Pastaraisiais metais visame pasaulyje vis labiau įsivyrauja mada į maistą žiūrėti su tam tikra atsakomybe. Ir šiuo atveju kalba eina ne vien apie maisto švaistymą, tačiau ir apie tai, kokius produktus renkamės vartoti, iš kaip toli jie atkeliauja ant mūsų stalo, ar netiesiam rankos į ingredientus, kurių resursai žemėje sparčiai nyksta, kaip vartojami produktai prisideda prie klimato kaitos sukeliamų problemų. Galbūt labiausia girdisi diskusijos apie mėsos pasirinkimus – vartotojai sąmoningai mažina suvartojamų gyvulinės kilmės produktų, ir ieško kitokių alternatyvų mėsai. 

Aš savo mitybos įpročius jau kuris laikas esu pakoregavusi taip, kad mėsa būtų valgoma tik 1-2 kartus per savaitę, verčiau renkuosi žuvį ir jūros gėrybes, ir visada ieškau progų kaip sugundyti namiškius bemėsiais patiekalais:) Kartais tas gundymas būna lengvesnis, kartais sunkesnis, bet po šios dienos supratau, kad jei tokius vegetariškus pietus siūlyčiau kasdien, tai turbūt tos mėsos pas mus niekas nė nepasigestų:)

Šie kalafiorų ir haloumi sūrio paplotėliai (arba „falafeliai”, kaip aš juos pavadinau, nes juose dar yra ir avinžirnių) yra toks gėris, kurio jūs norėsit prisikepti kelias porcijas, kad tik pakaktų ir kitai dienai, pamatysit! Neseniai FB diskutavom apie haloumi sūrį – aš tai nuo jo alpstu, keptas haloumi man yra tobulas bet kokių salotų priedas, bet štai kitiems, pasirodo, jis nepatinka, nes keistai girgžda kramtant:) Ir jie tikrai teisūs – tas sūris tikrai turi tokią gana keistą „guminę” konsistenciją, ir išties kažkaip keistai „girgžda” (kas man ir yra pusė šio sūrio žavesio:) 🙂 Tai va visiems, kuriems tas girgždėjimas nepatinka, rekomenduoju šiuos vegetariškus paplotėlius! Pripakuoti naudingų medžiagų (ciberžolių, chia sėklų, žalumynų, medaus), šie skaisčiai geltoni daržovių falafeliai puikiai tiks aromatingiems pietums ar vakarienei, įsukti į lavašą, arba kaip lengvesnių salotų priedas. 

Vegetariškiems pietums – kalafiorų ir haloumi sūrio falafeliai
Sultingi ir skanūs paplotėliai iš kalafiorų, avinžirnių ir haloumi sūrio, su jogurto padažu
Print Recipe
Kalafiorų ir haloumi sūrio "falafeliai" kepti orkaitėje
Orkaitėje kepti daržovių paplotėliai, kupini draugiškų jūsų organizmui ingredientų. Skanūs karšti, ir atvėsę, su salotomis, pita, labai tinka pietų dėžutei
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Paplotėliams
Jogurtiniam padažui
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Paplotėliams
Jogurtiniam padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi
  2. Dideliame dubenyje šiek tiek (šakute ar grūstuvu) sutrinkite avinžirnius (nesistenkite jų sutrinti visiškai). Sudėkite visus likusius ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais. Šlapiomis rankomis formuokite maždaug ¼ stiklinės tūrio paplotėlius, patepkite juos alyvuogių aliejumi, ir kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
  3. Kol paplotėliai kepa, sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Patiekite paplotėlius karštus, su salotom ir su jogurtiniu padažu. Jie skanūs ir kitą dieną, atvėsę.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *