Kai keliaujant po Pietų Afriką ir ten pristatant savo knygą „Izraelio skoniai” per vieną dieną teko iš Johanesburgo perskristi į Durbaną (1.5 val skrydžio), pravesti susitikimą didelėje salėje klausytojų, tada sėsti į lėktuvą ir skristi į Keiptauną (dar 2 val skrydžio) dar kitiems renginiams, ėmiau ir pagalvojau: koks keistas jausmas, kai nuo vieno didžiausio šalies miesto iki kito ne važiuojama valandą automobiliu (kaip pas mus), bet reikia skristi tiek, kiek nuo Vilniaus iki Londono… Kai kurie žmonės iš Johanesburgo į Kepitauną skraido kas penktadienį, pavyzdžiui, praleisti savaitgalio. Tad kodėl į Londoną aš išsiruošiu taip retai, vos 2-3 kartus per metus?…
Jau tapo tradicija, kad kiekvieną pavasarį (kuris į Londoną ateina keliais mėnesiais anksčiau nei į Vilnių) yra savaitė, kurią praleidžiam kartu su Londone gyvenančia dukra. Nesimatom dažnai – vos kelis kartus per metus, jei pavyksta, per šventes… Tad toks mamos ir dukros laikas Didžiosios Britanijos sostinėje visuomet būna ypatingas. Ne vien todėl, kad turim begales temų pokalbiams, bet ir dėl to, kad mus vienija beprotiška meilė maistui. Iš savo dukros Rūtos kaskart išmokstu naujų, įdomių kulinarinių dalykų, kurie dar dažniausiai Lietuvos dar nebūna pasiekę. Iš jos visuomet pasimokau teisingo požiūrio į sveiką mitybą. Ji man parodo visas savo naujai „atrastas” foodie vietas, restoranus, parduotuves… O kai jau abi nusiraunam į kokį trijų aukštų Whole Foods (iš koto verčianti sveiko maisto parduotuvė), tai laiko tėkmė ima ir sustoja: kol neiščiupinėjam visų pakuočių, neišaikčiojam, nepasidžiaugiam radiniais, tai ir neišeinam. Neišeinam niekada ir tuščiomis – tas Wizzair papildomai užsakytas 23kg bagažas dažniausiai po pabuvimo toje parduotuvėje ima ir užsipildo…:) O kur dar Japonų maisto parduotuvės, China Town lobynai, indiškos ir arabiškos užeigėlės…. Žodžiu, jei jau mes abi Londone kaži kur ilgam prapultumėme, tai mūsų artimieji žinotų kur mūsų ieškoti:)
Šio pavasario kelionę pasakosiu nuotraukomis…. Gal įkvėpsiu ir jus išsiruošti į kelionę ir pasimėgauti didmiesčio šurmuliu, kuriame kulinarija užima tikrai ne paskutinę vietą….. 🙂
Komentarų apie "Londonas: pavasarinis ir kulinarinis": 6
Nida:
Kriste, ačiū, pataisiau!!! Savos akys savų klaidų nemato:))
Nida:
Ilma, etiopų restoranas (kurį net restoranu pavadinti sunku) yra vieta, kurioje renkasi tik etiopai, bet užtai autentika – garantuota. Vadinasi HAMER. Adresas: Goldhalwk road.
Kriste:
Durkos Rutos .. pataisykite:)
Ilma:
Kaip tik ruošiamės savaitgaliui į Londoną. Gal galite pasidalinti etiopų restorano koordinatėmis? 🙂
Ačiū!
Kriste, ačiū, pataisiau!!! Savos akys savų klaidų nemato:))
Ilma, etiopų restoranas (kurį net restoranu pavadinti sunku) yra vieta, kurioje renkasi tik etiopai, bet užtai autentika – garantuota. Vadinasi HAMER. Adresas: Goldhalwk road.
Durkos Rutos .. pataisykite:)
Kaip tik ruošiamės savaitgaliui į Londoną. Gal galite pasidalinti etiopų restorano koordinatėmis? 🙂
Ačiū!
Ačiū:)
puiki kelione ,grazios nuotraukos!