Kinva – be galo maistingos ir skanios kruopos. Esu apie jas nemažai rašiusi (žiūrėkite čia). Taip pat esu pateikusi nemažai paprastų receptų. Šis – į sveikuoliškų patiekalų kolekciją. Tinkamas lengviems pietums ar vakarienei. Receptą nusižiūrėjau kažkur internete, žinoma, adaptavau jį savo nuožiūra. Kinva blynelius pateikiau lėkštėje, pilnoje žalių salotų, su kepintos raudonosios paprikos pesto.

Kinva kruopų blyneliai (4 asm)

  • 1 puodelis kinva kruopų
  • 2 puodeliai vandens
  • 2 kiaušiniai, lengvai išplakti
  • 1/4 puodelio svogūno, supjaustyto smulkiai
  • 1 česnako skiltelė, susmulkinta
  • 1/4 puodelio miltų (aš naudojau whole wheat)
  • 1/4 puodelio parmigiano reggiano (ar kitokio kieto fermentinio sūrio), sutarkuoto
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus kepimui
  • Kinva kruopas suberiame į nedidelį puodą, užpilame 2 puodeliais vandens, įberiame druskos ir užverdame. Sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 15 min., kol kruopos suminkštės.

    Dubenėlyje sumaišome plaktą kiaušinį su virtomis atvėsintomis kruopomis, smulkintu svogūnu ir česnaku, tarkuotu sūriu ir miltais. Miltų gali prireikti ir daugiau – bet tešla turi būti tiršta, ne kieta.

    Šaukštu dedame paplotėlius į įkaitintus riebalus ir apkepame iš abiejų pusių.

    Raudonosios paprikos ir graikiškų riešutų pesto

  • 2 didelės raudonosios saldžios paprikos
  • 1 sauja šviežių baziliko lapų
  • 1 česnako skiltelė, susmulkinta
  • 2 šaukštai graikiškų riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje
  • 2 šaukštai parmigiano reggiano (galima naudoti ir kitą kietą fermentinį sūrį), sutarkuoto
  • 3 šaukštai alyvų aliejaus
  • druska, pipirai
  • Orkaitę įkaitinam iki 180C. Skardą išklojame folija. Paprikas nuplaunam dedam ant folijos ir pašaunam į orkaitę, į patį jos viršų (kuo arčiau kaitinimo elemento). Kepame apie 30-45 min., vieną kartą apverčiant. Nieko baisaus, jei odelė apsvils – ji nusilups.
  • Išimame iškepusias paprikas ir įdedame jas į maišelį, kad per keletą minučių, kol vės, sušustų ir taip lengviau nusiluptų odelė. Perpjaunam per pusę, išvalom sėklas, nulupam odelę.
  • Virtuviniu kombainu sumalam paprikas, česnakus, bazilikus, sūrį ir aliejų į vientisą masę. Pabaigoje pasūdom, pabarstom pipirais.
  • Šis pesto puikiai tiks ne vien su šiuo patiekalu, bet taip pat su bet kokia pasta.
  • Komentarų apie "Kynva kruopų blyneliai su raudonosios paprikos ir graikiškų riešutų pesto": 3

    1. Nida:

      Ačiū, Jurga, už patikslinimą in naudingą info! Tikrai pirmąkart girdžiu šį pavadinimą, bet jį verta žinoti, kad surasti lentynose reikiamą produktą:) Peru, kur įvyko mano pirmoji pažintis su kinva, kruopos vadinamos quinua, Izraelyje jas vadina Kinoa (su kirčiu ant o), kažkas iš lietuvių mane taisė, kad reikia rašyti kinva arba kynva, o kad dar ir bolivinė balanda egzistuoja, tai jau to nežinojau:) Čia tikriausiai botaninis pavadinimas:)
      Grita, štai tau ir informacija kur kinvos rasti. O burgul – tai ne tas pat, tai skaldyti kviečiai, irgi dažnai Artimųjų Rytų virtuvėje naudojami, be galo skanūs ir maistingi. Smagu visuomet tave matyti „svečiuose”:)

    2. Jurga:

      Kinvos Lietuvoj yra pirkt visokiose eko parduotuvėse, taip pat prekiauja ir „Aliejus”. Verčiama kaip bolivinė balanda 🙂

      O blynelius aš ir esu nusižiūrėjusi, bet niekaip neprisiruošiu išsikept 🙂

    3. Grita:

      labas,Nida.Taip viskas zalia ir vasariska,kad tikrai ima baltas,baltas pavydas .O ant Lietuveles uzgriuvo sibiriniai salciai,todel bet kokia zaluma taip dziugina akis.Labai idomus blyneliai,tik kur gauti tu kruopu? Ar cia tos skaldytu kvieciu arabiskos?Teko pirkti tik jos vadinosi „bulgur”.Matau tave pagavo ikvepimas.Saunuole Nida visada laukiu tavo receptu.Sekmes.

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *