Izraelyje jau įsibėgėjęs mangų sezonas. Kai vienąkart rinkausi prinokusius didelius mangus, šalia stovintis vyrukas teigė, kad šiemet – ypatingi metai, kai mangai – patys saldžiausi. Negaliu pasakyt, ar tai tiesa, nes mangai man – bene tobuliausias vaisius. Jis man visada skanus. Ne visi juk vaisiai turi pilną komplektą savybių – nuostabią spalvą, puikų arimatą, gerą tekstūrą, svaiginantį skonį ir kvapą. Mangai dažniausiai būna mūsų desertas po vakarienės, bet šis mango lassi – puikus būdas pasikrauti energija rytais, arba numalšinti alkio kirminuką pavakary.

Indojoje ir Pakistane be proto populiarus mangų gėrimas, vadinamas lassi, yra pats papraščiausias jogurtinis kokteilis, o jo sudedamosios dalys apsiriboja prinokusiu mangu, jogurtu (arba neriebiu kefyru), vandeniu ir šlakeliu medaus. Kai kuriuose mango lassi receptuose siūloma įberti šiek tiek malto kardamono – tai labai tipiškas indų prieskonis, naudojamas bene visų saldumynų pagardinimui. Išbandykit, tikrai nenusivilsite.

Mango lassi

1 didelis prinokęs mangas

1 puodelis šalto natūralaus jogurto (arba kefyro)

1/2 puodelio šalto vandens

1 šaukštas medaus (arba cukraus)

truputis kardamono (nebūtina)

Mango nulupame, spjaustome gabalėliais, kaulą išmetame. Sudedame į virtuvinį plakiklį (blenderį), supilame jogurtą, vandenį, medų (cukrų), kardamoną ir suplakame iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo, įdedame dar cukraus (medaus).

Geriame gerai atšaldytą!

Vienas komentaras apie straipsnį "Mango lassi – jogurto ir mangų kokteilis"

  1. Nida:

    Super, Loreta!!! Tas mango lassi atstoja ir gėrimą, ir desertą 🙂

  2. Loreta:

    Pasidariau su mango tirštomis sultimis ir graigišku jogurtu. Dievų gėrimas!

  3. Pingback: 9 pasaulio virtuvės, kurių receptus verta išbandyti karantino metu - Tripmap.lt

  4. Nida:

    Paulina, į sveikatą:) Lina, apmaudu, kad Lietuvoje nėra geros kokybės mangų. Iš tiesų šie vaisiai nėra tokia jau trtumpalaikiai, kaip kokios fogos – juos galima transportuoti ir gerą savaitę laikant šaltai išlaikyti puikų sonį. Bet kažkodėl niekas į mūsų kraštus gerų mangų neveža – tik tuos, kaip Živilė sako, medžiu atsiduodančius…

  5. Paulina:

    Ooo! Tai tas nuostabusis indu mango lasis.. Dievinu ji, aciu uz recepta! 🙂

  6. Lina:

    Kaip as tau tu mangu dabar pavydziu…:-)) Namie as neretai nusiperku rytieciu parduotuvese deze tailandietisku mangu. Jie geltoni,stipresnio kvapo ir sodresnio skonio. Va tuomet as juos ir vienus ir i kokteilius su braskemis ir i vaisiu salotas. Mmmm… Gaila,kad Lietuvoje su mangais komplikuota:-( Jie isties – tobulas vaisius.

  7. Nida:

    Dovile, pasisekė jūsų dukrytei – sveikais dalykais maitinat:) Su bananais ir skanu, ir maistinga. Man patinka pažaist su visokiais miksais – ypač passion fruit, kuris turi tokį keistą skonį, tarsi kvepalų prikvepintą… Bet tiesą pasakius, aš tai tikrai dažniau kokteilius maišyti galėčiau… Reikės pasitaisyti:)

  8. Dovilė:

    Mes namuose dažnai darom dukrai jogurtinius kokteilius, tik dažniau iš bananų arba uogų. Visad gelbsti, kai tėveliai per daug prisieksperimentuoja vituvėje pagal savo skonį ir vaikams „nevalgomas maistas” tampa.;-)
    O su mangu tik esu dariusi pora kartų tokį patiekalą ryžiai-mangai-vištiena/krevetės.

  9. Nida:

    Tu teisi, Živile, – labai svarbu tinkamai išsirinkti mangus. Jei jie žali – nei sulčių, nei skonio nerasi. Kai pernokę, per minkšti, man irgi ne tokie skanūs. Reikia visad to „viduriuko” ieškoti:)

  10. Živilė:

    O mano mėgstamiausias vaisius taip pat mangas, tik jis ne visiškai prinokęs turi kažkokį medžio aromatą ir prieskonį, todėl mes visuomet renkames ne visiškai minkštus mangus, be to Lietuvoj retai ir būna jų visiškai prinokusių 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *