Mane tikrai užvaldė ledų karštinė. O gal reikėtų sakyti šaltinė?:) Nes vos pagaminusi partiją vienokių, imuosi gaminti kitokius! Vasara greitai baigsis, tad reikia ledų atsivalgyti iki soties:) Kol jų norisi, kol yra nuo ko gaivintis… Nes vėliau viską tik šildysime, bet ne šaldysime:)

Ėmiausi šių ledų gamybos su didžiuliu entuziazmu dar ir dėl to, kad labai knietėjo išmėginti naują WMF aparatą KULT Pro Power, skirtą tiems, kurie labiau nei puodus ir keptuves naudoja blenderius:)) Kalbu, be abejo, apie žaliavalgius, nes jų racionas susijęs su bene nuolatiniu maišymu, smulkinimu, malimu ir dar visokiu kitokiu daržovių ir riešutų trynimu:) O tiems, kurių visas racionas tik nuo tų plaktų, smulkintų ir trintų dalykų priklauso, privalo turėti patikimą techniką… Iki šiol, beje, namų virtuvėms skirtos technikos parduotuvėse nė su žiburiu nebuvo galima rasti galingų aparatų, atlaikančių net sunkiausius krūvius. Reikdavo žvalgytis nebent į profesionalią techniką. O tada ir prasidėdavo: tai kaina pernelyg aukšta, tai dizainas toks, kad norisi specialią dėžutę sukalti, kurioje tas “grožis” būtų paslepiamas, kai nenaudoji… Ir štai atsirado šis galingas aparatas, kuris bent jau man atitinka visus keliamus reikalavimus ir pageidavimus: yra gražus, galingas (net 1600W!!), lengvai plaunamas, paprastai valdomas, surenakams ir išrenkamas. Tad pradėjau nuo paprasčiausios naujos kokteilinės funkcijos – smoothie gamybos, tik mano smoothie virto ledais, supilstytais į formeles:) 

Prireiks vos kelių ingredientų…
Chia sėklos natūraliai sutirštins masę ir suteiks maistingumo
Ledams naudoju organišką kokosų pieną
Galingasis WMF plaktuvas susitvarkys su užduotimi akimirksniu
Beliks tik išpilstyti masę į ledų formeles
Ledai tuoj keliaus į šaldiklį….
…beliko tik sudėti pagaliukus.
Prieš pat patiekiant ledus minutę kitą palaikykite kambario temperatūroje, tada vieną šoną pavoliokite į paskrudintas kokosų drožles

Mangų ir kokosų pieno ledai su čia

8 ledų porcijoms po 80ml

  • 2 nedideli sunokę mangai arba 1 didelis
  • 1 stiklinė (250ml) kokosų pieno
  • 1 šaukštas chia sėklų 
  • 1 stiklinė (80g) paskrudintų kokoso drožlių (patiekimui)

Mangus nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į elektrinę kokteilinę. Supilkite kokosų pieną, suberkite chia sėklas. Jei mangai nėda itin saldūs (o Lietuvoje mangai paprastai nebūna labai saldūs…) įpilkite šaukštą agavų sirupo, medaus arba klevų sirupo. Plakite viską kelias minutes, kol masė taps puri, vientisa. 

Supilkstykite į ledų formeles, įstatykite pagaliukus ir šaldykite 3-4 valandas, arba pernakt. Prieš patiekiant, vieną ledų porciją apvoliokite kokosų drožlėse. 

Receptas – iš Donna Hay žurnalo

Komentarų apie "Mangų ir kokosų pieno ledai su chia sėklomis": 4

  1. Nida:

    Liutaurai, parsisiunčiau jas iš Australijos, iš Donna Hay e-parduotuvės. Manau, kad jos standartinės, kokių galima rasti amazon.com, tik ant maniškių dar Donna Hay logo.

  2. Liutauras:

    Gerbiama, Nida, ar galite pasidalinti kokio prekinio ženklo yra šios formelės?

  3. Nida:

    Marija, šias parsisiunčiau iš Australijos:) Bet siųstis iš Australijos nesiūlau dėl labai didelių mokesčių, kuriuos sumokėsit Lietuvoje (esu apie tai rašiusi keliuose įrašuose, kaip mane nuskausmino Lietuvos muitinė…). Paieškokite verčiau amazon.co.uk, manau, kad parsisiuntimas iš ten kainuos mažiau (ir be mokesčių). Mėginau ieškoti Lietuvoje, specializuotose saldumynų gaminimo parduotuvėse, bet deja, nieko jie neturi ir net neketina turėti, nes pasak jų “ledų formelių pilni prekybos centrai”. Jie matyt turi omeny tas plastmasines vaikiškas… 🙂 Ir tik nepamirškit parsisiųsti ir pagaliukus ledams, nes Lietuvoje jų taip pat neparduoda…. Nebent vaistinėse pirktumėte menteles, kur gydytojai gerklę tikrina:)

  4. Marija:

    Sveiki, labai skaniai atrodo 🙂
    O kur pirkote šias nuostabias ledų formeles?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.