Artėjant didžiausioms metų šventėms jaučiuosi tarsi įmesta į milžinišką darbų verpetą. Dar praeitą pusmetį suplanuotos kelionės, dalyvavimas TV ir radijo laidose, konferencijos, pranešimai… Kai kuriomis dienomis sunku sutilpti į įprastą darbotvarkę, jau nekalbant apie įrašus blog’e. Pastarosiomis savaitėmis net ir šaldytuvas ištuštėjo, nes laiko pasisukioti prie puodų sunkiai surasdavau. Tokiais atvejais puikiai gelbsti šaldytuvo kamputyje stovintis pesto padažas:) Pasta su pesto buvo bene pagrindinis mūsų šeimos patiekalas pastarosiomis savaitėmis:(

Tačiau vakar ir vėl sugrįžau į save:) Ir tam turėjau labai gerą progą, mat mūsų namuose viešėjo mūsų bičiulis iš Mozambiko, šefas Cellestino Santos. Jis savaitgalį Vilniuje maistą gamino popo-up vakarienei portugališkame restorane, o šeštadienį aš jį atsitempiau į savo virtuvę. Mudu gaminome pagrindinius portugališkus patiekalus, o aš dar išviriau ir šios šildančios aromatingos skaisčiai geltonos vegetariškos sriubos. Mūsų svečiams labai patiko, tikiuosi, patiks ir jums!

Šildanti sriuba su aromatingais prieskoniais - būtent tai, ko jums reikia šaltu metų sezonu...
Šildanti sriuba su aromatingais prieskoniais – būtent tai, ko jums reikia šaltu metų sezonu…
Traškūs avinžirniai ir granatų sėklos - detalės, kurios daro šią sriubą nepakartojamą...
Traškūs avinžirniai ir granatų sėklos – detalės, kurios daro šią sriubą nepakartojamą…
Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir skrudintais avinžirniais
Porcijos 6
Skaisčiai geltona tiršta rudeniška sriuba su indiškais ir marokietiškais aromatais, pagardinta granatų sėklomis ir karamelizuotais avinžirniais
Komentuoti
Spausdinti
Sriubai
  1. Šlakelis aliejaus
  2. 4 stiklinės kubeliais supjaustyto moliūgo
  3. 1 raudonoji paprika
  4. 1 mažas svogūnas
  5. 2 skiltelės česnako
  6. 1 indelis kokosų pieno
  7. 2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio
Prieskoniai
  1. 1 šaukštelis rūkytos paprikos
  2. 1 šaukštelis curry
  3. 1/2 šaukšteli malto kumino
  4. 1/2 šaukštelio cinamono
  5. 1/2 šaukštelio saldžios paprikos
  6. 1/4 šaukštelio (arba pagal skonį) čili pipirų
  7. druska, pipirai
Patiekimui
  1. granatų sėklos
  2. skrudinti karamelizuoti avinžirniai
  3. šviežių čiobrelių lapeliai
Skrudintiems avinžirniams
  1. 1 indelis avinžirnių
  2. 2 šaukštai aliejaus
  3. 1 šaukštelio rudojo cukraus
  4. 1/2 šaukštelio cinamono
  5. druskos, pipirų
Sriuba
  1. Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite supjaustytą gabalėliais raudonąją papriką ir kepkite ant mažos ugnies maišydami, kol suminkštės. Suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus ir kepkite toliau, kol jie taps minkšti ir permatomi. Suberkite moliūgus ir visus prieskonius ir dar kepinkite apie 4 minutes.
  2. Supilkite kokosų pieną ir vandenį (sulitnį). Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies kol moliūgas taps visiškai minkštas. Sutrinkite viską blenderiu ir įberkite pagal skonį druskos, pipirų.
  3. Patiekite pabarstę granatų sėklomis, čiobrelių lapeliais ir skrudintais avinžirniais.
Skrudinti avinžirniai
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
  2. Avinžirnius nupilkite, tada gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepimo skardą išklokite pergaentiniu popieriumi. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, cukrų, cinamoną, druską ir pipirus. Šiame mišinyje išvoliokite avinžirnius taip, kad kiekvienas pasidengtų aliejaus mase.
  3. Pašaukite į orkaitę 20 minučių, tada sumaišykite ir pašaukite dar maždaug 10 minučių, arba kol avinžirniai taps traškūs.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir skrudintais avinžirniais": 8

  1. Gineta:

    jūsų receptai- pasaka, pradėjau nuo Niujorko sūrio pyrago ir nebegaliu sustoti:)

  2. Nida:

    Marija!! Sveiki prisijungę prie mūsų didelės šeimos!!:) Dėkui už geras emocijas, pasistengsiu, kad gerų receptų šiemet nepritruktų!!:)

  3. marija:

    Negaliu issakyti dziaugsmo,kad Jus atradau…gaila,kad tik siandien. Si moliugu sriuba mano skonio receptoriams kartele pakele iki aukstumu.draugai plojo katuciu!tikiu,kad dar daug atrasiu geru dalyku!aciu!

  4. Nida:

    Andrej, jei gaminsite iš konservuotų avinžirnių – jų niekaip ruošti nereikia papildomai, tiesiog nusausinti ir su prieskoniais iškepti. Tačiau jei naudosite šviežius (džiovintus), prieš verdant būtinai pamerkite nakčiai, tada jie greičiau išvirs. O išvirusius jau naudokite taip kaip surašyta:)

  5. Andrej:

    O avinžirnius reikia pirmiau kažkiek pamikryti vandenyje ar nebūtinai?
    Ačiū

  6. Dovilė:

    Labai mėgstu trintą moliūgų sriūbą ir avinžirnius. Būtinai pabandysiu šį receptą. Ačiū už idėją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.