“Ruošk ratus žiemą, o roges – vasarą!” – atrodo taip skamba populiari patarlė?:) Tai štai deklaruoju, kad ratus sėkmingai pasiruošiau kol pro langą matėsi vien balta spalva, ir atrodė, kad šitas pasaulis taip niekada ir nesužaliuos:) Senokai varvinusi seilę žiūrėdama kitose šalyse išpopuliarėjusias namuose gaminamas palettas, arba popsicles, arba ledus ant pagaliuko, kaip mes pratę juos vadinti, būtiniausiai užsigeidžiau juos pasigaminti ir aš. Viena vertus, jie nežmoniškai gražūs, bet kita – gaminant patiems galima tikrai turėti ne tik skanų, bet ir sveiką produktą, kuris karštą vasaros dieną atstos ne būtinai desertą, bet net ir gaivų pusrytį! 

Savo misiją ieškant formelių ledams pradėjau dar praeitą sausį, keliaudama po Niujorką ir Čikagą. Išvarsčiau visas parduotuvių duris, išieškojau internete, bet gero, lengvai transportuojamo, buitinio (na kad tilptų į namų šaldytuvą ir kad nereiktų tam tikslui įsigyti pramoninio šaldiklio:)) formelių komplekto taip ir neradau… Ir tada atradau formeles…. Australijoje:) Ten, kur popsicles jau senokai yra tai, dėl ko visi eina iš proto:) 

Ne tik suradau formeles Australijoje, bet ir suradau, kas man jas atveš (nes siuntimą iš Australijos jau išbandžiau savo pinigine:)) kai už formeles sausainiams paklojau tiek muito ir PVM, tarsi būčiau galingą virtuvinį kombainą įsigijusi:)). Tai štai atkeliavo mano formelės, ir pagaliukų komplektas saugiai, ir gulėjo spintelėje laukė vaisių sezono ir karščio bangos:) 

Kas laukia, tas sulaukia, tiesa?:) Ir šiandien formelės buvo sėkmingai išbandytos. Neapsakomas malonumas su jomis dirbti, bet dar didesnis – ištraukti ledo porciją ir pamatyti koks grožis šaldiklyje pasigamino per porą valandų:) Įsibangavus ledų, ir ypač vaisių sezonui, kažin ar bus lemta formelėms ilsėtis – turiu dešimtis idėjų kaip jas įdarbinti:) 

Ledai su kokosų pienu, graikišku jogurtu, braškėmis ir čia sėklomis – vietoj maistingų pusryčių
Dėdama kokosų masę įmaišiau dar ir saldaus banano gabalėlių
Nuostabi atgaiva vasaros popietę

Ledai su kokosų pienu, graikišku jogurtu, braškėmis ir chia sėklomis

200 ml kokosų pieno

2 šaukštai graikiško jogurto

2 šaukštai (arba pagal skonį) agavų sirupo arba skysto medaus

3 šaukštai chia sėklų

Šviežių braškių

1-2 šaukštelio rudojo cukraus

Kokosų pieną. graikišką jogurtą ir sirupą sumaišykite tarpusavy, tada įmaišykite chia sėklas ir padėkite į šaldytuvą išbrinkti (maždaug 3-4 valandas, arba pernakt). Išbrinkus paragaukite, ar netrūksta saldumo (turėkite omeny, kad sušalusiuose leduose saldumo jausis mažiau). 

Braškes supjaustykite gabalėlias arba švelniai patrinkite šakute. Užbarstykite ruduoju cukrumi ir išmaišykite. 

Į ledų formeles pakaitomis dėkite kokosinę masę ir braškes, galite dar įmaišyti sunokusio banano gabalėlių. Įsprauskite pagaliukus ir padėkite į šaldiklį.

Šaldykite ledus apie 4-5 valandas, arba pernakt. Norėdami išimti iš formelių, trumpam pamerkite formeles į karštą vandenį. 

O jei ledų formelių neturite, arba nenorite ledų, šį desertą galite suvalgyti ir pudingo forma!:) Tiesiog paserviruokite kokosinę chia masę stiklinėje ir paskaninkite trintomis saldintomis braškėmis. 

Kokosinis chia pudingo desertas su braškėmis

Komentarų apie "Ledai: šio sezono hit’as!": 5

  1. Nida:

    Rūta, šie buvo gaminti be aparato. Kaip ledams ant pagaliuko, konsistencija tikrai labai tinkama, bet jei norėčiau tokius imti šaukštu, tai tikrai nesidžiaugčiau:) Tai labiau vasariniai gaivinantys lengi ledai…

  2. Rūta:

    O čia gaminote be ledų gaminimo aparato? Ar nesijaučia ledo gabalėlių sušalusių? Niekaip nepavyksta pagaminti gardžių geros konsistencijos naminių ledų.

  3. Nida:

    Andrej, dėkui:) Formelių foto įkelsiu su nauju įrašu (kažkaip nepagalvojau šiame padaryt nuotraukos:)). Maisto Diletante – skanaus, tik atsimink, kad šąlant saldumas jaučiasi silpniau. Todėl jei norisi tikrai saldaus deserto, tai sirupo kiekį reikia mažiausiai dvigubint. Bet jei norisi gaivaus ir sveikesnio varianto – šis pats tas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.