nesudėtingai pagaminamas desertas
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 600 g sviestinių sausainių (naudojau Gaidelis)*
  2. 200 g minkšto sviesto
  3. 150 g kokosų drožlių
Pudingui
  1. 1 litras pieno
  2. 3 šaukštai miltų
  3. 3 šaukštai krakmolo
  4. 1 stiklinė cukraus
  5. 1 pakelis vanilinio cukraus
  6. 2 kiaušinio tryniai
Papildomai (nebūtina, bet labai tinka)
  1. 2 šaukštai kokosų likerio
  2. 2 šaukštai Amaretto likerio
Pudingas
  1. Nupilkite 1 stiklinę pieno ir jame labai gerai išmaišykite miltus ir krakmolą, cukrų ir vanlinį cukrų, trynius ir likerius (jei naudojate).
  2. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Kai tik pienas užvirs, nuolat energingai maišant plona srovele pilkite trynių ir miltų mišinį. Pamažu masę užvirinkite visąlaik maišydami. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite pudingą į švarų indą, pudingo viršų uždenkite maistine plėvele (kad liestų pudingo paviršių - taip nesusidarys kietas sluoksnis (plėvė)), ir palikite visiškai atvėsti.
Kremas
  1. Minkštą sviestą mikseriu plakite apie 3 minutes, kol taps purus. Tada pamažu dalimis dėkite po truputį pudingo ir visąlaik plakite, kad sviestas ir pudingas labai gerai susimaišytų iki vientisos purios masės.
Torto surinkimas
  1. Stačiakampę pyrago formą (20 x 30 cm) ištepkite trupučiu sviesto ir išklokite kepimo popieriumi. Visą dugną padenkite sausainiais. Ant viršaus ištepkite ketvirtadalį kremo. Taip sudėkite 4 sluoksnius sausainių, o ant viršaus - likusį kremą. Visą viršų pabarstykite kokosų drožlėmis ir laikykite šaldytuve bent parą neuždengę.
Pastabos
  1. *Dėl viso pikto nusipirkite papildomą pakelį sausainių, nes priklausomai nuo formos, kurioje gaminsite tortą, gali prireikti šiek tiek daugiau sausainių.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Nekeptas tortas Rafaello": 26

  1. Nida:

    Justina – ačiū už tokį įvertinimą!:) Toks ir tikslas, kad žmonėms netektų nusivilti receptais ir nepartirti nesėkmių virtuvėje:)

  2. Justina:

    Sveiki, Nida,
    esu gaminusi keletą patiekalų iš Jūsų svetainės, daugiausia saldėsius. Gaminau ir šį torčiuką. Bet visuomet aprašytas receptas yra labai tikslus ir visuomet labai gerai pagal jį gaunasi. Tad Jūsų rezeptai tiesiog nuostabūs!

  3. Nida:

    Jurgita, neturiu su savimi nei vieno pakelio, bet kalba eina apie tą mažytį, 15-20 g pakelį. Kitaip sakant šaukštas vanilinio cukraus arba šaukštelis vanilės pastos…

  4. Nida:

    Laura, labai džiaugiuosi. Ir džiaugiuosi, kad kremas jums sustingo, nes kai kurios skaitytojos skundėsi, kad nestingsta…

  5. Laura:

    Nida, superinis pyragas. Nešiau į mokyklą vaiko gimtadieniui, drebėjau, nes iš anksto neparagavau net:) Vaikai geriausi kritikai – sušveitė iki paskutinio trupinio:) Ačiū už receptą

  6. Asta:

    Norejau pasiteirauti: kokiame kiekyje pieno ismaisyti miltus, krakmola ir t.t. Toj stiklinej, kuria nupyliau ar likusiame piene. Aciu labai, bandysim Kaledom pasigamint, nes visa seima tiesiog dievinam Rafaello.

  7. Nida:

    Eva, taip buvo parašyta originaliame recepte. Man neprisigėrė kvapo, nors irgi šiek tiek baiminausi. Manau, kad uždengus gali pernelyg sudrėkti kokosų sluoksnis. Na bet išmėginkite uždengimą, jei labai nepasitikite:)

  8. Eva:

    Ar būtina laikyti jį neuždengtą? Nesinori,kad prisigertų kitų produktų kvapo :))

  9. Nida:

    Gal ir galite, tik negaliu pasakyti kokiomis proporcijomis juos naudoti, kad kremas gautųsi reikiamo tirštumo…

  10. Rasa:

    Yra labai skanių sviestinių sausainių be augalinių ir hidrintų riebalų, kuriuos galima įsigyti IKI arba Lidl parduotuvėse =)

  11. Nida:

    Turbūt taip, Lina… Užtai ir agituoju visus, kad gamintų namuose kuo daugiau patys. Matom tada ką dedam į puodą, kiek (ir kokių) riebalų naudojam, kiek (ir kokio) cukraus dedam… Bet be parduotuvės irgi neapsieisi, deja….

  12. Nida:

    Monika, labai teisinga pastaba, kuriai tikrai pritariu. Labai ačiū, kad atkreipėte dėmesį ir mano, ir kitų. Ir prisipažinsiu, kad iš įpročio griebiau Gaidelį ir etiketės neperskaičiau. Gal kas nors ištyrėte rinką ir žinote, kurie sausainiai geresnės sudėties? Pasidalinkite, bus visiems naudinga.

  13. Monika:

    Nenaudokite sausainių Gaidelis – jų sudėtis siaubinga, vieni hidrinti riebalai, fui… Skaitykite sudėtis, neremkite gamintojų, kurie į tokius gaminius krauna pigius, sveikatai kenksmingus, riebalus…

  14. Pingback: Nekeptas tortas su chalva – Nidos receptai

  15. Nida:

    Indre – skanaus:) Pats laikas šiandien- ryt padaryti, kad šeštadienį būtų tinkamas valgyti. Agne – riebumo tiek, kiek jo yra produktuose. Na tikrai nėra dietinis, bet ir nėra riebesnis už Napoleoną (o kremas išties primena Napoleno…). Sausainių aš nelaužiau, nebent krašteliams užpildyti formoje.

  16. Indrė:

    Net seilės burnoj kaupiasi😁Skamba taip skaniai, o svarbiausia taip lengvai👍Kaip tik reikėjo kažko šventiško šeštadieniui😏Ačiū!☺️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.