Esu savotiškas Italijos virtuvės vergas… Ilgai be itališko maisto neištveriu. Šviežia mocarela su saldžiais sunokusiais pomidorais sezono metu – kone kasdienos užkandis. Savos gamybos pesto padažų – pilnas šaldytuvas: rukolos, tradicinio bazilikų, kalendrų, kalės… Labai geros kokybės konservuoti pomidorai arba butelis itališkos passata (pomidorų tyrės)  – visuomet po ranka, spintelėje. Ir būtinai keli vienetai, kad tik ta vieta spintelėje tuščia neliktų (vos vieną indą sunaudoju, iškart nuprtku kitą, atsargai:)). Apie sūrius ir pastą jau net nekalbu – privaloma tvarka bent 3-4 rūšių, ir lazanijos lakštų būtinų būtiniausia. Mano filosofija paprasta: jei tik kurią dieną užsimanyčiau itališko patiekalo, tikrai nereiktų bėgti į parduotuvę ir rankioti ingredientus po vieną. Viskas paruošta, viskas po ranka:) 

O kadangi praeitą savaitę sėkmingai „užkliuvau” Ogmijos miestelyje esančiuose „Itališko skonio gurmanuose” su šviežutėle kas savaitę atvežama buivolės pieno mocarela, su saldžiais tarsi sirupas saulėje džiovintais pomidoriukais, su aliejumi, kuris toks skanus, kad jo paragavus norisi išlaižyti pusę butelio, su bene didžiausiu pasirinkimu ryžių bet kokiam patiekalui ir bet kokiai kišenei, ir su kalnais tradicinių itališkų užkandėlių… Tai patys suprantate dabar iš kur čia pasipylė tie itališki patiekalai…. 

Tad šios dienos patiekalas – Lazanijos lakštai, įdaryti rikotos sūrio ir špinatų įdaru, užkepti pomidorų padaže, su tąsia mocarelos plutele… Riktos sūrį tradiciškai gaminu pati, pasidarau jo iš 2 litrų pieno, ir laikau šaldytuve iki 2 savaičių, kol prireikia. Jei nesunaudoju kokiems pusrytiniams blyneliams savaitgalį, tai lieka ir rimtesniems patiekalams:) 

Nebūtina ieškoti cannelloni - galite šį patiekalą pasigaminti su lazanijos lakštais!
Nebūtina ieškoti cannelloni – galite šį patiekalą pasigaminti su lazanijos lakštais!
Lazanijos lakštai įdaryti rikotos ir špinatų įdaru
Porcijos 2
Tradicinio itališko cannelloni atmaina - daug paprastesnė, nes dirbti su lazanijos lakštais kur kas paprasčiau nei su cannelloni....
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. Didelė sauja šviežių špinatų lapų
  2. 300g rikotos sūrio
  3. 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
  4. Ryšulėlis petražolių, smulkiai sukapotų
  5. Druskos, pipirų
  6. 1 stiklinė passata (pomidorų piure)
  7. 2-3 šaukštai sultinio arba vandens
  8. 6 lazanijos lakštai
  9. 1 stiklinė tarkuotos mocarelos
Instrukcijos
  1. Įkaitinikite orkaitę iki 180C.
  2. Špinatus truputį pasmulkinkite ir sumeskite į karštą keptuvę arba puodą. Pakaitinkite, kol jie suvys, ir neliks skysčio.
  3. Rikotos sūrį sumaišykite su kietuoju sūriu, špinatais, pagardinkite druska, pipirais.
  4. Kitame dubenėlyje sumaišykite passatą su sultiniu (arba vandeniu), įberkite truputį druskos ir pipirų. Pusę šio padažo supilkite į kepimui paruoštą formą.
  5. Lazanijos lakštus labai trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, kad taptų lankstesni.
  6. Vyniokite į kiekvieną lazanijos lakštą po kelis šaukštus įdaro, formuodami "vamzdelius" ir guldykite į kepimo formą, kurioje jau yra pomidorų padažas.
  7. Kai sudėsite visus lazanijos lakštus su įdaru, ant viršaus supilkite likusį pomidorų padažą ir užbarstykite tarkuota mocarela. Indą uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių, tada nuimkite aliuminio foliją ir toliau kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
  8. Patiekite su lėkšte žalių salotų.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Lazanijos lakštai, įdaryti rikota ir špinatais": 4

  1. Nida:

    Irena, naudoju tradicinius – Barilla lazanijos lakštus! Jų dydžio sočiai pakanka, pakaktų net jei ir mažesni būtų:) Tik apverdi truputį, kad suminkštėtų, ir suki! Labai lengva. Vienąkart dariau su šviežiais, tik ką pačios padarytais lakštais – neapsakomai skanu, bet savaime suprantama, laiko tam reikia daugiau. O su canneloni ir man vieno karto pakako:)

  2. irena:

    Nida, kokius lazanijos lakštus naudoji? Paprastai sausi lakštai būna nedideli, ko gero nelabai galima būtų juos sususkti įdarytus. Tu, įtariu, pati juos gamini. Kažkada bandžiau žaisti su cannelloni, bet daugiau nenoriu 🙂

  3. Nida:

    Marta, aš tas sultis naudočiau padažui drąsiai. Spava gal ne tokia intensyvi bus (pridėk saldžios paprikos ir pomidorų pastos, kad intensyvesnė raudona būtų ir skonis sodresnis). Bet skonis neturėtų labai nukentėti. Iš sulčių, aišku, aš virčiau pomidorų sriubą…. Savo mėgstamiausią:)

  4. Marta:

    Laaaabai komfortiškai atrodo 🙂 Kai lauke šalnos, tai kyla įkvėpimas vakare pagaminti kažką tokio. Galbūt panašiems patiekalams esi mėginus naudoti namines pomidorų sultis? Turiu porą litrų ir galvoju kaip naudingai sunaudoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *