Dar vienų miusli batonėlių receptas. Šie „pagerinti”:) Su šokoladu:)

Aš savaitgalį prikepiau kalną batonėlių – šokoladinių su figomis, su medumi, riešutų sviestu ir anakardžiais, ir šių, su lazdyno riešutais ir šokoladu. Per dvi dienas nelabai kas ir beliko – tai į darbą, tai į treniruotę, tai prie kavos sugriaužiam, tai vakare vietoj deserto pasmaližiaujam… Kažkaip atrodo, kad savaitgalį ir vėl teks kepti:) Gerai, kad čia nei tešlos minkyti, nei kildinti ar kažkaip vargti:) Tik sumaišei visus ingredientus ir šauni į krosnį. 

Išbandykite, labai rekomenduoju. Sveikų skanėstų visuomet verta turėti po ranka, kad neišlaidautumėt kam nereikia parduotuvėje:) 

Miusli batonėliai – nesaldūs sveikuoliški užkandžiai, suteikiantys energijos

Miusli batonėliai su lazdyno riešutais ir šokoladu

  • 1 šaukštas baltųjų chia sėklų
  • 1/4 stiklinės (60ml) vandens
  • 1/2 stiklinės (120ml) klevų sirupo
  •  ir 1/2 stiklinės (135g) avižinių dribsnių
  • 1 stiklinė (140g) lazdyno riešutų, susmulkintų
  • 1/2 stiklinės (70g) viso grūdo speltų miltų
  • 1/2 stiklinės (40g) kokosų drožlių
  • 1/2 stiklinės (90g) kakavos pupelių traškučių (cacao nobs)
  • 6 šviežios datulės (90g)  be kauliukų, susmulkintos
  • 50g šokolado, ištirpinto

Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Paruoškite kepimo formą (20×20) – išklokite ją pergamentiniu popieriumi. 

Į dubenį suberkite chia sėklas ir vandenį, palikite 10min pabrinkti. Tada sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus šokoladą), ir išmaišykite. Visą masę sudėkite į kepimo indą ir gerai prispauskite prie dugno, išlyginnkite paviršių. Kepkite apie 25-30 minučių, arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite kepimo skardoje. Tada išimkite ir dantytu peiliu supjaustykite į batonėlius. Pabaigoje pšlakstykite tirpintu šokoladu ir palaukite, kol šokoladas sustings (galite padėti į šaldytuvą 10 minučių). 

Recepto šaltinis – Donna Hay

Komentarų apie "Miusli batonėliai su lazdyno riešutais ir šokoladu": 7

  1. Violeta:

    Gal patarsit, kur galima įsigyti kakavos pupelių traškučių?

  2. Nida:

    Ramune, yra, pasirodo, ir baltų, ir juodų chia sėklų… Manau, kad dėkite kokias turite:) Originaliam recepte buvo baltos, o kadangi aš abiejų turiu, tai baltas ir įdėjau, nors skonio skirtumo tikrai nepajaučiau:)

  3. Ramunė:

    Oi, jau šitą tai privaloma tvarka išbandysiu! Tik, atskleiskit, prašau, Nida, kas tos baltosios chia sėklos? Labai smalsu, dar neteko niekur matyt, ar juodųjų tokį patį kiekį dėti? Dėkui,

  4. Pingback: Muesli batonėliai: super užkandis! – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *