Man labai patinka sufle. Be galo purūs kepiniai individualiuose indeliuose – tai reikalas, kuriam reikia šiokių tokių įgūdžių, didesnių nei kepant omletą :). Reikia žinoti keletą taisyklių, kaip iškepti lengvučius išsipūtusius skanėstus. Bet vasarą man patinka ne tik purūs kepiniai, bet ir lengvi bei gaivūs nekepti desertai, kurie taip pat vadinami sufle! Rizikos laipsnis dėl susmukusio ar kitaip kaip nenusisekusio rezultato gaminant tokį patiekalą sumažėja iki minimumo. Bet kuriuo atveju desertas gausis gardus, kvapnus ir tirpstantis burnoje.

Gerai tai, kad tokiam desertui pasigaminti visai nebūtina turėti specialius karščiui atsparius indelius. Tokį sufle galima patalpinti į bet kokį puodelį ar stiklinaitę. Bet koks indas atrodys netikėtai ir gražiai ant stalo.

Šiam kokosų pieno sufle prireiks gabalėlio pergamentinio popieriaus, storesnės virvelės ir 6 indelių.

Produktai:

4 šaukštai želatino

4 šaukštai vandens

4 kiaušiniai (baltymai atskirti nuo trynių)

1/4 puodelio cukraus

3 šaukšteliai krakmolo

400ml  indelis lieso kokoso pieno

1 didelis mangas, nuluptas ir supjaustytas gabaliukais

2 laimai, nutarkuota žievelė ir sultys

Papuošimui: pistačio riešutų saujelė

Pradedam nuo darbščiųjų rankų būrelio užsiėmimo :). Iš pergamentinio popieriaus išsikerpame 6 maždaug 5-7 cm aukščio juosteles. Popierinėmis juostelėmis apjuosiame indą, kuriame bus pateikiamas sufle, taip, kad pergamentas išsikištų virš indo viršaus mažiausiai 3 cm. Popierinį „paaukštinimą” surišame juostele.

Puode želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kol ji išbrinks. Išsukame trynius su cukrumi ir krakmolu. Užverdame kokoso pieną, ir vos jis pradės kilti, nukėlus nuo ugnies pamažu plakant įmaišome trynių ir cukraus masę. Vėl uždedame ant ugnies ir ant vidutinio karščio kaitiname, nuolat maišant, kol masė sutirštės. Pakaitiname želatiną, kol suskystėja, ir maišant ją supilame į masę. Paliekame pravėsti.

Virtuviniu kombainu arba mikseriu sutrinam mango iki vientisos masės. Mangą kartu su laimų žievele ir sultimis įmaišome į sufle masę. Tada dedam visą masę į šaldytuvą ir laukiam, kol ji beveik visai sukietės. Jei ilgai nekietėja, galime kelioms minutėms įdėti į kamerą.

Iki standumo išplakame kiaušinių baltymus. Į sufle masę įdedam didelį šaukštą baltymų, atsargiai išmaišome, taip praskiesdami masę. Tada pamažu palaipsniui įsukame ir likusius baltymus. Gautą „košę” supilame į paruoštus indelius, įpildami maždaug centimetru ar daugiau masės, nei indo viršutinis kraštas. Indelius sustatome į šaldytuvą ir šaldome, kol galutinai sustings.

Prieš pateikiant, nuimame popierinį „paaukštinimą”, ir sufle kraštus peilio pagalba „apklijuojame” sutrupintais pistačio riešutais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *