Kai keliaujant po Pietų Afriką ir ten pristatant savo knygą „Izraelio skoniai” per vieną dieną teko iš Johanesburgo perskristi į Durbaną (1.5 val skrydžio), pravesti susitikimą didelėje salėje klausytojų, tada sėsti į lėktuvą ir skristi į Keiptauną (dar 2 val skrydžio) dar kitiems renginiams, ėmiau ir pagalvojau: koks keistas jausmas, kai nuo vieno didžiausio šalies miesto iki kito ne važiuojama valandą automobiliu (kaip pas mus), bet reikia skristi tiek, kiek nuo Vilniaus iki Londono… Kai kurie žmonės iš Johanesburgo į Kepitauną skraido kas penktadienį, pavyzdžiui, praleisti savaitgalio. Tad kodėl į Londoną aš išsiruošiu taip retai, vos 2-3 kartus per metus?… 

Jau tapo tradicija, kad kiekvieną pavasarį (kuris į Londoną ateina keliais mėnesiais anksčiau nei į Vilnių) yra savaitė, kurią praleidžiam kartu su Londone gyvenančia dukra. Nesimatom dažnai – vos kelis kartus per metus, jei pavyksta, per šventes… Tad toks mamos ir dukros laikas Didžiosios Britanijos sostinėje visuomet būna ypatingas. Ne vien todėl, kad turim begales temų pokalbiams, bet ir dėl to, kad mus vienija beprotiška meilė maistui. Iš savo dukros Rūtos kaskart išmokstu naujų, įdomių kulinarinių dalykų, kurie dar dažniausiai Lietuvos dar nebūna pasiekę. Iš jos visuomet pasimokau teisingo požiūrio į sveiką mitybą. Ji man parodo visas savo naujai „atrastas” foodie vietas, restoranus, parduotuves… O kai jau abi nusiraunam į kokį trijų aukštų Whole Foods (iš koto verčianti sveiko maisto parduotuvė), tai laiko tėkmė ima ir sustoja: kol neiščiupinėjam visų pakuočių, neišaikčiojam, nepasidžiaugiam radiniais, tai ir neišeinam. Neišeinam niekada ir tuščiomis – tas Wizzair papildomai užsakytas 23kg bagažas dažniausiai po pabuvimo toje parduotuvėje ima ir užsipildo…:) O kur dar Japonų maisto parduotuvės, China Town lobynai, indiškos ir arabiškos užeigėlės…. Žodžiu, jei jau mes abi Londone kaži kur ilgam prapultumėme, tai mūsų artimieji žinotų kur mūsų ieškoti:)

Šio pavasario kelionę pasakosiu nuotraukomis…. Gal įkvėpsiu ir jus išsiruošti į kelionę ir pasimėgauti didmiesčio šurmuliu, kuriame kulinarija užima tikrai ne paskutinę vietą….. 🙂

Londono vitrinos
Londono vitrinos… Negaliu pro jas praeiti – ar jos retro stiliaus, ar be rpoto modernios…
Duona vitrinoje
Kai duona paverčiama meno kūriniu…
Šokoladas
Šokolado rojus. Kai paklausiau, ar galima viduje fotografuoti, pardavėja atsakė: tik po to, kai pasivaišinsite gabalėliu šokolado… 🙂
šokoladiniai perlai
Šie šokoladiniai perlai net mielesni nei tikrieji, ant kaklo…
šokolado drožlės
Formos, figūros, slavos ir skoniai – išsirinkti nelengva
vodka ir šokoladas
Alkoholis – dažnas ypatingojo šokoladinio deserto ingredientas
Cereal bar: čia galima užsisakyti vienintelio patiekalo – pusrytinių dribsnių. Užtai pasirinkimas – iš viso pasaulio.
indiškas restoranas
Pietūs moderniame indiškame restorane – vienas tų malonumų, kur merginų skonio preferencijos paprastai sutampa ir jos beveik visais atvejais skiriasi nuo vyriškų pageidavimų… 🙂
Indiškas restoranas Londone
Geras ženklas – kai patenkant į restoraną reikia susirasti bromą, pro kurią reikia įeiti. Ir jokios iškabos pagrindinėje gatvėje.
indiška arbata
Indiška arbata su pienu ir aitriais šildančiais prieskoniais
Indiskos krevetes
Traškios krevetės su tamarindų padažu. Tobulai subalansuotas skonis
Panir
Panir, indiškas varškės sūris, keptas grilyje ir kario aromatuose…
SMS žinutė mylimajai…
Bubble wrap
Bubblewrap vafliai – visiškas Londono hit’as, atkeliavęs iš Honkongo! Kad tokį nusipirkti, tenka atstovėti mažiausiai 2 valandų eilę…
Bubble wrap shop
Štai jis, geidžiamiausias konditerinis stebuklas: karštas „burbulinis” vaflis, susuktas į kūgį, ir pripildytas pačių įvairiausių įdarų bei pabarstytas traškučiais. Kiekvienam – pagal jo specialius pageidavimus.
China town: unikalūs kvapai ir skoniai…
Londonas
Ši kelionė Londone buvo ypatinga dar ir tuo, kad buvau pakviesta apžiūrėti didžiausios pasaulyje media kompanijos BBC centrinio biuro patalpas
BBC pastatas
Stiklinis BBC pastatas įspraustas tarp dviejų senų istorinių pastatų, viename kurių ir įvyko pirmoji BBC transliacija
BBC mikrofonas
BBC būstinėje fotografuoti negalima. Tačiau išsikaulinau porą kadrų radijo studijoje:)
BBC
BBC dirba apie 7000 žmonių…. ir beveik visi – vienoje erdvėje, padalintoje aukštais… Kiaurą parą.
BBC studija
Kai kas net išbandė BBC pranešėjos darbo vietą:)
Etiopų restoranas
Etiopų restorane maistas patiekiamas ant pusę stalo užimančio milžiniško lietinio blyno: 5-6 rūšių aitrūs mėsos troškiniai, lęšiai, vegetariški patiekalai ir švelnus baltas sūris sudedami ant to blyno, ir valgoma viskas rankomis, blyno krašteliu „pasisemiant” norimą skonių kombinaciją.
Žiedais apsipylęs Londonas – ideali vieta pasivaikščiojimams….
…ir pasivažinėjimams… 🙂

Komentarų apie "Londonas: pavasarinis ir kulinarinis": 6

  1. Nida:

    Ilma, etiopų restoranas (kurį net restoranu pavadinti sunku) yra vieta, kurioje renkasi tik etiopai, bet užtai autentika – garantuota. Vadinasi HAMER. Adresas: Goldhalwk road.

  2. Ilma:

    Kaip tik ruošiamės savaitgaliui į Londoną. Gal galite pasidalinti etiopų restorano koordinatėmis? 🙂
    Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *