Dievinu šviežias bandeles… Na nieko su savimi negaliu padaryti – mėginau jų neprikti, mėginau atprasti, mėginau kalti sau į galvą, kad reikia valgyti pilno grūdo miltų kepinius… Bet negaliu. Mėgstu ir tiek! Jau veričiau aš papildomus 5km paskui nubėgsiu, bedegindama kalorijas, bet šviežių mielinių bandelių neatsisakysiu:)

Štai šios mano naujosios bandelės tik skamba labai įmantriai. Iš tikrųjų tai paprastas receptas ir garantuota sėkmė. Apie skonį nėra ką daug ir besiplėsti – jas reikia ragauti ir mėgautis… Pusryčiams ar vakarienei, su džemu ar salotom, karštais patiekalais ar tiesiog su sviestu…. Pasaka…

Minkštos pusryčių bandelės
Minkštos pusryčių bandelės
Šviežios mielinės bandelės - tikras gėris..:)
Šviežios mielinės bandelės – tikras gėris..:)
Namuose keptos bandelės tinka ir su saldžia uogiene pusryčiams, ir su salotomis ar antraisiais patiekalais
Namuose keptos bandelės tinka ir su saldžia uogiene pusryčiams, ir su salotomis ar antraisiais patiekalais
Bandelės su tachini ir juodaisiais sezamais
Bandelės su tachini ir juodaisiais sezamais
Mielinės bandelės su kokosų pienu, juodaisiais sezamais ir tachini
Yields 14
Fantastiškos minkštos bandelės pusryčiams
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 20 g šviežių mielių
  2. 400 g kvietinių miltų (geriausia skirtų kepti duonai)
  3. 250 ml kokosų pieno
  4. 40 g labai minkšto sviesto
  5. 2 šaukšteliai cukraus
  6. 1.5 šaukštelio druskos
  7. 1 šaukštas sezamų pastos tahini (nebūtina, jei neturite)
  8. 1 šaukštas juodųjų sezamų
  9. 1 šaukštas kokoso drožlių (pasirinktinai)
Bandelių patepimui kepant
  1. 1 kiaušinis suplaktas su 3 šaukštais kokosų pieno ir žiupsneliu druskos
Instrukcijos
  1. Nedideliame dubenėlyje susmulkinkite mieles ir sumaišykite jas su cukrumi ir 2 šaukštais šilto kokosų pieno. Palikite šiltoje patalpoje uždengę virtuviniu rankšluostėliu, kad masė suputotų.
  2. Suberkite miltus į didelį dubenį arba elektrinio kombaino indą. Viduryje padarykite ertmę ir ten supilkite mielių mišinį. Sudėkite likusius ingredientus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą. Ji neturi lipti prie rankų (mikseriu maišant užtruksite apie 5-7 minutes, o jei minkote rankimis ir tešla limpa prie rankų, nepridėkite miltų, tik rankas pavilgykite trupučiu alyvuogių aliejaus)
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį, indą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad jos tūris padvigubėtų.
  4. Išimite tešlą ant darbastalio, padalinkite į 14-16 gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką tarp rankų suformuokite į rutuliuką ir dėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Skardą su bandelėmis uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad bandelės dar kartą pakiltų.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 230C. Apačioje padėkite tuščią gilią skardą (jos prireiks vandeniui kepant).
  6. Bandeles patepkite plakiniu ir pašaukite į karštą orkaitę. Tuo pat metu į apatinę skardą įpilkite pusę stiklinės vandens.
  7. Po 5 minučių kepimo temperatūrą sumažinkite iki 200C ir kepkite bandeles dar 12-18 minučių, kol jos gražiai paruduos.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.