Vieną kažkurią dieną užlipau ant svarstyklių, nes kažkaip pasivaideno, kad sunkokai užsisega kelnės… Ir ką jūs sau galvojat?… Nesivaideno man, oi nesivaideno tos kelnės. Verčiau norėčiau, kad pasivaidenęs būtų skaičius svarstyklių skalėje…. Tad kol situacija nepakrypo visai nenorima linkme, nutariau skubiai neatidėliojant imtis priemonių:) 

Pirmas dalykas, ką padėjau į šalį – tai miltai, krakmolas ir cukrus. Na, be saldumo man, smaližei, apsieiti bus sunku, bet bent jau įsipareigojau naudoti natūralius saldiklius. Nusprendžiau kurį laiką pagyventi be glitimo, pažiūrėsiu kaip man seksis. O ir literatūros šiuo klausimu turiu nemažai. Jau išsitraukiau ir pasidėjau keletą mano mylimų autorių knygų, atsirinkau receptus, kuriuose pirmu smuiku groja toli gražu ne duona ir bulvės, bet įvairios kruopos:)

Na ir aišku, pirmas pasirinkimas tokiais atvejais, kai pavasaris už lango, ir kai prieš išsitraukiant vasarinius aprėdus norėtųsi linijas šiek tiek pasitvarkyti, yra žuvis. Nes kaupina taip reikalingų Omega 3 rūgščių, nes soti, nesunki ir maistinga. O tiems, kas dar neprisijaukino žuvies, tikrai labai nuoširdžiai rekomenduoju knygą „Žuvis pasaulio virtuvėse„. Ir ne dėl to, kad pati ją parašiau (na gerai jau gerai, ir dėl to… :)), bet ją pavarčius tikrai norėsis pabandyt ir tą, ir kitką, tad neturėsite jokios priežasties atidėlioti ar griebtis kitų, mažiau sveikų ir pavasariui mažiau tinkančių patiekalų, bet mėgausitės vis kitu žuvies patiekalu. Juolab, kad Vilniuje, Šiaurės miestelyje, atsidarė puiki nauja šviežios žuvies parduotuvė Fiš, kurią tikrai rekomenduoju aplankyti. Čia du kartus per savaitę pristatomos tvenkiniuose augintos, išdorotos, sūdytos, šviežios rūkytos, ir net sumaltos žuvys!!

O šiandien dalinuosi su jumis labai greitai pagaminamu patiekalu, kuris tiks net jei prireiktų savo namuose pavaišinti labai įnoringus svečius. Gražus, skanus, maistingas. Ir be glitimo 🙂

Lasisa su kynva ir morkomis
Ne tik gražu, bet ir labai skanu!!

Lašiša bolivinių balandų apvalkale su glazūruotomis morkomis

4 asm. 

2 pundeliai morkų (geriausia – šviežių, naujo derliaus), nuskustų ir perpjautų išilgai pusiau

1/4 stiklinės (60ml) šviežiai spaustų apelsinų sulčių

Druskos, pipirų

1 ir 1/2 šaukšto skysto medaus

4x200g lašišos file be odos

3/4 stiklinės (125g) virtų bolivinių balandų (kynva)*

1/2 šaukštelio rūkytos paprikos

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Žalumynų arba salotų patiekimui

Įkaitinkite orkaitę iki 240C. 

Į didelę kepimo skardą suguldykite morkas. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, 1 šaukštą medaus ir įberkite du gerus žiupsnius druskos, įberkite pipirų. Viską sumaišykite, apliekite morkas skardoje, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 10 min. 

Lašišos kepsnelius nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite trupučiu druskos, tada patepkite likusiu 1/2 šaukšto medaus. Bolivines balandas suberkite į gilią lėkštę ir apvoliokite lašišos kepsnelius, gerai paspausdami, kad kruopos priliptų iš visų pusių. 

Po 10 minučių kepimo ištraukite skardą iš orkaitės, ant morkų sudėkite lašišos kepsnelius, aplipdytus kynva, pabarstykite lašišą rūkyta paprkika, pašlakstykite viską alyvuogių aliejumi, ir pašaukite į orkaitę (be folijos) dar 7-9 minutėms, arba kol žuvis bus iškepusi. Patiekite su žalumynais arba salotomis. 

*Tam, kad turėtumėte 3/4 stiklinės (125g) virtų bolivinių balandų (kynva), prireiks 1/4 stiklinės (50g) nevirtų kruopų

Recepto šaltinis – Donna Hay žurnalas, No. 92.

 

Komentarų apie "Lašiša bolivinių balandų apvalkale su glazūruotomis morkomis": 4

  1. Meistrė:

    Gavom gerą partiją lašišos ir tiesiog kepta jau gerokai pabodo, bet ačiū Google- atradom Jūsų netradicinį receptą – jau bandom gaminti. Panašu, ragausim ko neragavę 😉

  2. Nida:

    Ramune – ačiū, nuoroda pataisyta, tikiuosi atsidarysit ir atrasit ne tik www, bet ir realybėje:) Merginos, matau, kad svarstyklių problema visuotinė, tad vienijamės ir parodom, ko mes vertos (žinoma, jokių kompromisų skoniui ir maisto kokybei:)):)

  3. Ramune:

    Kažkaip po žiemos žiūriu daugumos svarstyklės sugedo:) jungiuosi irgi, bus smagiau kramtyt kruopas kai žinosiu, jog mūsu daugiau yra, todėl visi sveikuoliški receptai labai bus laukiami! Juolab Gavėnia, todėl viskas čia labai tvarkingai gamtos ritmu ir siūbuoja. Ir kaip apsidžiaugiau dėl Fish! Tik nuoroda bent jau man neveikia;)

  4. Anonimas:

    gal svarstyklemis apsikeiskime , nes ir mano blogai rodo:)))?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *