Na pagaliau ir aš, įšokusi į paskutinį traukinį, išsikepiau imbierinių sausainių… Kasmet vis planuoju pažaisti kaip vaikystėje su formelėmis, bet taip ir neprisiruošiu.. Darbai užgriūna, rūpesčių prieš šventes masė, ir mano imbieriniai sausainiai nusikelia kitiems metams. 

Tad šiemet nutariau veikti taip, kad trauktis nebūtų kur. Pradėjau nuo sausainių formelių paieškos. Ta paieška nuvedė mane net iki… Australijos. O taip, arčiau formelių “neradau”, tad užsisakiau net iš tolimiausio žemyno, kuris per Kalėdas mėgaujasi ne sniegu, bet vidurvasario saule. Reikėjo pridėti vieną kitą eurą, kad siuntinys atvyktų greičiau, kad spėčiau iki švenčių, antraip formelės rizikavo visus metus tūnoti spintelėje iki kito gruodžio. 

Formelės atvyko laiku. Tiesa, ne į mano namus, o į… muitinę:) Taip taip, kelis šimtus gramų sveriantis dėžutės turinys buvo apdėtas muitais, PVM’ais, muitininko tarpininko paslaugomis, tad kai jau sumokėjusi visus mokesčius (ir atstovėjusi valandos trukmės prieššventinę eilę pašte) jas pagaliau atgavau, pavadinti šias formeles “auskinėmis” būtų nepakankamas įvertinimas:) 

Sausainių gaminimo fabrikėlis rūko dvi dienas, nes prisėsti prie sausainių formavimo, deja, galėjau tik tada, kai visi nueidavo miegoti. Ir tada pasklisdavo TAS kvapas…. Nuo kurio paskui negalėdavau iki paryčių užmigti… Kaip ir pribaigti visų dekoracijų, kurias būtinai norėjau pagaminti. Tie, kas dar negamino imbierinių sausainių – rekomenduoju suspėti į paskutinį traukinį, nes geresnę meditaciją prieššventinėje pasiutpolkėje kažin ar sugalvosite… 

Na, o pagamintais sausainiais smagu apdovanoti bičiulius ir bendradarbius, jais papuošti namus, šventinį stalą ir dovanas. 

Gngerbread cookies
Padarykite sausainiuose skylutes prieš kepant ir suversite šventinę girliandą
Imbieriniai sausainiai
man skaniausi šokoladiniai imbieriniai sausainiai
Kalediniai sausainiai
Šie nuotaikingi sausainiai gali stovėti net kelias savaites
Imbieriniai sausainiai
Išraiškingo skonio tradiciniai imbieriniai Kalėdų sausainiai
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 125g sviesto, kambario temperatūros
  2. 1/2 stiklinės (90g) rudojo cukraus
  3. 2/3 stiklinės (375g) auksaspalvio sirupo
  4. 2.5 stiklinės (375g) miltų*
  5. 1 šaukštelis sodos
  6. 2 šaukšteliai malto imbiero
Instrukcijos
  1. Sveistą ir cukrų sudėkite į elektrinio maišytuvo indą ir plakite apie 10 minučių, kaskart nugramdydami sviestą nuo indo sienelių, kol sviestas taps visiškai purus. Supilkite sirupą, suberkite miltus, sodą, imbierą ir toliau maišykite, kol gausite minkštą tešlą. Šiek tiek atvėsinkite, tada iškočiokite tarp dviejų pergamento popierių į maždaug 4cm plonumo lakštą ir jį įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išspauskite formelėmis sausainius. Sylutes padarykite šiaudeliu arba konditeriniu plonu antgaliu. Kepkite 140C orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainiai taps sausi.
Pastabos
  1. *Kepdami šokoladinius sausainius į tešlą dėkite 2 ir 2/3 stiklinės (400g) miltų bei 1/3 stiklinės (35g) kakavos.
Nidos receptai http://www.nidosreceptai.lt/
Sveikinimai

12 thoughts on “Imbieriniai sausainiai

  1. Pingback: Sūrio pyragas su marcipanais ir aguonų bei imbierinių sausainių pagrindu – Nidos receptai

  2. Daiva:

    Ooo! Nieko gražesnio nesu mačiusi!
    Su artėjančiomis šventėmis, Nidut! Malonaus ir lengvo laukimo, puikios prieškalėdinės nuotaikos tau! Apsikabinkim.:))

  3. Nida:

    Ilona, ne klevų netiks. Sirupas turi būti labai tirštas. Bet tiks ne tik auksaspalvis, o ir kitoks. Aš, pvz., naudojau kukurūzų sirupą. Jis kaip patirštėjęs medus…
    Dėl cukraus – aš šiek tiek mažiau dėjau rudojo cukraus, tai mano sausainiai maloniai ne per saldūs:) Dėjau apie 60g rudojo cukraus. Bet sirupo nemažinau, kad tešlos konsistencija išliktų tokia, kokia reikia.

  4. Ilona:

    Labas rytas. Nesu įgudusi kepėja, tai norėjau pasiteirauti apie sirupą. Ar tinka klevų sirupas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.