Mėgstate lengvučius apvalius baltu šokoladu ir kokosais aplietus saldainius su migdolo riešutu viduje? Tuomet šis tortas – tikrai jums! Išbandžiau receptą gamindama desertą šventėje, kurioje dalyvavo nemažai svečių, tad šis torčiukas tiks tiems, kurie nenori pyragų kepti orkaitėje (arba jos išvis neturi!), be to, jei reikės vaišinti ne tik mažą pačių artimiausių žmonių ratelį. Tortą siūlau pasigaminti likus 1-3 dienoms iki patiekimo, kad skoniai geriau susimaišytų, ir sausainiai suminkštėtų, sugertų kremą ir aromatus. Pažadu, kad šis desertas labai patiks kokosinių skanumynų mėgėjams, o ir jo papuošimas labai žiemiškas, tad tinkamas ateinančiam švenčių maratonui!

Mano namuose pamažu apsigyvena Kalėdų nuotaika:)
Mano namuose pamažu apsigyvena Kalėdų nuotaika:)
Šį tortą labai patogu transportuoti
Šį tortą labai patogu transportuoti
Nustebsite kaip lengvai pagaminamas...
Nustebsite kaip lengvai pagaminamas…
Skonis labai primena Rafaello - lengvučius kokosinius saldainius...
Skonis labai primena Rafaello – lengvučius kokosinius saldainius…
Kokosinis tortas Raffaello
Porcijos 12
Greitai ir nesudėtingai pagaminamas desertas
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 600 g sviestinių sausainių (naudojau Gaidelis)*
  2. 200 g minkšto sviesto
  3. 150 g kokosų drožlių
Pudingui
  1. 1 litras pieno
  2. 3 šaukštai miltų
  3. 3 šaukštai krakmolo
  4. 1 stiklinė cukraus
  5. 1 pakelis vanilinio cukraus
  6. 2 kiaušinio tryniai
Papildomai (nebūtina, bet labai tinka)
  1. 2 šaukštai kokosų likerio
  2. 2 šaukštai Amaretto likerio
Pudingas
  1. Nupilkite 1 stiklinę pieno ir jame labai gerai išmaišykite miltus ir krakmolą, cukrų ir vanlinį cukrų, trynius ir likerius (jei naudojate).
  2. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Kai tik pienas užvirs, nuolat energingai maišant plona srovele pilkite trynių ir miltų mišinį. Pamažu masę užvirinkite visąlaik maišydami. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite pudingą į švarų indą, pudingo viršų uždenkite maistine plėvele (kad liestų pudingo paviršių - taip nesusidarys kietas sluoksnis (plėvė)), ir palikite visiškai atvėsti.
Kremas
  1. Minkštą sviestą mikseriu plakite apie 3 minutes, kol taps purus. Tada pamažu dalimis dėkite po truputį pudingo ir visąlaik plakite, kad sviestas ir pudingas labai gerai susimaišytų iki vientisos purios masės.
Torto surinkimas
  1. Stačiakampę pyrago formą (20 x 30 cm) ištepkite trupučiu sviesto ir išklokite kepimo popieriumi. Visą dugną padenkite sausainiais. Ant viršaus ištepkite ketvirtadalį kremo. Taip sudėkite 4 sluoksnius sausainių, o ant viršaus - likusį kremą. Visą viršų pabarstykite kokosų drožlėmis ir laikykite šaldytuve bent parą neuždengę.
Pastabos
  1. *Dėl viso pikto nusipirkite papildomą pakelį sausainių, nes priklausomai nuo formos, kurioje gaminsite tortą, gali prireikti šiek tiek daugiau sausainių.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Nekeptas tortas Rafaello": 32

  1. Nida:

    Indre, ačiū už įspūdžius ir pasiūlymus skonio patobulinimui! Taip, tai yra tas greitas, be proto paprastas “studentiškas” pyragas, kai reikia didelės porcijos ir nėra galimybės kepti šešių aukštų biskvito su puošybos elementais. Ar tai mano pasirinkimas kamerinėms šventėms? Tikrai ne. Bet iš patirties galiu pasakyti, kad daugumai standartinį skonį turinčių žmonių jis labai patinka. Tą parodė ir tuščios lėkštės pas jus, kaip suprantu:)

  2. Indrė:

    Nagi gaminau ir aš. Žiūrėjau žiūrėjau aš į tuos kvadratinius sausainiukus, apvalią formą, ir visgi aptingau 🙂 Gaminau kvadratinėj, be jokių papildomų puošimų. Už paprastumą ir greitį – 10 balų. Bet skonis truputį nuvylė. Dariau viską tiksliai pagal instrukcijas, rezultatas gavosi geras – sausainiai išmirko, kremas sustingo, kokosai išliko sausi, perpjovus atrodė taip pat gražiai kaip nuotraukoje. Bet man skonyje buvo per daug sausainių, ir kremas toks nelabai išraiškingas… Ir kremas, ir sausainiai saldūs, kažkaip man nelabai derėjo vienas prie kito, toks truputį nuobodokas saldumas. Ir pretenzija vadintis rafaello – visiškai perlenkta. Jei norėtume panašumo į rafaello saldainius – manau reiktų mažiau sausainių, kreme bent dalį sviesto keisti kokosų kremu, kažkuriam sluoksnyje dėti migdolų.
    Na tokia mano priekabi nuomonė. Aš jo antrąkart negaminčiau. Užtat ragautojams patiko, sutaršė greit visą skardą 🙂

  3. Nida:

    Indre, net nežinau ką patarti dėl formos. Manau, kad nepabandžius neišsiaiškinsite, ar tilps ir kaip tilps. Bet aš daryčiau taip: imčiau vidutinę formą (26cm), ir arba daryčiau aukštesnį tortą (su dar vienu papildomu sluoksniu, bet tik įvertinant sausaunių, kuriais apdėliosit, aukštį, kad tortas nebūtų už juos aukštesnis), arba iš likusių produktų padaryčiau kokius nors atskirus deserčiukus rytojaus dienai prie kavos:). Kodėl vidutinę? Nes jei norėsite puošti damų piršteliais aplink, tai 28cm atrodys nekaip, nes jie išplatins diametrą dar labiau. Taip puoštas tortas gražesnis, jei jis siauresnis. Sausainiais apdėliokite likus keletui valandų (max iki 5-6) iki patiekimo (panaudokite kokio geltonos spalvos, pvz., abrikosų, džemo jiems prilipdyti prie šonų). Labai iš anksto nepuoškit, nes gali sausainiai sudrėkti.

  4. Indrė:

    Nida, patarkite prašau, kokio dydžio apvalią formą maždaug atitiktų šie kiekiai? Turiu 23, 26 ir 28 skersmens. Ir ar jis gerai išlaikytų formą išimtas iš formos? Ar jis toks “palaidas” kaip pvz tiramisu?Noriu šventiškos išvaizdos torto, galvoju gaminti apvalų ir kraštus puošti “damų pirštelių” sausainukais, aprišti kaspinu 🙂 Ar man tais sausainukais puošti jau tortui sustingus, ar kombinuoti juos iškart palei formos kraštus?

  5. Nida:

    Ačiū už dar vieną išbandytą ir aprašytą receptą, Andrej:) Aš visiškai panašiai jaučiuosi, kai imuosi kokių nors super paprastų nekeptų desertų:) Net nepatogu, kad viskas taip nesudėtinga, ir įtaru, ar patiks, ar nepasirodys pernelyg banalu:) Šis Rafaelo man taip pat buvo malonus atradimas, kad net ir paprasti dalykai gai nustebinti valgytojus ir išlaikyti paslaptį:) O jūs šaunuolis, tiesiog etatinis mano receptų bandytojas!! Nepaprastai pasisekė jūsų šeimai ir kolegoms darbe:)

  6. Andrej:

    Jei atvirai prieš gaminant buvau labai skeptiškas šio pyrago atžvilgiu. Po visų viražų su šokoladinių tortu tiesiog pertepti sausainiai atrodė nerimtai 🙂 Ir jau paragavus dar šiltą pudingą būsimas skonis kėlė klausimų. Bet kai rankos niežti ir norisi ką nors pagaminti nustoji galvoti ir gamini. Tai po visko dar kartą įsitikinau, kad negalimą apie visumą spręsti iš atskirų dalių. Sausainiai per parą suminkštėjo ir ragautojai niekaip negalėjo atspėti iš ko tie sluoksniai pagaminti. O šaltas ir sustingęs pertepimas tikra priminė Rafaello įdarą. Pabarsčius kelis sluoksnius migdolų drožlėmis būtų vienas prie vieno. Tiesa, pyragas saldokas, bet turbūt pyragai ir turi būti tokie 🙂 Ir aišku jam reikia didelės kompanijos, mūsų šeimyną jo neįveikė, už tad darbe kolektyvas laimingas 😉

  7. Nida:

    Justina – ačiū už tokį įvertinimą!:) Toks ir tikslas, kad žmonėms netektų nusivilti receptais ir nepartirti nesėkmių virtuvėje:)

  8. Justina:

    Sveiki, Nida,
    esu gaminusi keletą patiekalų iš Jūsų svetainės, daugiausia saldėsius. Gaminau ir šį torčiuką. Bet visuomet aprašytas receptas yra labai tikslus ir visuomet labai gerai pagal jį gaunasi. Tad Jūsų rezeptai tiesiog nuostabūs!

  9. Nida:

    Jurgita, neturiu su savimi nei vieno pakelio, bet kalba eina apie tą mažytį, 15-20 g pakelį. Kitaip sakant šaukštas vanilinio cukraus arba šaukštelis vanilės pastos…

  10. Nida:

    Laura, labai džiaugiuosi. Ir džiaugiuosi, kad kremas jums sustingo, nes kai kurios skaitytojos skundėsi, kad nestingsta…

  11. Laura:

    Nida, superinis pyragas. Nešiau į mokyklą vaiko gimtadieniui, drebėjau, nes iš anksto neparagavau net:) Vaikai geriausi kritikai – sušveitė iki paskutinio trupinio:) Ačiū už receptą

  12. Asta:

    Norejau pasiteirauti: kokiame kiekyje pieno ismaisyti miltus, krakmola ir t.t. Toj stiklinej, kuria nupyliau ar likusiame piene. Aciu labai, bandysim Kaledom pasigamint, nes visa seima tiesiog dievinam Rafaello.

  13. Nida:

    Eva, taip buvo parašyta originaliame recepte. Man neprisigėrė kvapo, nors irgi šiek tiek baiminausi. Manau, kad uždengus gali pernelyg sudrėkti kokosų sluoksnis. Na bet išmėginkite uždengimą, jei labai nepasitikite:)

  14. Eva:

    Ar būtina laikyti jį neuždengtą? Nesinori,kad prisigertų kitų produktų kvapo :))

  15. Nida:

    Gal ir galite, tik negaliu pasakyti kokiomis proporcijomis juos naudoti, kad kremas gautųsi reikiamo tirštumo…

  16. Rasa:

    Yra labai skanių sviestinių sausainių be augalinių ir hidrintų riebalų, kuriuos galima įsigyti IKI arba Lidl parduotuvėse =)

  17. Nida:

    Turbūt taip, Lina… Užtai ir agituoju visus, kad gamintų namuose kuo daugiau patys. Matom tada ką dedam į puodą, kiek (ir kokių) riebalų naudojam, kiek (ir kokio) cukraus dedam… Bet be parduotuvės irgi neapsieisi, deja….

  18. Nida:

    Monika, labai teisinga pastaba, kuriai tikrai pritariu. Labai ačiū, kad atkreipėte dėmesį ir mano, ir kitų. Ir prisipažinsiu, kad iš įpročio griebiau Gaidelį ir etiketės neperskaičiau. Gal kas nors ištyrėte rinką ir žinote, kurie sausainiai geresnės sudėties? Pasidalinkite, bus visiems naudinga.

  19. Monika:

    Nenaudokite sausainių Gaidelis – jų sudėtis siaubinga, vieni hidrinti riebalai, fui… Skaitykite sudėtis, neremkite gamintojų, kurie į tokius gaminius krauna pigius, sveikatai kenksmingus, riebalus…

  20. Pingback: Nekeptas tortas su chalva – Nidos receptai

  21. Nida:

    Indre – skanaus:) Pats laikas šiandien- ryt padaryti, kad šeštadienį būtų tinkamas valgyti. Agne – riebumo tiek, kiek jo yra produktuose. Na tikrai nėra dietinis, bet ir nėra riebesnis už Napoleoną (o kremas išties primena Napoleno…). Sausainių aš nelaužiau, nebent krašteliams užpildyti formoje.

  22. Indrė:

    Net seilės burnoj kaupiasi😁Skamba taip skaniai, o svarbiausia taip lengvai👍Kaip tik reikėjo kažko šventiško šeštadieniui😏Ačiū!☺️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.