Žiemą daržovių pasirinkimas susitraukia iki visiško minimumo… Ypatingai tų daržovių, kurios turi žalią spalvą. Net kopūstai, vasarą žaliuojantys, žiemą išblunka iki baltumo:) 

O sutikit, akys visuomet džiaugiasi žaluma, koks sezonas bebūtų! Todėl reikia griebtis gudrybių:) Porai man – viena iš tų tobulųjų daržovių, kuriuos pakepinus su sviestu ar aliejumi pasklinda neapsakomai gardus aromatas. Be to, jų spalva tampa tokia skaisčiai žalia, kad nesinori jokiais būdais jos prarasti. Tik deja, pavirus kurį laiką, viskas papilkėja, ir nors skonis ir aromatas išlieka, spalvos deja nelieka nė kvapo:( Štai todėl sugalvojau savo labai mėsgtamą žiemos sriubą su porais ir bulvėmis pačioje virimo pabaigoje praturtinti kale – lapiniais kopūstais, kurių apstu šaltuoju metų sezonu. Maniškiai, beje, stovi sau laimingi balkone, ir net šaltukui paspaudus, jie sušala į ledą, o atitirpę nė kiek nepraranda savo spalvos, nei skonio, nei traškumo. 

Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu, arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio. 

Poru ir lapiniu kopustu sriuba
Maistinga ir tiršta žiemos sriuba
Sriuba su porais ir kale
Patiekite pabarstę tarkuotu sūriu
Porų ir lapinių kopūstų sriuba
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 3-4 porai (tik baltos ir šviesiai žalios dalys)
  2. Sviesto
  3. 1 didelė bulvė
  4. 1/2 saliero šaknies
  5. 1 litras vištienos arba daržovių sultinio
  6. Druskos, pipirų
  7. 2-3 lapinio kopūsto lapai
Patiekimui
  1. Skrudintų pinijų riešutų
  2. Kietojo sūrio
  3. Skrudintos duonos
Instrukcijos
  1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie pilnai suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.
  2. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto (kalės) lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Maistinga porų ir lapinių kopūstų sriuba": 3

  1. Jolanta:

    Taip gerai sunaudojau lapinį kopūstą – tokia gardi sriubytė (šįkart be saliero, kitąkart reiks pabandyt su juo). Ačiū! Geras receptukas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *