Springrolls’ai, arba traškūs suktinukai, patiekiami su aštriu padažu,- tai mėgstamas daugelio patiekalas. Kaip pasigaminti tradicinius springrolls’us esu rašiusi anksčiau, ir net nusifilmavusi video prezentacijoje tiems, kurie nėra mėginę žaisti su springrolls’ų tešla. 

Nežinau kaip jums, tačiau man pakelio šaldytos tešlos lakštų visuomet būna pernelyg daug: kad suvalgyti 40 springrolls’ų, reikia išties didelės kompanijos! Panašiai ir su šaldyta filo tešla – dažniausiai lieka pusė pakelio, ir nei jo šaldyti, nei laikyti, nei dar ką nors sugalvoti ką su juo daryti. Tad su filo tešla aš jau turiu tradicinę išeitį – kepu akimirksninį obuolių štrudelį, kurį patiekiu šiltą su ledais arba šiltu vanilės padažu, arba tiesiog jogurtu arba plakta grietinėle.

Tuo tarpu su springrolsų tešla dar paprasčiau, nes likusius nepanaudotus lakštus galite pasilikti kitos dienos pusryčiams, ir pasigaminti traškių suktinukų su saldžios varškės įdaru! Varškę pagardinkite trupučiu rudojo cukraus, cinamonu arba vanile, ir išmaišykite. Sukite springrolls’us lygiai taip pat, kaip tradicinius suktinukus, kraštelį patepdami plaktu kiaušiniu, kad neiširtų bekepant. Skrudinkite karštame augaliniame aliejuje ir patiekite su šviežiomis trintomis braškėmis arba kitokia mėgiama uogiene. 

Taip pat į springrolls’ų tešlą aš mėgstu įsukti gabalėlį banano. Toks paskrudintas kepinys tinka kaip desertas, o skaniausias jis dar karštas, pabarstytas cukraus pudra ir patiektas su kaušeliu ledų. 

Sweet springrolls-3_Vertical
Iš šaldytos springrolls’ų tešlos galima pasigaminti įvairių užkandžių
Sweet springrolls-7_Horizontal
Suktinukus su saldžia varške patiekite su trintomis braškėmis

 

Komentarų apie "Ką daryti jei liko springrolls’ų tešlos lakštų?": 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *