Šis receptas tiems, kurie dievina Viduržemio jūros patiekalus. Visų reikiamų produktų gausu ir Lietuvoje, o kadangi daržovės vasarą ypač saldžios, galima tikėtis puikaus rezultato. Receptą nusižiūrėjau iš ne kartą liaupsinto lenkiško blog’o Kwestia smaku. Svarbiasusia, kas man patiko gaminant šį patiekalą, kad užtrukau vos 15 minučių (neskaitant marinavimo laiko) ir prireikė tik vieno indo visai vakarienei paruošti:)

Jogurte užkepta vištiena su mocarela ir vyšniniais pomidorais (4 asm)

Vištienos marinavimui jogurte:

2 vištienos krūtinėlės

druska
2 a. šaukšteliai saldžiosios paprikos (galite dėti po 1 šaukštelį saldžiosios ir rūkytos paprikos)
1 šaukštas miltų
300 g graikiško jogurto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus

Užkepimui:

• 125 g rutulėlis mocarelos sūrio
• 350 g vyšninių pomidorų
• 1 a. šaukštelis oregano
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Pateikimui:

sukapoti svogūnų laiškai
• 340 g graikiško jogurto
• paskrudinta balta duona arba šviežios virtos bulvės
• raudonos paprikos milteliai pagardinimui

Krūtinėles perpjauname išilgai į atskiras dalis, tada supjaustom į plonas plokštumas kiekvieną iš dalių (turi gautis po 3 plonas file iš kiekvienos puselės). Kiekvieną file apibarstom druska ir paprika, pašlakstom aliejumi ir rankom gerai įtrinam prieskonius. Pabaigoj apibarstom visas file miltais.

Jogurtą sumaišom su medumi, įberiam šiek tiek druskos, trupučiu aliejaus. Šį mišinį užpilam ant vištienos, atsargiai sumaišom, ir paliekam pasimarinuoti mažiausiai valandai (geriausia – 2-3)

Įkaitiname orkaitę iki 210C, kartu su indu, kuriame kepsite. Mocarelos sūrį supjaustom plonytėmis riekelėmis ir šiek tiek pabarstome druska. Pomidorus nuplauname, nusausiname, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, šaukšteliu cukraus ir oreganu. Atsargiai išmaišom, kad aliejumi ir prieskoniais pasidengtų pomidorai.

Įkaitintame inde ant dugno išdėliojame vištienos krūtinėles, užpilame visą jogurto marinatą. Ant viršaus sudėliojame mocarelos juosteles ir sudedame pomidorus. Kepame 15-20 minučių, paskutines kelias minutes įjungiame griliaus funkciją.

Pateikiame su skrudinta duona arba šviežiomis bulvėmis, su jogurtu, pabarstome svogūnų laiškais ir džiovinta paprika.

  1. Nida:

    Violeta, aš medaus neatsisakyčiau. Jei dėl kokių nors priežasčių nenori naudoti medaus, naudok sirupą arba tiesiog cukrų. Saldumas šiame patiekale suteikia skonių balansą.

  2. Violeta:

    Nida,

    viskas atrodo super:) noriu paklaust, o medus butinas ar galima jo nenaudot?;)

  3. Dovilė:

    Na, laba gundančiai atrodo. Reiks rytojaus sekmadienio pietums pagaminti.

  4. Nida:

    Jovita, taip, galima. Tik rinkis kuo riebesnį (pas mus max 3%). Žinoma, finale padažo konsistencija bus ne visai tolygi, gali šiek tiek pavandeniuoti ir „sušokti” į varškę primenančią masę. Bet skonis neturėtų labai nukentėti. Beje, vištiena, kurią gaminau fotografuodama šiam įrašui, buvo gaminama su paprastu natūraliu jogurtu (nes tingėjau eiti į parduotuvę Graikiško:))!

  5. Jovita:

    Nida, o gal galima graikiska jogurta pakeisti naturaliu jogurtu?

  6. Grita:

    Labas Nida, atrodo labai originaliai ir pikantiskai,reikes kuo skubiau isbandyti.Geros dienos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *