Šiame užkandyje puikiai dera du traškūs ingredientai: cukinija ir ridikai. Cukinija savo išvaizda panaši į agurką, tačiau skirtingai nuo agurko nepavandenija, nesugadina bendros konsistencijos. Spalvų gama nuteikia išties puikiai! Tai užkandis, pagaminamas vos per keletą minučių (neskaitant lašišos marinavimo). Lygiai taip pat greitai jis ir išgaruoja iš lėkštės!:)
Lašišos sevišė su cukinija ir ridikais
100g šviežios lašišos file
1 maža cukinija
3-4 ridikai
2-3 žalių svogūnų laiškai
1 citrinos sultys
Druska, pipirai
1 šaukštas kapotų šviežių petražolių
Šlakas alyvuogių aliejaus
Lašišą supjaustome kubeliais. Pasigaminame marinatą: sumaišome citrinos sultis su druska, pipirais. Pamarinuojame lašišą mažiausiai pusvalandį, geriausia palaikome kelias valandas šaldytuve.
Cukinijas ir ridikus supjaustome mažais kubeliais. Sukapojame svogūnų laiškus. Daržoves sumaišome su marinuota lašiša ir kapotomis petražolėmis bei šlakeliu alyvuogių aliejaus, patikriname ar netrūksta druskos.
Pateikiame su skrudinta balta duona.
Labas Grita! Ilgokai keliavau po Jordaniją – vis dar bandau grįžti į realybę:) Kulinarinė kūryba, manau, sugrįš į vėžes labai netrukus:) Gražių akimirkų žydint pievoms:)
Labas,Nida, senai matyta.Patiekalas manau labai tiktu pusryciams ant zoles, nes pats zydejimas,reikes pabandyti.Sekmes kulinarineje kuryboje.